COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 669
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 705
12 годишно момиче е на апаратно дишане и се бори за живота си. Без предишни здравословни проблеми.

https://www.cnn.com/2020/03/22/us/georgia-coronavirus-girl-hospi … alized/index.html
Какво според теб трябва да се направи ,за да се намали разпространението на вируса ? Не помня дали преди си споделяла ..

# 9 706
  • тук и там
Е,да де..но сякаш Европа не беше подготвена за това което предстои и за това и се действа по-бавно.Няма как от днес за утре да станат нещата..Мисля че никой не беше подготвен за  действителните мащаби на епидемията и последствията..

# 9 707
Цитат
Тесла, в Ухан няма, ама този Ухан изолиран ли ще го държат цял живот? Тези хора нали ще тръгнат да излизат извън границите на Ухан, ще започнат да идват други хора в Ухан, т.е. ще има обмен на хора и винаги ще се промъкне някой носител, колкото и да се пазят.
Няма да го държат изолиран още дълго. Още 10 дена с 0 случаи и вдигат мерките, в цял Китай има само 1 нов случай (останалите са на китайци идващи от чужбина, а те не са проблем, защото задължителната карантина за всички идващи спира разпространението), което значи че от 46 нови случаи само 1 има контакнти вътре в Китай на останалите контактните им са извън Китай което не е проблем за Китай. Те го спряха вируса, и сега като се вдигнат мерките след 10 дена няма да има разпространение на вируса и всичко отначало, защото няма просто откъде да дойде.

# 9 708
В Ухан вдигат карантината при 14 дена без нови случаи. За тези, които още се чудят как така, ами така както в момента останалата част на Китай не е под карантина, какво чудно има? Ухан след като се изчистят, вече по нищо няма да се различават от другите, колкото има риск за тях вирусът да се промъкне обратно, толкова и при другите. Но китайците както казах вече се опариха и сега тестват и внимават много.

# 9 709
  • София
Тесла, в Ухан няма, ама този Ухан изолиран ли ще го държат цял живот? Тези хора нали ще тръгнат да излизат извън границите на Ухан, ще започнат да идват други хора в Ухан, т.е. ще има обмен на хора и винаги ще се промъкне някой носител, колкото и да се пазят. Единственото, на което могат да се надяват, че и ние, е изведнъж нещата да утихнат, вирусът да загуби силата си или вече да няма никакви преносители.А, да, другото, на което да се надяват е, че в Ухан всички по къщите незнайно как са изградили имунитет.

Вирусът все някога ще отслабне, ще утихне, ще се намерят лекарства... Но дори по-важното е, вече знаят за него, знаят да внимават, да следят за случаи. Много по-лесно ще го хванат, ще проследят контактите и ще го стопират навреме. Вероятността в Ухан да се повтори същата ситуация е малка.

# 9 710
  • София
Скрит текст:
В Испания се увеличава “карантината” с още 15 дни(което се очакваше ).
От вчера до днес , има почти 5000 нови заразени
Днес сутринта :
1756 починали
Над 28000 заразени
А на трети март са имали болни почти колкото у нас....

[/quote]
И вероятно не са били под никакви ограничения, кина, театри и стадиони - всичко си е работело, да?

# 9 711
  • Буркина Фасо
12 годишно момиче е на апаратно дишане и се бори за живота си. Без предишни здравословни проблеми.

https://www.cnn.com/2020/03/22/us/georgia-coronavirus-girl-hospi … alized/index.html
Какво според теб трябва да се направи ,за да се намали разпространението на вируса ? Не помня дали преди си споделяла ..
да мине време.

# 9 712
  • тук-там
За самонаетите пък е най-лесно! Вижда се по годишната декларация декларираната печалба и на тази база се определя помощта.

# 9 713
  • Пловдив
Аз пък мисля, че софиянци ще са ощетени от наплива, а в провинцията ще бъде по-спокойно и уредено. Поне лекарска грижа ще има осигурена. Тук явно ги карат да си седят вкъщи.
кога си била за последно в провинцията и в частност в болница ?
Тя една пациента получи паник атака в инфекциозна в Пловдив. Там всеки нормален човек може да получи паник атака, мизерията е пълна.

# 9 714
При настинка и грип не се ли препоръчваше точно да се яде? Лека и прясна храна, течности също. Защо ще гладувате?.

