COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 470
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 610
Тийновете не са донесли заразата, но могат да я разнесат, при близък контакт. Както би могло да стане, ако бяха на училище.

# 8 611
  • София
Не разбирам как след толкова много страници,  все има хора, които не разбират и задават еднини същи въпроси.
✅ Няма лекарство, нито хининово, нито чесън, нито руска водка.
✅ Лекарите лекуват симптомите, а не вируса и организмът трябва сам да се справи. Затова възрастните са по-засегнати, техния организъм е по-слаб.
✅ Това, че Домусчиев се лекува с нещо не значи, че то действа. Данните са на база лекувани 30-40 човека, напълно недостатъчно, за да се каже, че това е спасението. И в този рвд на мисли е прекслено да се пита - кой ще бъде пръв да се лекува с лекарствата, дарени от него.
✅ Запасяването с антибиотик е малоумно. Съжалявам, че толкова късно затегнаха контрола на аптеките. Това, че една жена във форума каза, че антибиотик Х й помогнал преди 3 години, не значи, че той е правилният.
✅ Децата няма да изкукат, ако 2 седмици не излизат на градинката. Все още няма пълна забрана за излизане и разходките около блока не са забранени или в квартала. Пак са разходки, пак е витамин Д. Няма нужда 5 майки да се съберат да клюкарстват, докато децата им се спускат по пързалката. Че и петиция има, ей шантав народ.

И накрая. Следя вируса още преди да стане Covid 19 и с първите случаи в Ухан. Китайците показаха, че в безпрецедентни ситуации ограничаването на правата и свободите действа поне малко. Трябва да приемем, че живеем в безпрецедентно време и онова, на което сме свикнали ще се промени. Трудно е, но заедно ще се справи. Дано съм права

# 8 612
  • София
Една българка в Германия е споделила прекаран през януари подобен вирус. Според нея е там още от преди. Не е измислен човек, на 38г (от 20години пуши)  В момента е дори на линия и отговаря на хората в групата там, аз лично и вярвам.Ще сложа в скрит текст за който иска да прочете. Това е страшно направо и не виждам възрастен или дори човек с по-слаб организъм да издържи, но и в Германия е лежала в Mainz uni Klinik , та...спасила се е, но..
Скрит текст:
Корона!
В началото на януари се появиха първите симптоми. Почувствах се зле на работа корема ми започна да каркори, главоболие и кашлица. Типично Българската:
Изтинала съм!
Прибрах се! Три грипостата и хайде към леглото!
Два часа по-късно! Хорор!
(Живея в двуетажна къща) обаждам се на приятеля си не мога да си поема въздух единствените думи Линейка!
5 мин по-късно ме изнасят от вкъщи струполила съм се между етажите. Кислородната маска не помага не ми стига въздуха! След още 5 минути виждам само светлините в коридора на болницата за няколко секунди! Безсъзнание! След два дни се събуждам с мисълта, че е неделя! Медицинската сестра ми мери кръвното и грижовно слага следващата банка.
Стряскам я без да искам с вдигащата си протестираща ръка.
Тя натискам бутон и се изсипват една камара с лекари и сестри( момента в, който си мислиш "Е... М... кво става"?! Къде съм и кой, какво и защо!
Обясняват ми, че съм болна. Казват ми какво са ми били кога и какво и защо. Аз ги питам кой ден сме и кога ще изляза и, че трябва утре да съм на работа имам много работа ! ( Глупаче)
До момента, добре съобщават ми денят е понеделник значи почвам да смятам два дни ме е нямала днес трябва да съм на работа ( много робота)
Питам диагноза ?
Много тежък вирус!
Добре де какъв ? Започвам да изброявам всичко, което ми мине през мозъка!
Грип, инфлуенца А,Б, Rpf, trahonomy и още хиляда.
Дават ми успокоително, отново банка.
Взимат ми кръв! Продължавам да стоя с маска. Няма ме! Спя като малко бебе!
Събуждам се в четвъртък, нямам въздух отново, апарата с со2 е до мен и в носа ми, отново нямам въздух. Пищи всичко около мен, влизат отново един отбор с лекари! Маска и бели дрехи (оцапах гащите)
Инфлуенца А ми казва един от лекарите, гледам го като теле!
Добре започвам с познанията си от книгите, че имам силен грип и ще ме държат още! Пак заспивам и се събуждам и така 14 дни.
Идва деня за снимка на белите дробове, будна съм посрещат ме все едно се знаем от години. Двойна трахиограма (браво от 20 години съм пушач) (мисли)
Да ама не не им харесва отново в отделянето и сама но будна! Пускам телефона 10008873 съобщения почвам да се ровя в интернет. Симптоми намирам инфлуенца отново в моите симптоми! Уви държат ме още 14 дни в болница, инфекциозно без посещение.
Общо 2 седмици (някъде си) 2 седмици в съзнание. Още 2 седмици у дома без контакт с други хора. И до ден днешен всяка седмица на белодробна снимка.

