COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 992 730
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 445
  • София
И втори въпрос: какви точно са тези "противовирусни", с които ги лекуват, след като се кресна 1000 пъти, че НЕ е грип и тамифлу, терафлу и пр. не действат, бихте ли отговорили? Мерси.
От тази тема разбрах, че лекарства , които се рекламират против грип   - от рода на фервекс, нурофен макс грип и т.н. се считат за противовирусни, макар да няма нищо общо.
Аз винаги съм си мислел, че колдрекс, фервекс, са симптоматично-облекчаващи хапове, най-вече при настинка. Ок, и при висока темп, но не и противовирусни. Не знам имат ли доказан антивъзпалителен ефект.

Тарталета , ами назовете ги тия противовирусни.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 22:23 от Не се сърди, човече

# 8 446
# 8 447
  • тук и там
Белгия -2815 потвърдени случая,+ 558 нови за последните 24 часа,30 починали.
1089 са били хоспитализирани от началото..238 на интензивно лечение.Толкова за "лекото каране". Щом половината от заразените се нуждаят от хоспитализация..

# 8 448
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Ми точно с невисока Т и кашлица е бил и Домусчиев - това към Адоралова горе. Той що не си е седял вкъщи? А ние викаш да стоим??

Kъде пък съм споменала Домусчиев? И какво като не си е стоял вкъщи?Дай,защото той е обикалял и вие да му последвате лошия пример.Що за глупост....
Апропо,той ще извади пачката и ще получи най-добрите грижи и лекарства,а ти и бай Петко и баба Иванка ще имате ли тази възможност?

# 8 449
Изопринозин тук се води също противовирусно. Авирон също но е слабо.

Тамифлуто е противоГРИПНО.

Има известна разлика.

# 8 450
Аз вече не знам на какво да вярвам. Излизат непрекъснато всякакви публикации. Включително за лекове и ваксини. Всеки се прави на умен, един е непукист, друг плюе по правителство, трети пълни фризера. Вече ще си забраня достъпа до фейсбук 😩
В понеделник ще ходя да плащам сметки. Хич не ми се ще. У дома съм от края на февруари. Излизах само веднъж до кухнята на детето. Не ми пречи. Но пък аз имам стаж след много рискова и тежка бременност на легло.
Тарралета как си? Спря ли работа? И при вас е май затегнато.
Колкото до тестовете. Дали във всички градове има или само София? И все пак те са при проявени симптоми.. мисля..

# 8 451
Искам да кажа няколко неща, четейки тези дни темата и бидейки близо до системата.

Всеки го е страх от вируса, но луди хипохондрици минават всякакви граници и виждам, че и тук е така.

Някой се вайкаше как се очаквало ЛЛ да постави диагноза по телефона.

Нека обясня стъпките, за да стане ясно.

При съмнения за корона, ЛЛ подава сигнал до РЗИ. Ако ЛЛ не вдигне, се звъни на РЗИ, които подават сигнал към 112, за да се тества дали човека има коронавирус.

Какъв е смисълът на упражнението? Да не заразите всички хронично болни пенсионери и/или лекаря ви.

Така или иначе коронавируса няма лечение. Защо дя задръствате здравната система, стоейки с 37 градуса температура и болки в гърлото в болница?

Представете си, че ваш близък има нужда от командно дишане и няма място, защото някой хипохондрик настоява да е в болница с тези симптоми. Резонно ли е?

Представете си още, че по ваш тертип някой със симптоми тръгне през ВМА, Александровска, Пирогов, белодробната болница със стегнат сак и готовност да го приемат. Той поставя всички хора на тези места на риск. Ако ваш близък чака в някое от тези места и бъде заразен с коронавирус  заради нечия лудост?

Или винаги мислим само от едната страна? Социалната изолация и тези мерки са не само за вас, а за най-уязвимите, а целта е да предпазим възрастните, които наистина имат нужда от лекар. Извинете. Баба ви е с ХОББ, но някой клетник мисли, че има коронавирус и застава с нея при личния лекар. Ами ако това е вашата баба? А ако някой зарази детето ви?

Искам да кажа, че лечението на леки случаи е симптоматично. Има ли значение дали ви дават парацетамол в болница или си го давате сами вкъщи? Здравната система се задръства заради това.

Искам да призова да спрете да подавате сигнали за 37 градуса температура и за баби на пейката и деца на площадката на 112. В този момент някой получава инфаркт или инсулт и умира, защото някой звъни на 112 за това.

За бога, търсете РЗИ и не звънете на 112 за болно гърло, не обикаляйте и болниците със симптоми. Държавата ще пламне от безотговорност. Алгоритмите са измислени с цел и работят. Шансът да ви тестват по алгоритъма е по-голям, отколкото да отидете със сакчето си през централния вход на ВМА в неделя.

# 8 452
Ми точно с невисока Т и кашлица е бил и Домусчиев - това към Адоралова горе. Той що не си е седял вкъщи? А ние викаш да стоим??

Kъде пък съм споменала Домусчиев? И какво като не си е стоял вкъщи?Дай,защото той е обикалял и вие да му последвате лошия пример.Що за глупост....
Апропо,той ще извади пачката и ще получи най-добрите грижи и лекарства,а ти и бай Петко и баба Иванка ще имате ли тази възможност?

Понеже каза да не тичаме за една Т към болницата.  А някои гледам тичали. 😉

# 8 453
  • София
Какво става в Италия? Кога тази карантина ще даде резултат?
Като престанат да си гукат по балконите, дето ги разделя една решетка понякога.

# 8 454
Хора, това за Холандия дали е вярно?
Не знам дали на този сайт може да се има вяра, дано е някаква жълтина.
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/mark-ryute-niderland … ra-kontroliranoto

# 8 455
  • Mediterraneo
Тарралета как си? Спря ли работа? И при вас е май затегнато.
Благодаря, Лолита, добре сме. Последно работихме на 13 март и аз чакам да ми мине някакъв потенциален 14- дневен инкубационен период, да се успокоим малко. Положението е адски затегнато.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 22:24 от Не се сърди, човече

# 8 456
Чух, че влошаването на младите в Италия е точно защото отиват късно в болница. Не всеки може да прецени правилно. Един паникьосани, друг чака до последно. Това ще е, хаос...
Съжалявам, че не съм посочила източник. Но съм го чула или от някое клипче в Интернет или по телевизията.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 22:28 от lolita1213

# 8 457
Изолацията: Един месец в Ухан (2020)
/
Показах го преди 2 дни.
Страхотен документален филм.

# 8 458
  • София
Добре де, ако средният период на заразяване е 5+ дни, как 12 дни след карантината, случаите не само не падат, но и се увеличават?
Да речем, че в първият цикъл, ще заразят и семействата си, ама това е повече....да речем, че има огнища по старчески домове и болници....и пак не излизат сметките.
--------
може би можеш да заразяваш хора на 4-5 ден от заразата. Така се увеличава интервала.

# 8 459
  • София
За какво се спори?
Утвърден начин за лечение на КВ няма - знаем всички. В най-добрия случай се помага на организма на болния сам да се справи - ако може. Това е положението засега. По-нататък може да е друго.

Общи условия

Активация на акаунт