COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 288
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 625
Аз пък не мога да повярвам , как някой мислещ човек все още твърди и вярва, че тоя вирус може да се пребори с две седмици седене вкъщи. Китай са постигнали масов имунитет просто , не е заради карантината. Вие наистина ли вярвате, че имат 80 000 случая в 11 милионер град и тоя град няма да пламне пак след вдигане на карантината, при положение, че е научен факт, че 70% трябва да се заразят, за да изчезне проблема ?
Сигурен ли си, че се постига имунитет след прекарване на заболяването? Сигурен ли си, че докато 80% от света прекара този вирус, той няма да мутира /всяка година грипните вируси го правят, защо този, макар и негрипен да бъде изключение/?

И като мутира какво?! Вируси да искаш. Егати паниката, егати и чудото. Ми живейте си в страх, той със сигурност ще ви съсипе и умори преди някой вирус. Полека, полека нещата ще се нормализират, и нови вируси ще има, и по-страшни със сигурност. Трябва ли да изпадаме в колапс всеки път?!

# 8 626
  • София
Трябваше да се изолират възрастните хора над 60 години, на които да се носи храна до вратата и никакво излизане. А всички останали си продължават живота, за да се изгради този стаден имунитет. Сега хем ще напълним болниците, защото критичните си щъкат, хем се затрива и икономиката и щетите от това ще са страшни и дори може да се окажат по - страшни и от вируса.

# 8 627
Трябваше да се изолират възрастните хора над 60 години, на които да се носи храна до вратата и никакво излизане. А всички останали си продължават живота, за да се изгради този стаден имунитет. Сега хем ще напълним болниците, защото критичните си щъкат, хем се затрива и икономиката и щетите от това ще са страшни и дори може да се окажат по - страшни и от вируса.

Болниците пак ще се напълнят заради падналия имунитет на стоящите вкъщи, в момента, в който излязат навън. Не знам защо това се неглижира, абсолютен факт, говоря го от личен опит.

# 8 628
Скрит текст:
Една българка в Германия е споделила прекаран през януари подобен вирус. Според нея е там още от преди. Не е измислен човек, на 38г (от 20години пуши)  В момента е дори на линия и отговаря на хората в групата там, аз лично и вярвам.Ще сложа в скрит текст за който иска да прочете. Това е страшно направо и не виждам възрастен или дори човек с по-слаб организъм да издържи, но и в Германия е лежала в Mainz uni Klinik , та...спасила се е, но..
Скрит текст:
Корона!
В началото на януари се появиха първите симптоми. Почувствах се зле на работа корема ми започна да каркори, главоболие и кашлица. Типично Българската:
Изтинала съм!
Прибрах се! Три грипостата и хайде към леглото!
Два часа по-късно! Хорор!
(Живея в двуетажна къща) обаждам се на приятеля си не мога да си поема въздух единствените думи Линейка!
5 мин по-късно ме изнасят от вкъщи струполила съм се между етажите. Кислородната маска не помага не ми стига въздуха! След още 5 минути виждам само светлините в коридора на болницата за няколко секунди! Безсъзнание! След два дни се събуждам с мисълта, че е неделя! Медицинската сестра ми мери кръвното и грижовно слага следващата банка.
Стряскам я без да искам с вдигащата си протестираща ръка.
Тя натискам бутон и се изсипват една камара с лекари и сестри( момента в, който си мислиш "Е... М... кво става"?! Къде съм и кой, какво и защо!
Обясняват ми, че съм болна. Казват ми какво са ми били кога и какво и защо. Аз ги питам кой ден сме и кога ще изляза и, че трябва утре да съм на работа имам много работа ! ( Глупаче)
До момента, добре съобщават ми денят е понеделник значи почвам да смятам два дни ме е нямала днес трябва да съм на работа ( много робота)
Питам диагноза ?
Много тежък вирус!
Добре де какъв ? Започвам да изброявам всичко, което ми мине през мозъка!
Грип, инфлуенца А,Б, Rpf, trahonomy и още хиляда.
Дават ми успокоително, отново банка.
Взимат ми кръв! Продължавам да стоя с маска. Няма ме! Спя като малко бебе!
Събуждам се в четвъртък, нямам въздух отново, апарата с со2 е до мен и в носа ми, отново нямам въздух. Пищи всичко около мен, влизат отново един отбор с лекари! Маска и бели дрехи (оцапах гащите)
Инфлуенца А ми казва един от лекарите, гледам го като теле!
Добре започвам с познанията си от книгите, че имам силен грип и ще ме държат още! Пак заспивам и се събуждам и така 14 дни.
Идва деня за снимка на белите дробове, будна съм посрещат ме все едно се знаем от години. Двойна трахиограма (браво от 20 години съм пушач) (мисли)
Да ама не не им харесва отново в отделянето и сама но будна! Пускам телефона 10008873 съобщения почвам да се ровя в интернет. Симптоми намирам инфлуенца отново в моите симптоми! Уви държат ме още 14 дни в болница, инфекциозно без посещение.
Общо 2 седмици (някъде си) 2 седмици в съзнание. Още 2 седмици у дома без контакт с други хора. И до ден днешен всяка седмица на белодробна снимка.

