COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 353
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 115
  • София
Ами много ясно. Виждали ли сте дробове, изкарали двустранна пневмония. Остават поражения и сенки доживот.
Ми да, виждали сме. С две двустранни бронхопневмонии съм. Нямам абсолютно никакви поражения. Тъй, че да не говорим просто ей така.

Аз пък имам и то прекарани преди много години. Всичко се вижда на следващи снимки.

# 8 116
Досега никъде по света не се чу млади беэ други эаболявания да са в тежко състояние. Дали информацията е достоверна или има цел карантиниране на младите, които са свикнали да купонясват?

Шегуваш се нали? Ето ти д-р Брус Ейлуърд. В случай, че и за него не си чула, той беше представител на СЗО по време на епидемията в Ухан и изнесе много важна информация в самото начало. Той е един от топ лекарите на СЗО, които се занимават в момента с коронавирусната епидемия.
https://www.msn.com/en-us/news/other/millennials-arent-taking-co … warns/vp-BB11slvx

Минута 00:10 - "10% от хората, които са в интензивните отделения на Италия в момента са хора на 20,30,40 години. Те са млади, здрави хора, без съпътстващи заболявания и други болести. Това е едно от най-сериозните заболявания, с което ще се сблъскате през целия си живот."

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 18:02 от Анонимен

# 8 117
  • София
Видео на днешния брифинг - ТУК

# 8 118
Какъв въпрос е задала Чернева?
Нещо от сорта "как да си платят телефона пенсионерите, без да излизат"...
И този въпрос го задавала дъщерята ... тия хора не знаят, че сме 21 век. Simple Smile

# 8 119

Всъщност как да си го плати самотен възрастен, който не ползва интернет? Данъци, битови сметки - всичко е опашки, на които ще се редят възрастните, не младите.

# 8 120
Потресена съм от Чернева.

И аз! Счупи тъпомера с въпросите си. Учудих се че не я изгониха от брифинга.

Да си къса дипломата и да си търси нова работа. Аман!

# 8 121
Навсякъде чета, че хората с постоянен или временен адрес могат да се върнат на него. Аз съм с постоянен адрес Ямбол, но временен в софия, защото съм студентка. Сега няма университети, следователно това няма как да ми е причина. Имате ли информация дали биха ме пуснал през пунктовене,просто защото там е мястото, където съм се установила (софия) и не е удобно да остана на постоянния ми адрес (Ямбол)

# 8 122
  • София
И този въпрос го задавала дъщерята ... тия хора не знаят, че сме 21 век. Simple Smile
Въпросът беше не може ли щабът да съдейства, за да не се били изключвали телефоните на възрастните хора за неплатени сметки.

# 8 123
  • Пловдив
Сегашното положение, ако не и по-строго, ще продължи поне до средата на април.
Децата може и да не се върнат в училище до края на учебната година.

# 8 124

Всъщност как да си го плати самотен възрастен, който не ползва интернет? Данъци, битови сметки - всичко е опашки, на които ще се редят възрастните, не младите.
Не мисля, че самотни /без деца, без роднини/ възрастни хора има много, но повечето не искат друг да им плаща сметките, да им се бърка в бюджета. Те нямат доверие.

# 8 125
Черневаааа, пенсионерите си взимат пенсиите. Да си платят сметките, така както са го правили преди месец Март.

# 8 126
Въпросът беше не може ли щабът да съдейства, за да не се били изключвали телефоните на възрастните хора за неплатени сметки.

Съвсем разумно е да има отсрочки и за тока, и за другите битови сметки. Не да бъдат опростени завинаги, а отсрочени, не е нечувано в Европа покрай епидемията. Всъщност, допускам, че при отсрочка точно пенсионерите прилежно ще си заделят парите от пенсията и ще хукнат да си плащат сметките за заден период в момента, в който вече ще е по-безопасно да се скупчват на опашки.

# 8 127
  • Русе

еasy pay. Има каси в големите магазини. Често няма инкакви хора или ако има - 1 - 2.

# 8 128
Преди години бях с плевмония,след което плеврит....Мноооо болеше....много дълго лечение...Останах с увредено дробове.....

# 8 129
  • Germany
С какво ще лекуват Ковид19 в Германия:

Корона вирус: скоро ще има ли лекарство?  Ето как изглежда лечението

За разлика от ваксината, учените се надяват, че скоро ще имат ефективно лекарство срещу Covid-19.  Тази надежда подхранва вещество, наречено ремдезивир.  Първоначално е разработен в борбата срещу Ебола, но никога не е одобрен за лечение на болестта поради неуспех.  За разлика от това, първоначалните лабораторни изследвания с клетъчни култури показват, че Remdesivir помага много по-добре при белодробната болест Covid-19.  „Това очевидно намалява вирусното натоварване - с други думи, броят на вирусите - и пневмонията бързо се подобрява.  Това вече се е появило при отделни пациенти “, казва Вендтнер.

Но досега Remdesivir се използва само от време на време в контекста на така наречените индивидуални лечебни опити, все още няма одобрение за широко приложение.  Ето защо предстои да започне голямо проучване в 50 клиники по целия свят.  В Германия, освен университетските болници в Дюселдорф и Хамбург-Епендендорф, участва и Мюнхенската клиника Швабинг.  "Очаква се новото лекарство да бъде достъпно от нас в рамките на една до две седмици", съобщава Wendtner.  Remdesivir е вещество под формата на прах.  Разрежда се с физиологичен разтвор и се дава на пациента като инфузия във вената за няколко дни.  Всяка от инфузиите продължава приблизително 30 до 60 минути.  Глобалното мащабно проучване първоначално включва 1000 пациенти.  Първоначално в Мюнхен се планират до 20 пациенти. "Възможно е увеличение", обяснява Вендтнер.

В допълнение, в момента се опитва лек срещу малария в комбинация с антибиотик.  Използван е при 20 пациенти под ръководството на лекарите в Марсилия.  Вирусът вече се съдържа в рамките на шест дни и пациентите могат да бъдат изписани по-рано.  Вендтнер обаче е скептично настроен дали тази комбинация е подходяща за масова терапия с Covid-19.  - Все още трябва да внимавате.  Ще го използваме само в изолирани случаи след много критичен преглед. “Същото се отнася и за комбинация от активни съставки, която действително се прилага под формата на таблетки срещу ХИВ.  "Ново проучване от Китай показва, че за съжаление този продукт няма големи предимства при лечението на Covid-19."
https://www.merkur.de/lokales/muenchen/stadt-muenchen/corona-med … tel-13608661.html

Общи условия

Активация на акаунт