COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 929
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 090
  • Bulgaria
След 12 дни разходки мъж разбра, че е заразен с коронавирус.

https://www.actualno.com/america/sled-12-dni-razhodki-myj-razbra … DXChGHN50O2BTkUi8

# 9 091
  • BG
Мерна ми се новина, че италианците затварят всички производства без стратегическите. Предполагам в Ломбардия.

Това изглежда означава, че не са доволни от резултатите от карантината.

Накрая ще излезе, че само китайската стратегия е правилната, а в Европа хем ще изядем боя, хем солта....
Според мен в Италия заразяването е масово, данните от съфорумката вчера го даказват-в едно градче, в което да изследвали всички, 80% са заразените. Така че, при тях карантината е твърде закъсняла и няма да има ефект.

# 9 092
  • София
раптор, ако обичаш, стига глупости!
Не обичам ...

# 9 093
Една от последните жертви на коронавируса в Испания е бившия президент на Реал Мадрид - Лоренсо Санс

https://btvnovinite.bg/sport/bivshijat-prezident-na-real-madrid-zagubi-bitkata-s-koronavirusa.html

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов му е бил на гости в Мадрид на 5 март.

Лоренцо Санс проявявал симптоми на настинка няколко дни подред. Когато не се подобрил, потърсил лекарска помощ. Направен му е тест за коронавирус, който се оказал положителен.

Пo-лoшaтa нoвинa oбaчe e, чe иcпaнeцът мoжe дa e прeдaл вируca и нa кмeтa нa Cимитли Aпocтoл Aпocтoлoв нa cрeщaтa им прeди двe ceдмици. Двaмaтa ядoхa и пихa зaeднo някoлкo чaca, aлaрмирa прeд Lupа.bg зaгрижeн cлужитeл в oбщинa Cимитли.

Кмeтът нa Cимитли и Лoрeнцo Caнc ce видяхa нa 5 мaрт, cлeд кaтo Aпocтoл Aпocтoлoв изглeдa Eл Клacикo – Рeaл и Бaрceлoнa нa живo в Мaдрид пo пoкaнa имeннo нa бившия прeзидeнт нa Рeaл Мaдрид.

https://fakti.bg/sport/456332-bivsh-prezident-na-real-madrid-zar … -kmeta-na-simitli

# 9 094
  • БГ
...а в болниците сега откриват, че нямат маски, ръкавици, предпазно облекло, апаратура...
Имат, но не достатъчно. Това е положението по целия свят. Никъде не стигат маски, апаратура, лекари и т.н. Затова са ограниченията. Няма държава, която да може да приеме 70% от народа си и да го сложи на машина.

Никой не иска държавата да слага 70% от населението на машина. Дори в Китай 80 хил заболели на 1,5 милиарда колкото е китай не са 70%. От нашите положителни (заболели) в момента само 8 са в болница на лечение другите са си по къщите, там се лекуват.

# 9 095
Някой тук преди време написа, че е по-добре България да не повтори съдбата на Испания и Италия. После се изписаха много страници, за деца и домашни любимци. Голям спор. Останете си в къщи бе хора, цифрите се покачват ежедневно или искате насила да ви накарат.

# 9 096
  • София
Ето, на този с концерта точно като по сценарий - дванайсет дни инкубационен период и се разболява.

важно е не само, че 80 процента са заразени в онова градче, а и колко от тях са се разболяли, колко леко, колко тежко и колко изобщо не са усетили или са усетили минимални симптоми. също и колко от тях имат антитела.

# 9 097
Някой тук преди време написа, че е по-добре България да не повтори съдбата на Испания и Италия. После се изписаха много страници, за деца и домашни любимци. Голям спор. Останете си в къщи бе хора, цифрите се покачват ежедневно или искате насила да ви накарат.
Като си остана вкъщи ще ми платиш ли сметките и да ми пратиш някаква храна за двама възрастни ? Благодаря.

# 9 098
Като си остана вкъщи ще ми платиш ли сметките и да ми пратиш някаква храна за двама възрастни ? Благодаря.
Всички сме в това положение.

# 9 099
  • София
Видях и е страшно, особено на фона на пандемията. Природата си отмъщава за това, което и сторихме човеците.

# 9 100
Много яки глоби трябват, за да се спазва карантината от всички, иначе винаги има хора, които правят обратното. Вчера пред блока ми се бяга събрали на седянка и сутринта, и вечерта. Съседи, кучета, и млади, и стари. Поне 5-6 човека имаше там. През терасата ги гледах. Много от пенсионерите са изперкали и не знаят или не разбират какво се случва около тях. Само яки глоби и полиция да обикаля денонощно по кварталите. Друго няма да даде резултат. Дано скоро затяга мерките в София.

# 9 101
  • София
Мисля, че стоенето не е за ходенето на работа, а за разходките.

# 9 102
А кметът на Симитли под карантина ли е в момента?

# 9 103
Хора осъзнайте се, икономиката е в свободно падане навсякъде. И със строги и с леки мерки ни предстоят много трудни месеци на всички.
Добрата новина е, че след всичко това ще има подем, падането няма да е като 2008 с години.
Трябва да стиснем зъби и да издържим, искате или не, това предстои.

# 9 104
Скрит текст:
Скрит текст:
Не е лошо да се избягват такива филми- за апокалипсиси и т.н. Доказано е вече че има колективно съзнание и енергия.
Какво имаш предвид Flushed
С две думи, че когато много хора мислят или се настройват за нещо, то се случва.

Ако това работеше, тогава всички мъже щяха да са свръхбогати, с две 20 годишни манекенки под ръка и с танк в гаража.

Не всички. Някои щяха да с 20-годишни манекени. 🙂

В много деликатна и дълбока тема почвате да навлизате с това кой на колко го осигурявали и защо позволявал.

Безработицата е ужасна, много хора гледат да си намерят работа за да си осигурят насъщния, грам не ги интересува на колко ги осигуряват, а дали могат да си нахранят семействата.

Много е лесно да имаш умствения капацитет, образованието и шанса за работа, в която ти да определяш при какви условия да си продаваш труда. Голям брой хора обаче не са така, все някой да обслужва в кварталния магазин и да чисти офиси. Мислите че такива хора имат избора да не ги осигуряват на минималната заплата? И като го нямат, какво? Дай да мизерстват тогава, хак да им е че не са IT-а, бизнесмени и сие? Спрете се вече!

Общи условия

Активация на акаунт