COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 426
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 085
Досега никъде по света не се чу млади беэ други эаболявания да са в тежко състояние. Дали информацията е достоверна или има цел карантиниране на младите, които са свикнали да купонясват?

като цяло май не засяга младите....на сто места го казаха ,по хиляда пъти,всякакви статистики,така че надявам се да е вярно...

# 8 086
Дали може някой да пусне линк, където качват брифингите. Не успях да гледам. Благодаря предварително!

# 8 087
И ти едно си знаеш, едно си баеш! Швеция спря да тества още на 11 март (да не повтарям кои групи само се тестват в момента), та едва ли можеш да си направиш изводите как се развива епидемията в Швеция.

Да, Швеция обяви, че спира да тества всички, които имат симптоми. Ще тества само по-сериозните и рисковите групи. Както направи и Франция и техните цифри започнаха да падат. А Испания между другото тества масово. Нещо като МакДрайв, но за тестове - спираш с колата, дупчат те с една карфица и заминаваш. После получаваш резултата по имейл. Те призовават колкото се може повече хора да се тестват.

# 8 088
Ами много ясно. Виждали ли сте дробове, изкарали двустранна пневмония. Остават поражения и сенки доживот.
Ми да, виждали сме. С две двустранни бронхопневмонии съм. Нямам абсолютно никакви поражения. Тъй, че да не говорим просто ей така.

# 8 089
Досега никъде по света не се чу млади беэ други эаболявания да са в тежко състояние. Дали информацията е достоверна или има цел карантиниране на младите, които са свикнали да купонясват?

Това няма как да го знаеш.
Но дори и така да е, аз бих го направил същото.

Всичко, което правят е доста адекватно и подкрепено от математически модели, който са 99.8% верни. Само дето народа доста е изпростял. Направо не мога да повярвам.

Аз загубих надежда в този народ. Sad

# 8 090
Да, това с плащането на сметки, беше смехотворно:)

По въпроса кога се очаква пика, прогнози да е април/май, защото "ако е септември, много малко ще останат да дават брифинг, включително и аз, все пак съм човек"

На около 34 години пациента в Токуда с дустранна пневмония и положителен за вируса. Предстои установяване на контактните лица.

# 8 091
Във фейсбук един коментар много ме жегна. Сега не мога да го намеря, но ако го намеря, ще го пусна тук. Той гласеше нещо от сорта, че в Италия, тези които са подценили коронавируса и са го смятали за обикновен грип, сега не могат да смогнат да погребат родители си, бабите и дядовците си. Хора, дайте да се осъзнаем, МОЛЯ ВИ. Положението е сериозно!

# 8 092
  • България <3
Напоследък чета разнообразни мнения за инкубационния период. Преди 2 страници някой е написал 20-25 дни. Това , което последно слушах по Тв е 14 дни и после ако се разболееш все пак е до 37 оздравяване. Или има нова информация ??

# 8 093
Потресена съм от Чернева.

# 8 094
Здравейте, може да прозвуча глупаво ,но искам да се уверя че е просто си го втълпявам.. От два три дена чувствам лека умора и предимно вечер имам чувството че леко ме втриса и имам леки мускулни болки (нямам термометър за да видя дали имам температура) но се чувствам само вечер така и като вдишвам дълбоко усещам лек дискомфорт и нещо се едно пука в гърдите ми. От стара Загора съм и от една седмица съм нямала контакти с външни хора ,освен с приятеля ми, който се чувства по същия начин от вчера,има лека температура 37 градуса и умора.Искам да попитам някой от вас чувства ли се така , защото казват,че имало сезонен грип и спра да се притеснявам,че всеки ден започвам все повече и може да звънна на личния ,но все още не искам

Като начало си стойте вкъщи и не контактувайте с други хора. Може да е обикновен грип, може да не е, може дори да е психосоматично. Само тест ще покаже. Лекувайте си се, не застрашавайте други хора, ей така за всеки случай, и ако не минава, търсете ЛЛ, 112 и тн., но не ходете директно в болницата. В момента така стоят нещата, за съжаление.
На последния брифинг го хванах накрая - нека който го е гледал да го напише : май трябва да пазиш леглото и изолация и само в краен случай , когато са налице симптомите на затруднено дишане/задух да звъниш на 112. Който е гледал последния брифинг в 17 нека конкретизира,аз го хванах на края

# 8 095
Ами много ясно. Виждали ли сте дробове, изкарали двустранна пневмония. Остават поражения и сенки доживот.
Ми да, виждали сме. С две двустранни бронхопневмонии съм. Нямам абсолютно никакви поражения. Тъй, че да не говорим просто ей така.

Остават, остават. И не само сенки, и поражения, ами и сраствания се получават. И са за цял живот

# 8 096
  • Другата България
Скрит текст:
Изрично казаха, че за лекарства и грижи пускат.
За съжаление има хора, които искат да всяват паника и затова пишат тези неща анонимно
. Подавайте сигнали, за да ги проверят. Има вече хранат за невярна информация за корона в Търговище.
Именно, именно.
Благодаря на потребителката, която беше коректна и каза, че само е чула, че не пускат да се отиде до болни родители за храна и лекарства, не е от първо лице информацията.
И в тона на Човечето, ето, аз ще призова - при всякакви сигнали за откровени лъжи, дезинформация, ЕЖК и разпространение на слухове, които целят да се всява паника и недоверие в органите на реда, то моля, подавайте сигнали на 112.
Преди да почнете да пращате доноси, малко храна за размисъл кой какво казал, фейк нюз ли е или какво е.

Бтв новините, репортаж от Пловдив. Пуснете си около 6-тата минута. Полицаят казва: "Не е разрешено, госпожо. 80% от хората в града имат възрастни хора по селата. Няма как. Обръщате колата."
https://btvplus.bg/produkt/novini/23781/btv-novinite-obedna-emisija-21-03-2020
Дали може да ми посочиш къде аз казах или написах, че ще пращаМ доноси? /сигнали се казват, "доноси" се използва на едни други места от едни други хора/. И да, за невярна информация, и лъжлива такава, каквато и да е тя, се подават сигнали.
Не знам за Пловдив, вероятно още не са стиковани нещата навсякъде, на повечето места пускат поне засега да се носят храна и лекарства на възрастни хора. Не твърдя, че навсякъде е така, защото не съм запозната, затова казвам "на повечето места". Възможно е това да се промени. И ще се промени, ако хората продължават да се оправдават, че отиват на село да занесат храна на мама и тате, а всъщност целта е да прекопаем пипера, да заредим с буркани и провизии багажника на колата, да си изчистим вилат апреди Великден и т.н., и т.н.

# 8 097
Къде са новите случаи, че пропуднах щаба.
София -18
Шумен
Бургас

# 8 098
Потресена съм от Чернева.

И аз! Счупи тъпомера с въпросите си. Учудих се че не я изгониха от брифинга.

# 8 099
  • София
Какъв въпрос е задала Чернева?

Общи условия

Активация на акаунт