COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 405
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 965
  • варна
Здравейте, много ви чета, но досега не съм писала.
Не съм от тези, които ги е хванала паниката, но всички мерки си ги спазваме, имам две деца стоим си в къщи, като мъжа ми пазарува и излиза да си свърши някаква работа. Имаме собствен магазин, които се намира на един от пазарите във Варна,още когато казаха че само хранителните и аптеките затварят (в последствие промениха заповедта), ние решихме да затворим. Повечето ни колеги продължиха да работят, но то и клиенти няма. Колкото и да взимаме мерки, никога не се знае какъв човек ще влезе. Търпим големи загуби и нямам търпение всичко да свърши.
 Съгласна съм с всички мерки, които са наложени и много се ядосвам на повечето хора, които не ги спазват.
Днес например, приятелка ми звъни да сме ходели при тях, те били на пикник извън града с тяхно комшии. Аз отказах. Луда ли съм била, после времето нямало да става за излизане, щяло да застудява.
Явно наистина, аз съм луда и проста, че стоя седмица в къщи, а хората си се мотаят където и както си поискат.

# 7 966
Незнам как е при вас, аз обаче живея в областен град и трафикът е много голям днес, накъде са тръгнали тези хора, незнам. На паркингът пред блока ни има постоянно движение, коли пристигащи и заминаващи. По улиците се разхождат хора, а приятелка живееща в близко градче каза, че са ходили на разходка в парка им и там е имало няколко семейства с деца. Е, ние ли сме най-големите балъци да си седим вътре в този топъл ден и да спазваме инструкциите на щаба...И не е честно да затворят само големите градове, а хората по останалите населени места да си щъкат напред-назад. Мисля, че след този ден, бумът на заболели при нас ще бъде троен!

# 7 967
  • Другата България
Изрично казаха, че за лекарства и грижи пускат.
За съжаление има хора, които искат да всяват паника и затова пишат тези неща анонимно
. Подавайте сигнали, за да ги проверят. Има вече хранат за невярна информация за корона в Търговище.
Именно, именно.
Благодаря на потребителката, която беше коректна и каза, че само е чула, че не пускат да се отиде до болни родители за храна и лекарства, не е от първо лице информацията.
И в тона на Човечето, ето, аз ще призова - при всякакви сигнали за откровени лъжи, дезинформация, ЕЖК и разпространение на слухове, които целят да се всява паника и недоверие в органите на реда, то моля, подавайте сигнали на 112.

# 7 968
  • Mediterraneo
Никой не е забранил това, няма и да го направи.

Тук не си права.

На тукашните Сийки им е забранено да си извеждат децата вече седмица. На италианските Сийки от месец. Днес при нас въведоха нова заповед- деца с увреждания имат право на излизане с придружител. Останалите не излизат.

# 7 969
  • sofia
Франция Казаха, че вече тества само хора със симптоми.. Това е от няколко дни.
Това исках да кажа.Та затова имат толкова малко заболели.

# 7 970
  • Пловдив
За военните в момента решават кога и как ще се включат. И на какъв режим ще бъдат те самите. Имат раздадени респираторни маски и мият всичко със спирт. 

# 7 971
Наближава 5 часа. Изпадам вече в паника. Мутафчийска само като каже "30 нови случая" ще трябва да се изселваме на друга планета. Дано има все повече оздравели, да съобщава и за оздравели, стига с тези нови случаи.

# 7 972
  • Другата България
Никой не е забранил това, няма и да го направи.
Тук не си права.
На тукашните Сийки им е забранено да си извеждат децата вече седмица. На италианските Сийки от месец. Днес при нас въведоха нова заповед- деца с увреждания имат право на излизане с придружител. Останалите не излизат.
Засега на нашите Сийки не е забранено. Но да, може и да стане, ако се продължава с тези разсъждения и това мрънкане.
Засега не е забранено да си изведеш детето на разходка. В България. Знам ти за какво говориш и за къде.

# 7 973
  • Далечният изток
Сега се мислете за балъци, после ще сте благодарни.... Си мисля аз.
Бумът предстои така или иначе, защото инкубационният период е дълъг.
И нашият град е сред заразените вече.... Днес ходихме до пазара, дали имаше 5-6 човека, като пазарът ни е в събота по принцип и е фул иначе. Явно хората са се стреснали. Ходих до Лидъл, имаше опашка от около 10 човека, това около 11,30 - 12,00 часа. Не ми се чакаше. Синът ми ходи преди половин час, бързо се върна, значи е нямало хора...

# 7 974
Аз пък си мисля, че понеделник, най-късно вторник,  ще сме затворени по къщите .... И тогава какъв рев ще има в тази тема, не ми се мисли.

Нещо и за армия говореха след понеделник, дават ни фандък да се променим до понеделник. Като гледам промяна няма, ще има последици сега.

И аз мисля, че въвеждат мерките постепенно, за да посвикнем и да дадат време хората, които са извън населените места, в които живеят, да се завърнат.Ясно е, че ще има блокиране.

# 7 975
Наближава 5 часа. Изпадам вече в паника. Мутафчийска само като каже "30 нови случая" ще трябва да се изселваме на друга планета. Дано има все повече оздравели, да съобщава и за оздравели, стига с тези нови случаи.
Не може. Има КПП-та не пускат никъде да се изселим.

# 7 976
Отмениха карантината във Вътрешното отделение на областната болница в Габрово
http://epicenter.bg/article/Otmeniha-karantinata-vav-Vatreshnoto … abrovo/210657/2/0

# 7 977
Ако всички се юрнат по пейки и разходки, дали двете Сийки ще продължат да са си самички на два метра разстояние една от друга?

# 7 978
В Билла никой от нас не е влизал от понеделник. Те все още не са предложили нищо за дезинфекция на дръжките на количките, които според мен са голяма част от проблема с болести като цяло.
Само от количките сума ти народ ще се натръшка, като се има предвид колко издържа вируса на метал. Трябва да се дезинфекцират след всеки човек, но това няма как да стане. Иначе и да си пръскат с хеликоптери - файда никаква. Хранителният магазин е мястото, от където всички минават, при това закрито.

# 7 979
Цитат
По коя тв,че са ги снимали в автобуса и дядото и него 🤣
Не знам за едни и същи хора ли става дума,но беше по бтв.

Общи условия

Активация на акаунт