COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 662
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 595
Такива клипчета има от най-малко 10 дни по Канал 3, Нова и бТВ.
Видях ги, нищо общо с клиповете по чуждите канали.  Направени колкото да има нещо там, да не са без нищо.
На мен поне не ми носи никаква полза да речем видеото на Нова, нито пък прави някакво впечатление. Да не говорим кога ги пуснаха.

# 8 596
  • София
Колко било лесно да се лекува човек - пита във форума, казват му някакъв антибиотик и се запасява. Шеомра.

Като ги препоръчвате сигурно знаете, че последната година се препоръча ограничаването на всички флуорохинолонови антибиотици (тоест тези дет завършват на -флоксацин) заради доста зачестили нежелани реакции. Ако не сте чули е може би защото беше съобщение само до медицински специалисти, за да не се изписват. Simple Smile

Четох дилемите от последните страници - нито куче, нито дете имам, двойно прецакана се чувствам.

За лечението и болниците. Нали през мнение се сравняваме с белия свят и Европата. Еми там така лекуват - взимат те ако си на умирачка. И в Англия, и в Германия... доста потребителки има по белия свят предполагам ще потвърдят, че за течащ нос и 37,5 никой няма да те хоспитализира.
Не се завирайте по болниците, няма смисъл. Те са за наистина усложнени състояния. Лечението доста пъти се написа, че е симптоматично - температуропонижаващи, чай, почивка. Хининов препарат не се пие профилактично, не е безобиден. От момента, в който се появи лек задух до реалната дихателна недостатъчност има достатъчно време да се озовете в болница и да ви помогнат.
И от позицията на пациент знам, че когато те боли всичко изглежда много драматично и ни се иска да сме там, където се чувстваме сигурни, но няма как всички да сме в болница и се доверете на лекарите. Нали все се оплакваме, че точат касата и те хоспитализират без причина?
И понеже стана въпрос и за Домуса, той все пак си е стоял известно време и се е лекувал, след влошаване е потърсил лекарска помощ. Защо в тази болница няма да коментирам....

# 8 597
Не знам някой видя ли как "празнуват" призива на Борис Джонсън да останат по домовете си
заради вируса.
В супермаркетите им свършила не тоалетната хартия, а бирата и виното.
Последна пиянска нощ в Англия
https://www.168chasa.bg/article/8335651

# 8 598
  • Пловдив
Колко било лесно да се лекува човек - пита във форума, казват му някакъв антибиотик и се запасява. Шеомра.

Като ги препоръчвате сигурно знаете, че последната година се препоръча ограничаването на всички флуорохинолонови антибиотици (тоест тези дет завършват на -флоксацин) заради доста зачестили нежелани реакции. Ако не сте чули е може би защото беше съобщение само до медицински специалисти, за да не се изписват.
Не го препоръчвам само споделих.
А иначе си абсолютно права, аз знаех рисковете, но имах доверие на лекаря.
Не трябва на своя глава да се лекуваме с толкова силно лекарство. А особено в случая с коронавируса.

# 8 599

Само от количките сума ти народ ще се натръшка, като се има предвид колко издържа вируса на метал. Трябва да се дезинфекцират след всеки човек, но това няма как да стане. Иначе и да си пръскат с хеликоптери - файда никаква. Хранителният магазин е мястото, от където всички минават, при това закрито.

Днес се загледах в една жена с маска, свали си я, за да си оближе пръстите и да разтвори найлоновото пликче...

# 8 600
  • София
имам Лупус и съставката на лекарствата, които съпътстват нашият живот, хората с тази диагноза …помагала и лекувала  Коронавирус.
В БГ от почти 2 години няма лекарства за нас. Поръчвахме заместител от Гърция.
В целият свят, всички лекарства с тази съставка се изчерпаха.
Няма човек-няма проблем!
Такива ги мисля...
Живее ми се!
В БГ има над 4000 човека с моите проблеми и мисли.

# 8 601
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз вярвам, че до три месеца ще има ваксина.

На нас ни трябва лекарство,а не ваксина.

# 8 602
  • София
Защото като гледат как се спазват по-лежерните мерки с куп бабки в парка, майки на площадките и младежи в по 2 бутилки бира си представят как ще се превърнем в Италия.

