COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 521
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 720
  • София
Аз мисля, че няма здравомислещ човек, който да не предполага, че в момента навсякъде в България заразените са в пъти повече от обявените. Да, не се тества достатъчно, така е.
Но да питам, по-скоро риторично - ако Х разбере, че е заразен, с тест, официално, това какво ще промени? За самия Х? Ако е с лека симптоматика, както са повечето случаи, ще му назначат обичайното и ще го пратят вкъщи. Което се прави и сега, със всички, които имат симптоматика и не са тествани. Разлика няма. Съветите са да се самоизолира и в двата случая. Ако положението се влоши, при всички случаи ще се приеме в болница, независимо дали е с корона или не. Пак разлика няма. Болниците няма да се задръстват с леки случаи, това няма да се промени дори и да се тества целокупното население. Защо напирате толкова за тези тестове аз поне не мога да разбера. Нима е трудно всеки да спазва превенция, да пази себе си и околните, да си остане вкъщи ако е болен /със или без корона/, да се самоизолира и спазва хигиена? Значи хем да има тестване и да е ясен реалния брой, хем пък не може да се спазва толкова време карантина, защото се нарушават правата ни. Ами тя карантината е затова, за да не се разнася заразата повече, и на слепец и глух е ясно, че я има. Заразата. Внесена, изнесена, има я. Едни карат леко, други по-тежко, трети съвсем тежко. Трябва да се опитаме да спасим последните, и това е целта на мерките, и тестовете няма да го променят това. Ще се случи ако наистина се прави всичко, което се говори и се пише постоянно, и то няма общо с тестуването.
Мери Ан, важно е да се знае кой го е изкарал. Не случайно СЗО казват - тест тест, тес. Дано не послушат Бг мама....

# 9 721
Аз мисля, че няма здравомислещ човек, който да не предполага, че в момента навсякъде в България заразените са в пъти повече от обявените. Да, не се тества достатъчно, така е.
Но да питам, по-скоро риторично - ако Х разбере, че е заразен, с тест, официално, това какво ще промени? За самия Х?

Аз примерно работя и няма как да си взема отпуска, и ще променя това, че веднагически ще изпратя възрастния си баща при някой от братята си.

# 9 722
  • тук и там
Вижте,аз не търся оправдания на някой или нещо подобно.Няма как да се вземат едни пари и да не се направи нищо.Не и за това..Мисълта ми беше че се отпускат пари за подкрепа на икономиката. За това и казвам,че е въпрос на време да ги обявят тези мерки ,гласуват или каквото правят по принцип и във БГ.

# 9 723
  • Bulgaria
И като имаш симптоми и отказват да те тестват? Самоизолираш се ако си съвестен, а семейството ти какво? Те си ходят на работа, пазаруват си и т.н. Така всичко се обезсмисля. Като цяло това с домашната карантина е пълна глупост, когато не живееш сам. В момента всички, които се прибраха и продължават да се прибират сигурно са заразени и се разхождат по магазини, аптеки, транспорт и т.н.

# 9 724
То и в Германия още никой не си е взел парите, които държавата е обещала в помощ за частния бизнес. Рано е още, в края на другия месец тепърва може да се каже, дали ще се спази обещанието.

# 9 725
Едната от днешните положителни проби в София е на фармацевт.
Аптеката е запечатана. Персоналът е под домашна карантина. (Инфо от проф. Стоименова, БТВ)

Надявам се МЗ да осигури и на аптеките защитно облекло, защото пламнат ли и аптеките, не ми се мисли...

# 9 726
  • София
От Ухан ще тръгнат по света отново, от цял Китай ще тръгнат. За да го няма този вирус, трябва да стане като с едрата шарка - ваксина плюс да няма разпространител и да няма гостоприемник. При равни други условия въпросът при китайците не е решен.

# 9 727
  • София
О, да, за оръжията четох отдавна 😅 Казаха, че продажбата на такива е ударила небето. На Гешев ще му хареса в Щатите, те там също смятат явно да стрелят по вируса. Особено redneck-ите.

Много е вероятно да избухнат безредици, да се стигне до разбиване на магазини и тогава до тоалетната хартия ще се докопа този, който е въоръжен...Иначе, не ми се мисли какво ще стане в сащ ако епидемията се разпространи. С 1/2 здравно неосигурено население, много як стаден имунитет ще придобият. А и никакви карантини няма да обявят, защотото бизнесът е по-важен от всичко друго.

# 9 728
  • Пловдив
Merry An, като не знаеш, че си с коронавирус, можеш да зарази много хора - колеги, роднини, приятели. Тогава защо тестват контактните, ако е без значение?
Но у нас им се свидят пари за тестове, явно им е по-лесно да ни изолират. На полицаите няма да дадат по 1000 отгоре и извънреден труд не им плащат. Дадоха им едни респираторни маски, които за нищо не стават и по едни найлони за химическа защита. От резерва са. И ще борят вируса.

