COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 689
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 465
  • София
Какъв е тоя цирк?!? Няма да удължи извънредното положение и на 13 какво . ...целия хоум офис наобратно и ученици у ГТ ли?!?!
Кой го е казал това? Не съм следила днес.
Вярно ли е, че вчера ба Витоша било пълно с хора?
Стига с тая Витоша. Там ли се зазразиха хората? На въздух и на слънце?
Да, много от тях се заразиха на ски точно в планината.Айде стига с тоя въздух и слънце. Много добре знам как ходи масовият турист на Витоша. С колата до кебапчийницата.
Нали уж щеше да има КПП-та и контрол?!

В ски-курортите се заразиха не в планината, а в задушевната атмосфера на заведенията. Кебапчийниците са затворени. Сега и да иска някой да запива там, няма да може.

# 9 466
По Нова ТВ в момента цялото предаване е посветено на вируса. Говори българка в Испания, трагично било.
Сега някакъв италианец също обяснява, че Европа късно е взела мерки и не се е погрижила за мерки. Всички съветват да не излизаме и да се пазим. Много е тежко било , хората били избирани вече кой да живее в Испания, а още са далеч от Италия в дни. Били протестирали, че не се взели мерки навреме и те. Кошмар било

# 9 467
Даваха една женица, отива на Витоша, полицията я връща. Ама как можело? Ууужас. Една събота няма да се качи на Витоша. Ми те били само двама-трима човека, кой щели да заразят? Ми то всички сме двама-трима Joy Ако тръгнем да щъкаме щото видиш ли край, тва е последния хубав ден и повече никога, ама никога няма да е слънчево времето - какво ще стане с карантината? На Витоша не може да се размине човек ако не сме затворени вкъщи. Същото с тия дето питат какво ще стане ако всеки излезе около блока. Ми...какво да стане...един блок народ около блока ще стане. Ако ви се вижда ок...Ама всеки си мисли само за него си - ето ние сме двама, на никой не пречим, ама че има още милион по двама...

# 9 468
Нагледно безумията на здравната система в България, която "бори" вируса с молитви вкъщи да не се влошим.

# 9 469
  • София
И как така това, което се рекламира като невъзможно, се оказва че е възможно в други части на света.
Щото дори да вземем предвид съотношението между броя на населението на други страни и България, то кривата изглежда различно за всяка една страна, макар да трендва #flatten the curve, то при нас трябва мнооого да я сплескаме, за да не се качи над капацитета ни, което пък корелира с времето, което е пляснато t, но ако за Германия t-то е 3 месеца, то за България е 12.
Примерно.

# 9 470
Покрай възрастните и хронично болните млади, ще си отидат без време и доста млади и здрави хора, ако се пусне епидемията.Една пневмония , резултат от вируса може да умори всеки здрав до момента, дори да пие антибиотик и чай вкъщи.Пневмония вкъщи не се лекува, когато болният получи задух, може в болницата да няма места, да няма апарати за обдишване, да няма здрави лекари.
За това е карантината, ще има болни, поне да не сме едновременно, едни ще излязат излекувани, други /недай боже/ ще влязат за лечение, така ясно ли е?

# 9 471
Скрит текст:
Нагледно безумията на здравната система в България, която "бори" вируса с молитви вкъщи да не се влошим.

Съжалявам, че журналистката е болна вкъщи, но във всички държави е така! Ако се разболееш, се лекуваш вкъщи. Докато не настъпи сериозно влошаване , не отиваш в болница.
Вие как си представяте всички с появили се симптоми да се изсипят в болница. Убедена съм, че дори не бихме могли да си представим броя на хората, които в момента имат симптомите на Ковид-19, но още не са до влошено състояние, за прием в болница.
Това е сигурен начин да убием още повече хора. Представете си само времето, което ще отнемат на лекаря, а той е можел в този момент да помогне на реално нуждаещ се.

# 9 472
За едно много ме е яд - искаме, не искаме, и тук ще се стигне до бедствено положение. Само че няма да са ни виновни управниците, а народът.

От месец се дъвче темата за пандемията, от седмица сме в извънредно положение, налагат все по-нови и все по-строги мерки (които на моменти ми се струват прекалени, но може би има причина за тяхното налагане), а овцете продължават да си пеят тяхната песен - “те на мене ли ще кажат”. Хората насърчаваха, умоляваха, заплашваха - е няма, братче, пенсионерите си се разхождат като безсмъртни, хората циврят за безскрупулно отнетите им права и продължават да злоупотребяват.

Ами и на мен не ми е приятно, че не мога да се видя с близки и приятели, тъй като са в друг град, не ми е яко, че не ми е позволено да си се разхождам в парка, кога душа и сърце ми пожелаят, ама търпя. Колкото повече се придържаме към правилата, толкова по-бързо ще свърши всичко.

Или може би трябва да ни бръкнат в джоба, че да се научим?

# 9 473
  • Варна
Мой познат - майор си завел децата на вилата. Живее в район, близо до морето. Не ми отговори, защо. Отрече предстоящо, военно положение.
А ние простосмъртните трябва да спазваме нормите, които са неясни.
Е не може ли просто да ги заведе, а непременно трябва да има конспирация 😆
Няма конспирация. Но разходка през 3 улици не е удачна. Той не живее в бетонно гето, а до морето. Акцентът бе, че не го интересуват разпоредби .
Две седмици карантина биха ни спестили месеци изолация. Това трябва да се повтаря от медиите, докато събудят нечии съвести.

# 9 474
Добре, де. Няма ли нещо, което да се взима вкъщи, докато боледуваш, за да подпомогнеш все пак имунната си система ,докато се бори с вируса?
Не може просто така да си стоиш и да пиеш парацетамол. А ако нямаш температура, всъщност нищо, само чай. Това е тъпо. Трябва да има НЕЩО. Което да помага. Сигурна съм, че има, но какво е то?

Пп Помните ли, че Том Ханкс и жена му се заразиха и вече са здрави. Той е на 63 и диабетик, тя е на 55, онкоболна. С какво ги оправиха? Или просто излъгаха?

# 9 475
  • София
Сега по БТВ дадоха журналистката им о Париж. С две думи- тези, които да се изнесли масово по вилите си по крайбрежието са бум на вируса и малките селища там не могат да смогнат. Другото е за брифинга - само 1 журналист и 1 от щаба. Всички журналисти предават своите въпроси на него, за да се спазва изискването за отстояние.

# 9 476
Момичета, нали аптеките имат малки прозорчета, защо не работят на тях? Не е ли по безопасно? Така на практика никой не влиза вътре?

Някои така работят.

# 9 477
По Бтв говорят за медицински пробив и открито лекарство в Китай.

# 9 478
  • София
Мой познат - майор си завел децата на вилата. Живее в район, близо до морето. Не ми отговори, защо. Отрече предстоящо, военно положение.
А ние простосмъртните трябва да спазваме нормите, които са неясни.
Защо да не ги заведе на вилата, въздух, двор?
Ако се затопли времето и имам възможност, бих се ориентирала и аз натам, без да съм майор.

# 9 479
  • София - Рим и обратно
в карантина не са ли само контактни и заразени и завърнали се от еди кои си страни? Не сме ли ние в извънаредно положение и кое пречи на завиждащите на майките с деца и други, просто да излезнат и да се разходят около блока? Като спазват дистанция и т.н
Абсолютно съм на мнение, че доста народ в тая тема се нуждае спешно от разходка на чист въздух.

Общи условия

Активация на акаунт