Само голям глупак може да препоръчва ядене при настинка и грип...
Не случайно, когато си болен нямаш апетит и почти не ядеш. Тялото само усеща, кое е добре.
Цялата ти енергия трябва да се насочи към оздравяване, не към храносмилане.
Хората не случайно лекуват успешно с глад както хронични заболявания, така и леки настинки.

Здрасти, аз фаствам от години, включително и по 14 дни. Ако си болен трябва са се яде! При всеки фастинг имунната система пада и съвета, който даваш е изключително съмнителен.

# 9 715
  • Другата България
Аз мисля, че няма здравомислещ човек, който да не предполага, че в момента навсякъде в България заразените са в пъти повече от обявените. Да, не се тества достатъчно, така е.
Но да питам, по-скоро риторично - ако Х разбере, че е заразен, с тест, официално, това какво ще промени? За самия Х? Ако е с лека симптоматика, както са повечето случаи, ще му назначат обичайното и ще го пратят вкъщи. Което се прави и сега, със всички, които имат симптоматика и не са тествани. Разлика няма. Съветите са да се самоизолира и в двата случая. Ако положението се влоши, при всички случаи ще се приеме в болница, независимо дали е с корона или не. Пак разлика няма. Болниците няма да се задръстват с леки случаи, това няма да се промени дори и да се тества целокупното население. Защо напирате толкова за тези тестове аз поне не мога да разбера. Нима е трудно всеки да спазва превенция, да пази себе си и околните, да си остане вкъщи ако е болен /със или без корона/, да се самоизолира и спазва хигиена? Значи хем да има тестване и да е ясен реалния брой, хем пък не може да се спазва толкова време карантина, защото се нарушават правата ни. Ами тя карантината е затова, за да не се разнася заразата повече, и на слепец и глух е ясно, че я има. Заразата. Внесена, изнесена, има я. Едни карат леко, други по-тежко, трети съвсем тежко. Трябва да се опитаме да спасим последните, и това е целта на мерките, и тестовете няма да го променят това. Ще се случи ако наистина се прави всичко, което се говори и се пише постоянно, и то няма общо с тестуването.
Ето и разказът на излекуваната българка в Италия - не е тествана, направо е назначено лечение в къщи. Здрава е. Не подценявайте лекарите, дори и нашите родни такива.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 21:12 от Merri_An

# 9 716
Скрит текст:
В Испания се увеличава “карантината” с още 15 дни(което се очакваше ).
От вчера до днес , има почти 5000 нови заразени
Днес сутринта :
1756 починали
Над 28000 заразени
А на трети март са имали болни почти колкото у нас....

И вероятно не са били под никакви ограничения, кина, театри и стадиони - всичко си е работело, да?
[/quote]
Да, и на 8 март направиха едно шествие. Освен това те си се целуват по двете бузки за поздрав. Не са се спрели по барове и ресторанти.. И здравеопазването в Испания в часта ОПЛ е тромаво. Отиваш в спешното, там чакаш с часове... Знам от опит, 3 години бях там, точно по време на Свинския грип... аз тогава с бронхит, Спешното фул...

# 9 717
Може да е коментирано, Китай е започнал производството на коментираното вече японско лекарство, което според тях помага за леки и среднотежки случаи.
https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/ekskluzivno-ot-honk … htu-covid-19.html

При този контрол, който имат и наличен медикамент, едва ли ще допуснат втора вълна и много тежки случаи.

# 9 718
Е,да де..но сякаш Европа не беше подготвена за това което предстои и за това и се действа по-бавно.Няма как от днес за утре да станат нещата..Мисля че никой не беше подготвен за  действителните мащаби на епидемията и последствията..
http://www.bulgaren.org/2020/03/18/%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b … %bd%d0%b0-%d1%81/
Нарочно ли се правите на интересна?

Два дни след ограниченията за излизане!

Само в България може да излезе Барба Ганьос и да каже „Стойте си вкъщи, за компенсациите после ще видим”.

# 9 719
Защото не всеки може да се изолира! Има хора в болници, в магазини и прочие работят! Хубаво е да се тестват! А и тези в болницата не може да ходят на работа с раница багаж, сакън ако дойде някой и ги затворят там! Малко мисъл трябва.

Общи условия

Активация на акаунт