COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 996 453
  • 22 670
  •   3
Отговори
# 8 160
Сегашното положение, ако не и по-строго, ще продължи поне до средата на април.
Децата може и да не се върнат в училище до края на учебната година.
МОН са оптимисти, засега не говорят за още отлагане. Даже за първокласници 2021 предвиждат прием на документи:

На 21 април стартира приемът за първокласници в столицата
https://stolica.bg/stolichna-obshtina/na-21-april-startira-priem … itsi-v-stolitsata

Но все пак и те щели да следят ситуация и мерки и да удължават срокове при нужда.

# 8 161
  • на пистата
Аз искам да задам въпрос на щаба.Ако някой от журналистите чете тук
Кога ще се обърне внимание и на малките общински болници.Нямат апарати за обдишване,нямат нищо.Тук в 50 000 община има една болница и 10легла...забележете 10 за 50 000 община.София не е България.Няма ли кой да дари и на малките болници.

# 8 162
Щастлива1, неплатен отпуск само със съгласието на работника. Първо се полза платената, но не повече от половината. Това разбрах аз вчера.

# 8 163
  • Bulgaria
Ако забавим нещата с разпространението, може да извадим късмет да има някаква комбинация от лекарства, които да се дават на болните. Кофти е за китайците, италианците, испанците и немците, но те сега ще са най-акивни в търсенето на лечение поне да се намалят щетите, ще са авангард и ще тестват, имат широка основа, развити клинични картини. Ние все се оплакваме, че сме на опашката, но може пък, този път това да е в наша полза - до някаква степен да получим наготово формулата, а произвоството да се организира. За щастие все още имаме фармацевтични произвоствени мощности и при добра дипломация могат да се направят доставки и разрешения за произвоство. Понякога двойкаджиите печелят.

Дано да стане така, надявам се на някакво чудо. Накрая да не се окаже, че от 7 млн. останат 2-3 млн.

# 8 164
  • Далечният изток
Тези медици , които ги лекуват в момента , меко казано са си развявали някои части по конференции и курорти и то при епидемична ситуация за която се говори от 2 месеца, не са се заразили по време на работа.
Това от къде го знаеш?

# 8 165
Много станахме с температура 37-37.5 и болки в гърлото. От няколко дни и аз съм така и съм сънлива. Мъжът ми, при който в началото изглеждаше като класически грип (рязко го събори, главоболие, болки в мускулите, гърлото, по-висока температура), вече живна, но продължава да поддържа около 37. Повече от 2 седмици е това при него. При мен преди седмица имаше някакво неразположение, бързо премина, сега отново започна. Следим се, стоим си вкъщи и чакаме. Какво друго да направим...
Ние имаме и болки с майка ми отпред , а аз имам и в гърба. Вече си мисля,че е на психична основа...

# 8 166
  • Варна
Тези медици , които ги лекуват в момента , меко казано са си развявали някои части по конференции и курорти и то при епидемична ситуация за която се говори от 2 месеца, не са се заразили по време на работа.
Това от къде го знаеш?

От  оскъдните данни, които съобщават на пресконференции по телевизора .

# 8 167
  • Варна
Мутафчийски е загрижен за лошото отношение към чужденците (заразоносители). Те винаги са приоритет.  Ние сме друга категория. Аз няма да знам, ако в района ми има заразен. Тоест здравето ми е в игра, тип руска рулетка. Ще пазим правата и репутацията и на ромите. Да се разболеем дружно тогава, да не обидим някой.

# 8 168
  • София
Също така - ще се удължи ли ваканцията за учениците; ще останат ли затворени детските градини.
След няколко дни няма да може никой да излиза навън, ти за училища и градини.. Беше таз учебна година. Каквото свършат онлайн, това ще е.
Докато няма заповед, това са само хипотези.

# 8 169
Здравейте. Искам да попитам дали някой има представа какво трябва да представлява декларацията за пътувсне във връзка служебни ангажименти. Аз съм самоосигуряващо се лице, но за жалпст трябва да направя 2 неотложни пътувания следващите 4 седмици.

# 8 170
  • Варна
Тук има хора които питат дали са болни от коронавирус, след като изброяват симптоми.
Околната среда е толкова замърсена, че надали има човек на планетата без абсолютно никаква дихателна обструкция или фиброза. Може да е коронавирус, но това е сравнително малък процент в сравнение да е нещо друго.
И преди тази ситуация е имало много кашлящи и кихащи. А колкото по сериозна е дихателната обструкция, толкова по сериозна е отпадналостта и болките в ставите и без коронавирус

# 8 171
  • Далечният изток
Това от къде го знаеш?

От  оскъдните данни, които съобщават на пресконференции по телевизора .
Не съм чувала някой да е споменавал подобно нещо на пресконференциите...

# 8 172
  • Другата България
Ти ги познаваш лично предполагам? Всички до един? Един-двама са представителна извадка за всички? Ами щом казваш, така е. Интересно само защо се коментира негативно за тях, а не за един Домусчиев например, който също в разгара на епидемията се "развя" до Франция и се оказа заразен? И когото лекуват също в болница в момента? А, сетих се, той е този с парите. За него може. Няма да коментирам повече, мислете каквото искате и тичайте при всяка кашлица в спешното. Затова и хората се заключват вече, ама и това не помага.

# 8 173
При силен стрес също може да се усети “стягане” в гърдите, имайте предвид.

# 8 174
  • Варна
Ти ги познаваш лично предполагам? Всички до един? Един-двама са представителна извадка за всички? Ами щом казваш, така е. Интересно само защо се коментира негативно за тях, а не за един Домусчиев например, който също в разгара на епидемията се "развя" до Франция и се оказа заразен? И когото лекуват също в болница в момента? А, сетих се, той е този с парите. За него може. Няма да коментирам повече, мислете каквото искате и тичайте при всяка кашлица в спешното. Затова и хората се заключват вече, ама и това не помага.

В първият си пост по-рано днес казах " колеги " и милионери, ли само ще лекуват по болниците. Четете малко по внимателно, преди да се захванете за нечия реплика.

Общи условия

Активация на акаунт