COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 789
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 565
Авирон има и детски вариант на сироп.

# 8 566
  • София
Държавите, които решават да правят стаден имунитет..трябва да са готови да дадат много жертви.

Докато не бъде създадена ваксина, каква е алтернативата?
Не виждам изолираните да дават малко жертви. Дори виждам обратното.
Няма база за сравнение все още. Великобритания виждаме накъде върви със забавянето си. А в техния случай забавянето беше именно заради първоначалното решение за стаден имунитет. Щатите също.

# 8 567
  • София
Държавите, които решават да правят стаден имунитет..трябва да са готови да дадат много жертви.

Каквато всички следват - изолация.  Липсата на ваксина и излагането на цялото население на свободно заразяване всъщност е крайно рисков опит за стаден имунитет, тъй като в повечето случаи той е комбинация от инфекция и ваксина, а не единствено на инфекция. Освен всичко са потвърдени случаи на хора, които се разболяват отново от коронавирус, въпреки че са го прекарали; тоест, никой все още не познава вируса достатъчно добре, за да се рискува с тази тактика.

Не се разболяват отново, а продължават да излъчват вируса. Това било характерно за всички корона-вируси.

# 8 568
Ако дадат на децата още 1 месец ваканция , майките със сигурност ще измислят ваксината 😃

# 8 569
В Италия започна да се говори, че изобщо няма да се върнат децата на училище преди септември.

Италианците под спорт на открито разбират това.
Скрит текст:
Това е някакво зумба парти от миналото. Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 00:26 от Barbabeau

# 8 570
  • София
Който измисли ваксината, да си я слага. Няма да са много глупците, които ще се ваксинират.

# 8 571
Много важни въпроси не бяха зададени на пресконференцията:

Кога ще започнат да се лекуват заразените и кои  случаи? Имат ли готовност да се прилагат вече дарените лекарства на тежките случаи?

Предвид това, че дарените от Домусчиев дози ще стигнат за 500 души как ще се подбират те? Първите печелят, на базата на възраст и съпътстващи заболявания, ще се пазят ли за специални личности(политици и т.н.)

Кои от заразените ще получат достъп до хининовите препарати, производни на дареното лекарство, предвид това че от тях има достатъчно количество. Дали ще се дават профилактично и на леки до средно тежки случаи за да предпазят от евентуални усложнения? Разбрахме вече, че аналгин хинин  не може да се продава в аптеките, а само в болниците. Тогава няма ли да е прекалено късно. Дори човек да изкара макар и тежко болестта е възможно да останат тежки поражения в дробовете.

И кога ще оповестят наблюдения над лечението на пациенти както с препарата, използван от французите, така и с простият аналгин хинин.

# 8 572
Ако дадат на децата още 1 месец ваканция , майките със сигурност ще измислят ваксината 😃

Ооо, сто процента! С две деца, куче и учебен материал за няколко месеца мисля, че и лекарство ще спретна.
Да попитам някой пътувал ли е между Софи я и Банкя. Последното се води столична община, но дали може? Щото това с областен център е малко неясно.

# 8 573
  • Там,където се събуждам щастлива.

Каквато всички следват - изолация.  Липсата на ваксина и излагането на цялото население на свободно заразяване всъщност е крайно рисков опит за стаден имунитет, тъй като в повечето случаи той е комбинация от инфекция и ваксина, а не единствено на инфекция. Освен всичко са потвърдени случаи на хора, които се разболяват отново от коронавирус, въпреки че са го прекарали; тоест, никой все още не познава вируса достатъчно добре, за да се рискува с тази тактика.

И колко трябва да продължи тази изолация? Надеждна ваксина може да има догодина.

С ограниченията се печели време и се пазят рисковите, но не разрешават проблема.. Време, в което да се научи повече за дали преболедувалите го излъчват или не. Дали знанието от предишни епидемии може да помогне за настоящето или всичко трябва сега да се учи.

Понякога си мисля, че природата ни побеждава и ни убеждава, че нещата се случват по нейните правила, а не по нашите. Включително и как действа естествената защита срещу вируси.

# 8 574
  • София

Не се разболяват отново, а продължават да излъчват вируса. Това било характерно за всички корона-вируси.
https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2020/03/20/819038431/d … s?t=1584829506580

# 8 575
  • На остров
Калинка Швеция не търси стаден имунитет а по скоро да избегне пик в здравната система. Постоянно показват едни графики и се стремят към изравняване на кривата.
Своевременно се освобождават все повече места в болничните заведения за да се подготвят за допълнителни интезивини грижи. До Уппсала ще строи полева болница от воените.

Постоянно се обяснява при какви симптоми какво да се прави и т.н.
Възрастните хора се препоръчва да си стоят вкъщи и да не срещат с други хора. Има много групи на местно ниво, които предлагат помощ за пазар.

Тук винаги първо се консултираш по телефона има телефон за съвети при болестни състояния, когато не става въпрос за спешни случаи.
На този телефон работят медицински сестри и дават съвети или насочват към нужното медицинско заведение. Системата работи много добре по този начин.

Не виждам защо човек с лека температура ще търси лекар или ще иска да го приемат в болница, независимо дали е корона или не. Ако общото състояние е добро няма какво да прави в болница.

# 8 576
  • София

И колко трябва да продължи тази изолация? Надеждна ваксина може да има догодина.

С ограниченията се печели време и се пазят рисковите, но не разрешават проблема.. Време, в което да се научи повече за дали преболедувалите го излъчват или не. Дали знанието от предишни епидемии може да помогне за настоящето или всичко трябва сега да се учи.