Мен ако питате вируса не е от няколко седмици върлува от януари близък е до грипна симптоми. Пазете се! Радвам се, че съм тук!
Стоите у дома, защитете децата си и родителите си!
В коя група споделя?
[\spoiler]

Има мерки и за наказания по НК срещу разпространителите на невярна информация и всяващите паника. Някаква българка, някакъв вирус...
Айде направо отворете Белене и ни хвърляйте на прасетата, а!

# 8 629
Скрит текст:
Аз пък не мога да повярвам , как някой мислещ човек все още твърди и вярва, че тоя вирус може да се пребори с две седмици седене вкъщи. Китай са постигнали масов имунитет просто , не е заради карантината. Вие наистина ли вярвате, че имат 80 000 случая в 11 милионер град и тоя град няма да пламне пак след вдигане на карантината, при положение, че е научен факт, че 70% трябва да се заразят, за да изчезне проблема ? Ами нали ако 10 милиона не са го изкарали , само един от тях да се зарази и реакцията тръгва отначало, и тея 100 000 заразени вече са толкова нисък процент от общото цяло, че няма как математически да спрат целия процес? То оттам идват 70-те процента , не е от хвърляне на боб като със сроковете изолация , които се подмятат наслуки.
Оххх майко. Сериозно ли още има хора, които не разбират смисъла на карантината? Изчепи ми се езикът да го повтарям и пръстите да го пиша. Карантината е жизнено необходима, за да не отиде на кино здравната система, като всички се разболеят изведнъж. Карантината ще помогне това да стане по-бавно и плавно. Китайската здравна система е била пред колапс, а италианската според мен няма да издържи. Ако искате и българската да даде фира, давайте, не спазвайте карантината. Само че това стане ли, няма да умрат само възрастните болни от КОВИД, а и всички останали, които разчитат на медицината в България.

# 8 630
  • София
е, защо спряха брифинга!

Този от синода като го слушам как лъжичката  се избърсва и дезинфекцира след всеки вярващ... бррр, гнус ме хвана!

# 8 631
29 нови случая, 171 общо. Пак спряха брифинга по телевизиите, не знам защо го правят! Човекът се обръща към нацията, не към журналята. Отвратително е това тяхното вече.

Една статия, която може и да сте пускали, но статии без описание не отварям. Много е интересна, описва различни стратегии и сравнения между отделните държави. Справяне с Коронавируса: С Чук и Танц
https://medium.com/@thekcc/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F% … 1%86-49331a40f5af

# 8 632
е, защо спряха брифинга!

Този от синода като го слушам как лъжичката  се избърсва и дезинфекцира след всеки вярващ... бррр, гнус ме хвана!

Още върви на novini.bg

# 8 633
Скрит текст:
Аз пък не мога да повярвам , как някой мислещ човек все още твърди и вярва, че тоя вирус може да се пребори с две седмици седене вкъщи. Китай са постигнали масов имунитет просто , не е заради карантината. Вие наистина ли вярвате, че имат 80 000 случая в 11 милионер град и тоя град няма да пламне пак след вдигане на карантината, при положение, че е научен факт, че 70% трябва да се заразят, за да изчезне проблема ?
Сигурен ли си, че се постига имунитет след прекарване на заболяването? Сигурен ли си, че докато 80% от света прекара този вирус, той няма да мутира /всяка година грипните вируси го правят, защо този, макар и негрипен да бъде изключение/?

И като мутира какво?! Вируси да искаш. Егати паниката, егати и чудото. Ми живейте си в страх, той със сигурност ще ви съсипе и умори преди някой вирус. Полека, полека нещата ще се нормализират, и нови вируси ще има, и по-страшни със сигурност. Трябва ли да изпадаме в колапс всеки път?!
Вероятно си от смелите, какво по различно правиш от мен, за да се нормализират нещата?  Отхвърлянето на реалността не помага нито на теб, нито на мен. И не, не съм паникьосана, просто допускам всички възможности, като не изключвам и изненади.

# 8 634
е, защо спряха брифинга!

И мен. Не останах с впечатление, че след всеки я дезинфекцират.....той и без това човека се самоуспокои с твърдението, че много преди да се стигне до лъжицата хората ще са се заразили, защото причастието е чак в края на литургията, по време на която щели да стоят един до друг.

# 8 635
  • София
Ами ако е невъзможно да се изгради този имунитет?

# 8 636
  • София
мангъров на нова

# 8 637
  • София
По канал 3 и във фейса върви целият брифинг.

# 8 638
Не си вземала причастие. Не е съвсем така, както си го представяш. Никой не ближе лъжичката.
А помниш ли как дезинфекцираха едно време зъболекарските инструменти, когато правеха профилактични прегледи по училищата.

# 8 639
Защо не затворят църквите? Генералът каза, че това решение трябва да се вземе от Св.Синод. Ами, да се вземе!

Общи условия

Активация на акаунт