Това, което аз недоумявам е защо мерките се затягат с всеки изминал ден? Та нали инкубационният период е около 14 дни, съответно всяка проба е евентуално резултат от преди налагането на повечето мерки.

Разбирам, че се опитват да ни опазят в случая, но защо не дадат поне седмица-две за пригодяване към влезлите в сила мерки, поне да се потвърди дали дават положителен ефект или не.

# 8 603
Ако дадат на децата още 1 месец ваканция , майките със сигурност ще измислят ваксината 😃

Ооо, сто процента! С две деца, куче и учебен материал за няколко месеца мисля, че и лекарство ще спретна.
Да попитам някой пътувал ли е между Софи я и Банкя. Последното се води столична община, но дали може? Щото това с областен център е малко неясно.
Движението към Банкя е свободно. Няма КПП.

# 8 604
# 8 605
  • София
Хора, не са проблем бабите, нито децата, защото бабите и много от децата не са ходили на ски, нито на екскурзия, нито са мигранти из Европата. Бабите и ние, които не сме си показвали носа извън границите на страната в последните месеци (поне 3 месеца), не сме проблемът. Проблемът е внесен от пристигналите през границата в последните седмици и един месец, там трябва да се насочат усилията за карантина и всичко както трябва. Важно е дошлите от чужбините и екскурзиантите да си седнат вкъщи, а никак не съм сигурна, че дори половината го правят.

# 8 606
Хора, не са проблем бабите, нито децата, защото бабите и много от децата не са ходили на ски, нито на екскурзия, нито са мигранти из Европата. Бабите и ние, които не сме си показвали носа извън границите на страната в последните месеци (поне 3 месеца), не сме проблемът. Проблемът е внесен от пристигналите през границата в последните седмици и един месец, там трябва да се насочат усилията за карантина и всичко както трябва. Важно е дошлите от чужбините и екскурзиантите да си седнат вкъщи, а никак не съм сигурна, че дори половината го правят.

Няма какво да се хабиш , набито е в главите на всички, че тинейджърите по парковете последните дни разнесоха заразата и затова минаваме от варие т две седмици на вариант 6 месеца. Ей колко сме лесни за манипулация.

# 8 607
Да попитам някой пътувал ли е между Софи я и Банкя. Последното се води столична община, но дали може? Щото това с областен център е малко неясно.
Движението към Банкя е свободно. Няма КПП.
КПП-тата се виждат много ясно с Гугъл Мапс (Трафик).

Сега е рано още, но след час-два (като се пораздвижи народа), ако погледнете трафика, ще ги видите - показват в червено забавянето и в двете посоки.

# 8 608
https://www.google.com/amp/s/www.24chasa.bg/amp/8335301

Понеже и аз вчера се допитвах до googlemaps и не можах да си отговоря категорично на въпроса, затова се включих да кажа реално какво е положението.
Минах през Иваняне. Движението е свободно - като за софийски квартал.

# 8 609
За съжаление и в Тайланд ескалират нещата, над месец случаите бяха около 100, сега за 3-4 дни са вече 600...
Банког и някои провинции са в локдаун. Пазари , сергии, масажи, храна на открито всичко в затворено от днес. Работят супери и аптеки.
От този петък, който мина тече политика на социално ограничаване, щеше да е две седмици, но днес промениха до 13 април.
Университети, училища не работят.
Който желае да влезе в страната само с негативен тест за корона и застарховка, покриваща Ковид на стойност 100 000 $.

Вчера техен министър каза че за лечението на 1 болен са нужни 70 таблетки от това с което ги лекуват ( име не спомена) В момента имали 200 К таблетки и работят по набавянето на още.

За съжаление надеждата тази гадост да спре от топлото време полека угасва. Днес тук е над 36 градуса. Да много се забави развитието, но започна да расте много бързо бройката...
Тревожим се, като всички... Вече няма място, на което да се чувства човек в безопасност.
Бог да ни пази и да сме в тези 80% които го карат леко!
Имаме сериозни подозрения, че може и да минало при нас. За съжаление не предлагат тест за антитела, че да проверим.
Теста за Корона в частните болници е между 400 и 500 лева.

Общи условия

Активация на акаунт