Понякога си мисля, че природата ни побеждава и ни убеждава, че нещата се случват по нейните правила, а не по нашите. Включително и как действа естествената защита срещу вируси.
Съгласна. Именно за печелене на време говоря и аз.

# 8 577
Скрит текст:
От както гледам данни за вируса и ви чета, се питам какво ли е в Северна Корея? Едва ли има някаква информация, но там е затворено общество и дали има вирус?
Вървят някакви мемета във фейсбук: 08:00 - 1 заразен, 08:10 - 0 заразени; 08:30 - 1 заразен, 08:40 - 0 заразени ... и т.н.,..

Това значи, че заразеният е бил убит, за да са на 0.

Точно това означава, все пак говорим за миймета, майтапчийските картинки.

# 8 578
  • София
Много важни въпроси не бяха зададени на пресконференцията:

Кога ще започнат да се лекуват заразените и кои  случаи? Имат ли готовност да се прилагат вече дарените лекарства на тежките случаи?

Предвид това, че дарените от Домусчиев дози ще стигнат за 500 души как ще се подбират те? Първите печелят, на базата на възраст и съпътстващи заболявания, ще се пазят ли за специални личности(политици и т.н.)

Кои от заразените ще получат достъп до хининовите препарати, производни на дареното лекарство, предвид това че от тях има достатъчно количество. Дали ще се дават профилактично и на леки до средно тежки случаи за да предпазят от евентуални усложнения? Разбрахме вече, че аналгин хинин  не може да се продава в аптеките, а само в болниците. Тогава няма ли да е прекалено късно. Дори човек да изкара макар и тежко болестта е възможно да останат тежки поражения в дробовете.

И кога ще оповестят наблюдения над лечението на пациенти както с препарата, използван от французите, така и с простият аналгин хинин.

Много очакваш от тия прес-конференции.
Ето отговои на всичките ти въпроси тук:

https://www.facebook.com/gospodari/videos/2276007709368653/UzpfS … xNDkxMjY2Njg2OTk/

Нито едно лекарство не е одобрено и утвърдено за употреба. Това, че Д. се е "лекувал" с нещо си и го бил дарил не значи, че то е подходящо. Може дори да навреди.
В общи линии, не се лекуваш, а чакаш да ти мине. Много от лекарствата дори могат да навредят, защото натоварват черния дроб.

# 8 579
Една българка в Германия е споделила прекаран през януари подобен вирус. Според нея е там още от преди. Не е измислен човек, на 38г (от 20години пуши)  В момента е дори на линия и отговаря на хората в групата там, аз лично и вярвам.Ще сложа в скрит текст за който иска да прочете. Това е страшно направо и не виждам възрастен или дори човек с по-слаб организъм да издържи, но и в Германия е лежала в Mainz uni Klinik , та...спасила се е, но..
Скрит текст:
Корона!
В началото на януари се появиха първите симптоми. Почувствах се зле на работа корема ми започна да каркори, главоболие и кашлица. Типично Българската:
Изтинала съм!
Прибрах се! Три грипостата и хайде към леглото!
Два часа по-късно! Хорор!
(Живея в двуетажна къща) обаждам се на приятеля си не мога да си поема въздух единствените думи Линейка!
5 мин по-късно ме изнасят от вкъщи струполила съм се между етажите. Кислородната маска не помага не ми стига въздуха! След още 5 минути виждам само светлините в коридора на болницата за няколко секунди! Безсъзнание! След два дни се събуждам с мисълта, че е неделя! Медицинската сестра ми мери кръвното и грижовно слага следващата банка.
Стряскам я без да искам с вдигащата си протестираща ръка.
Тя натискам бутон и се изсипват една камара с лекари и сестри( момента в, който си мислиш "Е... М... кво става"?! Къде съм и кой, какво и защо!
Обясняват ми, че съм болна. Казват ми какво са ми били кога и какво и защо. Аз ги питам кой ден сме и кога ще изляза и, че трябва утре да съм на работа имам много работа ! ( Глупаче)
До момента, добре съобщават ми денят е понеделник значи почвам да смятам два дни ме е нямала днес трябва да съм на работа ( много робота)
Питам диагноза ?
Много тежък вирус!
Добре де какъв ? Започвам да изброявам всичко, което ми мине през мозъка!
Грип, инфлуенца А,Б, Rpf, trahonomy и още хиляда.
Дават ми успокоително, отново банка.
Взимат ми кръв! Продължавам да стоя с маска. Няма ме! Спя като малко бебе!
Събуждам се в четвъртък, нямам въздух отново, апарата с со2 е до мен и в носа ми, отново нямам въздух. Пищи всичко около мен, влизат отново един отбор с лекари! Маска и бели дрехи (оцапах гащите)
Инфлуенца А ми казва един от лекарите, гледам го като теле!
Добре започвам с познанията си от книгите, че имам силен грип и ще ме държат още! Пак заспивам и се събуждам и така 14 дни.
Идва деня за снимка на белите дробове, будна съм посрещат ме все едно се знаем от години. Двойна трахиограма (браво от 20 години съм пушач) (мисли)
Да ама не не им харесва отново в отделянето и сама но будна! Пускам телефона 10008873 съобщения почвам да се ровя в интернет. Симптоми намирам инфлуенца отново в моите симптоми! Уви държат ме още 14 дни в болница, инфекциозно без посещение.
Общо 2 седмици (някъде си) 2 седмици в съзнание. Още 2 седмици у дома без контакт с други хора. И до ден днешен всяка седмица на белодробна снимка.

Мен ако питате вируса не е от няколко седмици върлува от януари близък е до грипна симптоми. Пазете се! Радвам се, че съм тук!
Стоите у дома, защитете децата си и родителите си!

Общи условия

Активация на акаунт