COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 173
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 535
  • София
Че Русия прикрива беше ясно отдавна, до преди 10 дни нямаха болни и притежаваха ваксина.
Не съм следила новините за там, какво изобщо ги накара да обявят наличието на зараза? Можеха още да си крият, ако искат. Не, че някой щеше да им се върже.
Допреди 10 дни (почти) и ние нямахме нито 1, и викахме - Грип бе вълна е....

# 8 536
Може да е полезно на някого.  Как протича болестта

Скрит текст:

# 8 537
  • София
Nelig, за Италия има ли някъде разбивка по възрасти на починалите хора? Както и за заразените към момента?

# 8 538
Скрит текст:
От това, което каза генералът, аз разбрах, че нашите са бошлаф. И дават много грешки.

Да, че давали 33% отклонение.
Това беше за бързите тестове и казаха, че са безсмислени.

Така ли беше? Вероятно и Домусчиев е тестван с тях, щом няколко пъти е давал отрицателен резултат и накрая пневмония с положителен тест. Предполагам де.

# 8 539
  • София
Смъртността се е покачила с още един процент и е 12%.

worldometers.info/corona

Това къде го прочете? Смъртността засега е 4.25% общо, а за Италия - 9%.

За мосовото тестване виждам, че вече сте коментирали.
https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/mar/20/eradicated … covid-19-italy-vo

Мен друго ме притеснява. Много се скъси срокът между отделните вирусни епидемии.

http://www.infostock.bg/infostock/control/world/news/97746-virus … veshkata-istoriya

# 8 540
  • Варна
От както гледам данни за вируса и ви чета, се питам какво ли е в Северна Корея? Едва ли има някаква информация, но там е затворено общество и дали има вирус?

# 8 541
За разлика от Швеция, Норвегия вече тества усилено. Преди 4 дни прочетох, че в Норвегия са закупили допълнителна апаратура Cobas 6800 и вече правят по 5000-6000 теста на ден. Преди 5 дни бяха с 21 000 направени теста, а сега гледам вече са с над 45 000.

Наличен нов тест за ковид-19

Нов тест, маркиран с CE-IVD за sars-CoV-2, вече е на разположение. Тестът означава, че тестовите анализи могат да се правят в силно автоматизиран работен процес, което може да даде на здравната система по-голям капацитет за тестване на новия вирус.

Roche разработи тест на cobas sars-CoV-2. Тестът има за цел да открие новия коронавирус sars-CoV-2, който причинява заболяване covid-19. Тестът се извършва върху проби от носната кухина или гърлото на пациенти, които отговарят на клинични и / или епидемиологични критерии за тестване на covid-19.

На 13 март също беше обявено, че американската FDA е издала разрешение за спешно използване (EUA) на теста в Съединените щати.

- С новия тест SARS-CoV-2 клиничните лаборатории имат достъп до напълно автоматизиран анализ на потока за пречистване и откриване на генетичната маса на вируса. Епруветките с пробния материал се зареждат в инструмента за анализ и след по-малко от три часа и половина се получават резултатите от тестовете, казва Ян Стенман, мениджър на бизнес зоната за молекулярна диагностика в Roche Diagnostics в Швеция.

Болничните и референтните лаборатории могат да извършат теста върху напълно автоматизираните системи cobas 6800 и cobas 8800 на Roche.

# 8 542
  • MI
Nelig, за Италия има ли някъде разбивка по възрасти на починалите хора? Както и за заразените към момента?
Това е от МЗ
https://www.epicentro.iss.it/coronavirus/bollettino/Report-COVID … 2019_20_marzo.pdf

# 8 543
Искам да попитам какво се случва с емигрант починал в чужбина?

# 8 544
Първи "бърз" тест одобрен от FDA.
45 минутен, на калифорнийската компания Cepheid, цената е неизвестна засега..
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-usa-fda/fd … ime-idUSKBN218105

# 8 545
Искам да попитам какво се случва с емигрант починал в чужбина?

Достоверна информация би ви дало Външното министерство или посолството. Надявам се въпросът ви е хипотетичен.

# 8 546
За разлика от Швеция, Норвегия вече тества усилено. Преди 4 дни прочетох, че в Норвегия са закупили допълнителна апаратура Cobas 6800 и вече правят по 5000-6000 теста на ден. Преди 5 дни бяха с 21 000 направени теста, а сега гледам вече са с над 45 000.

Наличен нов тест за ковид-19

Нов тест, маркиран с CE-IVD за sars-CoV-2, вече е на разположение. Тестът означава, че тестовите анализи могат да се правят в силно автоматизиран работен процес, което може да даде на здравната система по-голям капацитет за тестване на новия вирус.

Roche разработи тест на cobas sars-CoV-2. Тестът има за цел да открие новия коронавирус sars-CoV-2, който причинява заболяване covid-19. Тестът се извършва върху проби от носната кухина или гърлото на пациенти, които отговарят на клинични и / или епидемиологични критерии за тестване на covid-19.

На 13 март също беше обявено, че американската FDA е издала разрешение за спешно използване (EUA) на теста в Съединените щати.

- С новия тест SARS-CoV-2 клиничните лаборатории имат достъп до напълно автоматизиран анализ на потока за пречистване и откриване на генетичната маса на вируса. Епруветките с пробния материал се зареждат в инструмента за анализ и след по-малко от три часа и половина се получават резултатите от тестовете, казва Ян Стенман, мениджър на бизнес зоната за молекулярна диагностика в Roche Diagnostics в Швеция.

Болничните и референтните лаборатории могат да извършат теста върху напълно автоматизираните системи cobas 6800 и cobas 8800 на Roche.
И при нас купиха (Австрия) и си вдигнаха капацитета двойно. Проблемът обаче е, че когато вирусът влезе в експоненциална фаза на разпространение, увеличаването е толкова лавинообразно, че няма как да смогват с тестове. Германците май могат да правят по 100000 теста на седмица, но отвъд това няма как да стигнат..

# 8 547
Някой дето следи информация от света може ли да ми отговори какъв е процента, бройката или в каквито може числа има ли продишали сами след интубиране? Има ли екстубирани?
Попаднах на статистика от една китайска болница - от 52-ма интубирани 20 оживели 32 - не. Имаше и сравнение на симптомите при едните и другите. Това което ми направи впечатление, а и почва да се тиражира вече - 100% от починалите са непушачи. От другите - 84%. Убедена съм, че изходът след интубация в Бг ще е доста по-лош...

# 8 548
  • Варна
От както гледам данни за вируса и ви чета, се питам какво ли е в Северна Корея? Едва ли има някаква информация, но там е затворено общество и дали има вирус?
Вървят някакви мемета във фейсбук: 08:00 - 1 заразен, 08:10 - 0 заразени; 08:30 - 1 заразен, 08:40 - 0 заразени ... и т.н.,..

# 8 549
Някой дето следи информация от света може ли да ми отговори какъв е процента, бройката или в каквито може числа има ли продишали сами след интубиране? Има ли екстубирани?
Попаднах на статистика от една китайска болница - от 52-ма интубирани 20 оживели 32 - не. Имаше и сравнение на симптомите при едните и другите. Това което ми направи впечатление, а и почва да се тиражира вече - 100% от починалите са непушачи. От другите - 84%. Убедена съм, че изходът след интубация в Бг ще е доста по-лош...

За Италия гледах в някакъв клип, че излезлите излекувани от интензивните отделения са 50%

Общи условия

Активация на акаунт