# 9 729
Но да питам, по-скоро риторично - ако Х разбере, че е заразен, с тест, официално, това какво ще промени? За самия Х? Ако е с лека симптоматика, както са повечето случаи, ще му назначат обичайното и ще го пратят вкъщи. Което се прави и сега, със всички, които имат симптоматика и не са тествани. Разлика няма. Съветите са да се самоизолира и в двата случая. Ако положението се влоши, при всички случаи ще се приеме в болница, независимо дали е с корона или не. Пак разлика няма. Болниците няма да се задръстват с леки случаи, това няма да се промени дори и да се тества целокупното население.

За Х няма да се промени нищо. Но ще отидат да се тестват съседите и колегите на Х, които още нямат симптоми, но  ходят на работа, защото такъв им е браншът /например работят в заведение, което приготвя и доставя храна по домовете или са на каса в  някой магазин, или  са медицински персонал и още какво ли не/ и ако са заразени, ще се изолират с болничен, за да не пръскат зараза.

# 9 730
От Ухан ще тръгнат по света отново, от цял Китай ще тръгнат. За да го няма този вирус, трябва да стане като с едрата шарка - ваксина плюс да няма разпространител и да няма гостоприемник. При равни други условия въпросът при китайците не е решен.

Ти наистина ли смяташ, че след този ужас, някой в Ухан ще се юрне да пътува в чужбина? Вие защо не отидохте в Китай, когато вирусът беше там?

# 9 731
  • на пистата
От утре и в Гърция ще пътуват до работа с декларация.Взимат пример от нас Wink

# 9 732
Скрит текст:
12 годишно момиче е на апаратно дишане и се бори за живота си. Без предишни здравословни проблеми.

https://www.cnn.com/2020/03/22/us/georgia-coronavirus-girl-hospi … alized/index.html

Какво според теб трябва да се направи ,за да се намали разпространението на вируса ? Не помня дали преди си споделяла ..

Това, което правим в момента - социална дистанция + много тестове, издирване на болните и много, много строга карантина. Също така задължителна карантина на пристигащите отвън. Ние други средства срещу вируса нямаме, освен да прекъснем контактите.
Вирусът е паразит, който се предава от човек на човек. Вирусът е нещо, което е на границата между живата и неживата материя, той е реално една ДНК/РНК в обвивка и не може да прави нищо, нито дори да се размножава. За тази цел той "хаква" човешките клетки и ги принуждава да произвеждат негови копия. Значи вирусът се нуждае от хората, за да оцелее. Ако той не може да прескочи на следващия човек, ще загине като бъде унищожен от имунната система на предишния. Източник на вируса са другите хора, а извън тялото вирусът не живее кой знае колко дълго, освен това лесно може да бъде унищожен с дезинфектанти.
Значи няма контакт - няма предаване - вирусът ще загине. Това работи със сигурност, неприятно е много и има и икономически последствия, но работи.

# 9 733
Не знам, дали по-назад е пусната тази информация, извинете, ако се дублира:

Чехия присвоила над 100 000 маски, пратени от Китай  в помощ за Италия. Заформя се голям скандал, но не е сигурно, как са попаднали в Чехия, защото твърдят, че бил разбит нелегален пазар... Доста намирисва цялата работа. Оставам безмълвна, наистина тази пандемия бързо ще  промени представата за ЕС и да видим, колко ще го бъде...

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/coronavirus-face … est-a9416711.html

# 9 734
  • Другата България
Защото не всеки може да се изолира! Има хора в болници, в магазини и прочие работят! Хубаво е да се тестват! А и тези в болницата не може да ходят на работа с раница багаж, сакън ако дойде някой и ги затворят там! Малко мисъл трябва.
Благодаря за насоката за мисълта, то от толкова мисъл- явно чужда, някои са на успокоителни и презапасени, нали? А и нямам спомен да съм коментирала твоето мислене, или бъркам?
Не натрапвам мнение, просто излагам гледна точка предвид прочетено и написано за други държави, които вече са  много напред в борбата. Тества се до един момент, после вече е ясно как стоят нещата.
Просто исках да чуя различни гледни точки, и благодаря на изказалите ги без да използват обиди и коментари на нечия мисъл. Иначе съм наясно за всичко, което казвате и пишете, но то може да стане дори и само ако предполагате, че сте заразени, тоест, с лека симптоматика.
И като имаш симптоми и отказват да те тестват? Самоизолираш се ако си съвестен, а семейството ти какво? Те си ходят на работа, пазаруват си и т.н. Така всичко се обезсмисля. Като цяло това с домашната карантина е пълна глупост, когато не живееш сам. В момента всички, които се прибраха и продължават да се прибират сигурно са заразени и се разхождат по магазини, аптеки, транспорт и т.н.
В нас аз съм тази с работата, а семейството е в къщи. Прекрасно те разбирам, правя каквото трябва, и каквото мога. Но ако се разболея, ще търся начин аз да изляза, а не те. Всеки случай е индивидуален.
Но и да се лъжем, че това е реалния брой на заразените - официалния, също е безсмислено мисля. В момента има още недоказани, които са сред нас, и ако не правим това, което написах и което имах предвид, то те ще растат още и още. И да, аз лично не бих се тествала дори и със симптоми. Но нека не съм пример.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 21:26 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт