COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 575
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 600
  • Пловдив
Не знам, ама аз като чух тази вечер ББ да казва, че чакаме 4 хиляди болни, ми се изправи косата.
"чакаме" или "подготвяме легла" за 4 хил. ?
подготвяме.

# 9 601
Не ,не се практикува. Имам лична позната в Германия и тя е с температура и трудности с дишането. Не са й направили тест, предложили й да си направи срещу 120 евро.

Без да се заяждам,  но това от последните 2-3 дни ли е, защото като чета новините им, германците от сряда насам декларират готовност да тестват наред и все повече и повече. Което звучи разумно и поне на мен ми вдъхваше оптимизъм като подход.

# 9 602
Защо се говори непрекъснато ако нещо сме болни да чакаме вкъщи да се влошим и накрая да си умрем на 40. Аз го разбирам като чакаме вкъщи да се оправим. Все пак да не забравяме, че и такива случаи има. Е, разбира се, ако тръгнат на зле нещата ще се потърси медицинска помощ.
Препоръчва се седяне в къщи ( при нас ) при леки симптоми защото болниците нямат възможност да поемат всички.

# 9 603
Alexandria, явно съм изключение. Дори и с гнойна ангина имах страшен апетит и си ядях. С настинка също. Разбира се не говоря за 5 степенни менюта и патици по пекински, но супи, домашни бульони, пасирана храна - да.

# 9 604
Спад в Италия, макар и минимален. Дано върви все така!
Видяхте ли САЩ/ извинявам се, ако е коментирано/- само днес +8,594 нови случая. В Италия такава бройка май не е имало за ден?

Според калкулатора от първа страница САЩ са + 11 539 новите случаи за последните 24 часа, а според ютуб канала са + 10 629. Задминаха Испания и Германия и сега са след Италия

# 9 605
Но 4000 на ден или общо?

# 9 606
  • Варна
Не ,не се практикува. Имам лична позната в Германия и тя е с температура и трудности с дишането. Не са й направили тест, предложили й да си направи срещу 120 евро.

Без да се заяждам,  но това от последните 2-3 дни ли е, защото като чета новините им, германците от сряда насам декларират готовност да тестват наред и все повече и повече. Което звучи разумно и поне на мен ми вдъхваше оптимизъм като подход.
Преди седмица, подобрява се вече, не е правила тест.

# 9 607
  • Другата България
Защо се говори непрекъснато ако нещо сме болни да чакаме вкъщи да се влошим и накрая да си умрем на 40. Аз го разбирам като чакаме вкъщи да се оправим. Все пак да не забравяме, че и такива случаи има. Е, разбира се, ако тръгнат на зле нещата ще се потърси медицинска помощ.
Защото трябва да се хули и да се всява паника и недоверие към медиците. Което е грозно, точно в този момент. Положителното е, че има и хора като теб, които разсъждават по този начин.
Добрах се до ТВ. Върнах новините на НОВА, в 19:00, нямам време за друго. Попаднах на разказ на излекувана българка в италианско градче, не запомнихх име, градче, в което за ден е имало 10 смъртни случая от коронавирус.
Та какво каза тя, по памет: Имала симптоми, отишла на лекар. Преслушал я със слушалка /без снимка/, ударил ѝ инжекция и я изпратил в къщи. Попитала за тест, отказал ѝ, казал нещо от сорта "нали ти е ясно какво е". Изписал антибиотици и антипиретици. 5 дни пълен глад и най-много ѝ помогнал сок от лук и мед /дано чух правилно, че и друго върша/. И е здрава. Нито ще ходи за повече прегледи и тестове, нито ще прави каквото и да било друго, защото сега в Италия достъпът до болниците е силно затруднен и ограничен по обясними причини.
Е, кое е по-различно от тук?

# 9 608
По новините казаха че в САЩ има презапасяване с оръжия, магазини се изпразват а с-мата за регистрация на оръжия в Тенеси се е сринала. Кой с какво се презапасява за да не излиза: Ние с тоалетна хартия, в Холандия с трева (там има опашки пред кофи-шоповете, хората се канят да преминат през епидемията щастливи Grinning) а в САЩ с оръжия.

# 9 609
Коригирам се - според последния ъпдейт на информацията в ютуб канала САЩ са с + 14 584 за последните 24 часа.

# 9 610
  • София
По новините казаха че в САЩ има презапасяване с оръжия, магазини се изпразват а с-мата за регистрация на оръжия в Тенеси се е сринала. Кой с какво се презапасява за да не излиза: Ние с тоалетна хартия, в Холандия с трева (там има опашки пред кофи-шоповете, хората се канят да преминат през епидемията щастливи Grinning) а в САЩ с оръжия.
E всеки се презапасява с каквото там го успокоява ... все пак оръжието е малко по-рациоално от тоалетната хартия ...
 Ех че нямам една тревица да опъна ... от 10 години не съм опъвал ...

# 9 611
О, да, за оръжията четох отдавна 😅 Казаха, че продажбата на такива е ударила небето. На Гешев ще му хареса в Щатите, те там също смятат явно да стрелят по вируса. Особено redneck-ите.

# 9 612
  • София
Скрит текст:
Как пък не ви стана ясно, че "целта на карантината" е непостижима химера.
Дори да се затворим. Вярно, че не сте статистици, ама поне не размахвайте пръстче.
Кое е химера? Да не се разболеем всички едновременно?
Не, да се разтегли толкова много във времето, че да не скочим над болничния капацитет като апаратура и персонал. Няма как да стане у нас.

Защо? Знаеш ли колко интезивни легла има в България и колко анестезиолози и къде какъв капацитет има?
Само ще кажа, че в Европа сме на 2ро място след Гемрания по брой интензивни легла на глава от населението.
Само защото е трудно не значи, че трябва да се окажем и да се юрнем навън, пък каквото стане.
Това е лъжа! Дайте информация за интензивни легла със респиратор и брой лекари реаниматори, които да ги обслужват!

Ето данни за Германия:
Те имат 29,7 легла на 100 000 души.
https://www.statista.com/chart/21105/number-of-critical-care-bed … 0000-inhabitants/

Ние имаме по официлани данни 2063 легла за интензивно лечение.
Или 29,47 легла на 100 000 души (ако примем, че сме 7 милиона).

Писах преди няколко дни, че основният проблем е липсата на лекари, които да обслужват всички.
Пак да кажа, че няма нужда от удивителни.
НЕ съм съгласна, че целта на карантината - да намалим темпа на епидемията, за да не претоварим системата е химера. Можем да го постигнем ако всички спрят да си измислят оправдания и да тарикатеят.

# 9 613
  • София
Не, в Италия чак 8000 не е имало. Дано и да няма.
Италия са 60 милиона... Щатите- не. Гугъл ит

# 9 614
Сенаторът Ранд Пол е тестван положително за ковид, но е асимптоматичен и се чувствал добре.

Общи условия

Активация на акаунт