Мен ако питате вируса не е от няколко седмици върлува от януари близък е до грипна симптоми. Пазете се! Радвам се, че съм тук!
Стоите у дома, защитете децата си и родителите си!
В коя група споделя?

# 8 613
Аз пък не мога да повярвам , как някой мислещ човек все още твърди и вярва, че тоя вирус може да се пребори с две седмици седене вкъщи. Китай са постигнали масов имунитет просто , не е заради карантината. Вие наистина ли вярвате, че имат 80 000 случая в 11 милионер град и тоя град няма да пламне пак след вдигане на карантината, при положение, че е научен факт, че 70% трябва да се заразят, за да изчезне проблема ? Ами нали ако 10 милиона не са го изкарали , само един от тях да се зарази и реакцията тръгва отначало, и тея 100 000 заразени вече са толкова нисък процент от общото цяло, че няма как математически да спрат целия процес? То оттам идват 70-те процента , не е от хвърляне на боб като със сроковете изолация , които се подмятат наслуки.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 07:54 от Анонимен

# 8 614
Скрит текст:
Една българка в Германия е споделила прекаран през януари подобен вирус. Според нея е там още от преди. Не е измислен човек, на 38г (от 20години пуши)  В момента е дори на линия и отговаря на хората в групата там, аз лично и вярвам.Ще сложа в скрит текст за който иска да прочете. Това е страшно направо и не виждам възрастен или дори човек с по-слаб организъм да издържи, но и в Германия е лежала в Mainz uni Klinik , та...спасила се е, но..
Скрит текст:
Корона!
В началото на януари се появиха първите симптоми. Почувствах се зле на работа корема ми започна да каркори, главоболие и кашлица. Типично Българската:
Изтинала съм!
Прибрах се! Три грипостата и хайде към леглото!
Два часа по-късно! Хорор!
(Живея в двуетажна къща) обаждам се на приятеля си не мога да си поема въздух единствените думи Линейка!
5 мин по-късно ме изнасят от вкъщи струполила съм се между етажите. Кислородната маска не помага не ми стига въздуха! След още 5 минути виждам само светлините в коридора на болницата за няколко секунди! Безсъзнание! След два дни се събуждам с мисълта, че е неделя! Медицинската сестра ми мери кръвното и грижовно слага следващата банка.
Стряскам я без да искам с вдигащата си протестираща ръка.
Тя натискам бутон и се изсипват една камара с лекари и сестри( момента в, който си мислиш "Е... М... кво става"?! Къде съм и кой, какво и защо!
Обясняват ми, че съм болна. Казват ми какво са ми били кога и какво и защо. Аз ги питам кой ден сме и кога ще изляза и, че трябва утре да съм на работа имам много работа ! ( Глупаче)
До момента, добре съобщават ми денят е понеделник значи почвам да смятам два дни ме е нямала днес трябва да съм на работа ( много робота)
Питам диагноза ?
Много тежък вирус!
Добре де какъв ? Започвам да изброявам всичко, което ми мине през мозъка!
Грип, инфлуенца А,Б, Rpf, trahonomy и още хиляда.
Дават ми успокоително, отново банка.
Взимат ми кръв! Продължавам да стоя с маска. Няма ме! Спя като малко бебе!
Събуждам се в четвъртък, нямам въздух отново, апарата с со2 е до мен и в носа ми, отново нямам въздух. Пищи всичко около мен, влизат отново един отбор с лекари! Маска и бели дрехи (оцапах гащите)
Инфлуенца А ми казва един от лекарите, гледам го като теле!
Добре започвам с познанията си от книгите, че имам силен грип и ще ме държат още! Пак заспивам и се събуждам и така 14 дни.
Идва деня за снимка на белите дробове, будна съм посрещат ме все едно се знаем от години. Двойна трахиограма (браво от 20 години съм пушач) (мисли)
Да ама не не им харесва отново в отделянето и сама но будна! Пускам телефона 10008873 съобщения почвам да се ровя в интернет. Симптоми намирам инфлуенца отново в моите симптоми! Уви държат ме още 14 дни в болница, инфекциозно без посещение.
Общо 2 седмици (някъде си) 2 седмици в съзнание. Още 2 седмици у дома без контакт с други хора. И до ден днешен всяка седмица на белодробна снимка.

Мен ако питате вируса не е от няколко седмици върлува от януари близък е до грипна симптоми. Пазете се! Радвам се, че съм тук!
Стоите у дома, защитете децата си и родителите си!
В коя група споделя?
[\spoiler]

Има мерки и за наказания по НК срещу разпространителите на невярна информация и всяващите паника. Някаква българка, някакъв вирус...

# 8 615
Аз пък не мога да повярвам , как някой мислещ човек все още твърди и вярва, че тоя вирус може да се пребори с две седмици седене вкъщи. Китай са постигнали масов имунитет просто , не е заради карантината. Вие наистина ли вярвате, че имат 80 000 случая в 11 милионер град и тоя град няма да пламне пак след вдигане на карантината, при положение, че е научен факт, че 70% трябва да се заразят, за да изчезне проблема ?
Сигурен ли си, че се постига имунитет след прекарване на заболяването? Сигурен ли си, че докато 80% от света прекара този вирус, той няма да мутира /всяка година грипните вируси го правят, защо този, макар и негрипен да бъде изключение/?

# 8 616
Е добре, като мутира да седим заключени до 100 години ли? Вкарваме се в по-малко вероятно хипотези, за да оправдаем паниката си.

# 8 617
  • София
Ако има изработени антитела, значи има поне временен имунитет. Ако греша някой да ме поправи.

# 8 618
  • София
Това клипче на университета в Станфорд, обобщава нагледно как се разпространява вируса и защо са важни мерки като самоизолация и спазване на дистанция, често миене на ръце и т.н.

https://m.youtube.com/watch?utm_medium=email&v=rAj38E7vrS8&a … xy8Q7ebHcHiU-e3TA

И аз смятам, че хората не трябва да се събират на групи, но това важи в пъти повече за затворените пространства като супермаркети. При разходка на открито е необходима най-вече самодисциплина при спазването на мерки като дистанция,  несъбиране с други хора на едно място и често миене на ръце.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 08:09 от Ella.

# 8 619
  • Пловдив
Тази дама от Германия описва случай на грип с усложнение. Но тя е решила, че е коронавирус.
В Китай тепърва ще се види как ще се развият нещата.

# 8 620
IИ още  позитивни размисли, базирани на ефекта на климата,
Не знам доколко може да се вярва на този руски сайт /може би ми се иска да вярвам../

източник https://www.-CouncilRegulation(EU)-/doc.html?id=3249952&utm_ … %2Fzen.yandex.com

Вирусът няма да оцелее: защо пандемията скоро може да изчезне

Учени от Университета в Мериленд препоръчват да се имат предвид прогнозите за времето при разработване на мерки за ограничаване на коронавируса. Изследователите забелязали, че най-големите епидемии от COVID-19 обхванали страни, разположени в една доста тясна широтна зона на северното полукълбо, която е ограничена до 30-ия и 50-ия паралел. Това включва Италия, Испания, Иран, САЩ и Южна Корея, където са регистрирани общо над 70 хиляди инфекции, и, разбира се, Китай.

На тази основа беше направено заключението, че вирусът е най-широко разпространен при определени климатични условия. Тази температура е от +5 до +11 градуса, а влажността е от 47 до 79 процента.

Между другото, учени от Китай са на същото мнение. Те наричат ​​температурата най-удобна за патогена +8.7. Ако улицата е много по-топла, причинителят на болестта, според тяхната версия, започва да умира.

Италия и Израел са обединени не само от местоположението си в любимата на коронавируса широчинна зона. И двете страни са изключително популярни сред туристите. Но каква различна епидемиологична ситуация. На Апенините броят на заразените хора в петък надхвърли 35 000, докато в същото време в Израел нямаше повече от 500 болни.
Що се отнася до времето, в Северна Италия, където вирусът започна да се разпространява в други провинции, през февруари и през първите десет дни на март средната температура беше в границите +6 ... + 9. А в Тел Авив от началото на зимата беше поне два до три пъти по-топло.

В Южна Корея COVID-19 пое контрол. Още в началото на март в тази страна ежедневно се регистрират няколкостотин нови случая на коронавирусна инфекция, сега сметката върви с десетки. И тук е съвпадение: едва в началото на седмицата въздушни маси от субтропиците започнаха да пристигат в Южна Корея. Следобед въздухът в Сеул се затопля до +15.................
Но освен температурния фактор, има още един и той работи във всички климатични зони. Сега в северното полукълбо започва астрономическо лято. И до май потокът от слънчева радиация почти ще се удвои. Тоест, ултравиолетовото влизане в атмосферата ще стане по-ефективно при дезинфекция на въздуха.

"Това са така наречените сезонни системни фактори. От една страна, това е абсолютно вярно: ултравиолетовата радиация го убива. Както всичко в света. За него е трудно като примитивен организъм да се предпази от ултравиолетовото излъчване. Дори организъм, а примитивна молекулярна конструкция. Втората точка е като през пролетта "Всичко оживява. Нека само да кажем, че различни видове биологични процеси стават все по-активни. Е, имунитетът се повишава и хората са по-щастливи. Следователно, процентът на инфекция все още пада", коментира кандидатът на биологичните науки, специалистът по молекулярна генетика  Дмитрий Квон.

В тази ситуация обаче не може да се разчита само на времето. Основното оръжие срещу коронавирус е изолацията на пациентите и спазването на личната хигиена

# 8 621
имам Лупус и съставката на лекарствата, които съпътстват нашият живот, хората с тази диагноза …помагала и лекувала  Коронавирус.
В БГ от почти 2 години няма лекарства за нас. Поръчвахме заместител от Гърция.
В целият свят, всички лекарства с тази съставка се изчерпаха.
Няма човек-няма проблем!
Такива ги мисля...
Живее ми се!
В БГ има над 4000 човека с моите проблеми и мисли.

Плакенила е изтеглен от всички аптеки в Гърция, Турция, Франция и сигурно навсякъде другаде за болниците и се изписва само със специална рецепта. Дано си се запасила поне за малко. Никой няма да помисли за болните, сега се чудят как да спасяват здравите. Дано не работиш в момента.Ако о ще работиш, пускай отпуска, неплатена и каквото се сетиш.

# 8 622
Сега говорих с приятелката ми в Осло. Тя е ужасена - парковете в града са пълни с хора, скупчени и наслаждаващи се на хубавото време. И това в най-засегнатия град в Норвегия.

Иначе последните данни от там са 2164 регистрирани заразени, 157 в болница и 7 умрели.

# 8 623
  • София
171 общо в България.

# 8 624
Е добре, като мутира да седим заключени до 100 години ли? Вкарваме се в по-малко вероятно хипотези, за да оправдаем паниката си.
Не става въпрос за паника. "Заключването" е временна мярка, поради липса на друга възможност. Не е роден патент. Виждаш, че всички тръгнаха в тази посока - максимално ограничаване на социалните контакти. Към момента друго не работи за да няма бум на заразени. На всички ни е притеснително затварянето в къщи, но пък едва ли има някой, който не го е страх, че може да живее последните си дни.
Вероятно си млад човек и е нормално да се бунтуваш, да негодуваш, но приеми ситуацията и се опитай да насочиш вниманието към нещо приятно и ползотворно за теб.

Общи условия

Активация на акаунт