COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 843
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 9 585
  • София
Не знам, ама аз като чух тази вечер ББ да казва, че чакаме 4 хиляди болни, ми се изправи косата.

# 9 586
Спад в Италия, макар и минимален. Дано върви все така!
Видяхте ли САЩ/ извинявам се, ако е коментирано/- само днес +8,594 нови случая. В Италия такава бройка май не е имало за ден?

Къде гледаш за САЩ?

И има ли инфо от Франция?

Щатите са наистина 300 млн, но за съжаление над 20 000 са заразените само в щата Ню Йорк

# 9 587
  • София
Италия:
нови случаи: 5,560
нови починали: +651

Пак ще споделим, че Италия рапортуват и 1000-да оздравели в "New cases", не знам защо е така, но в същия сайт сравнете данните от вчера, и ще ви се получи

# 9 588
Тя може да не отиде в болница, но в момента е престъпление да не й направят тест, за да се знае дали е корона или не - най-малкото ако се влоши, няма да я закарат в болница, която след това за затвори за дезинфекция.
Защо да й правят тест? Защото е журналистка ли? Убедена съм че непрекъснато се обаждат хипохондрици, които имат уж симптомите. Няма как да стане тест за всеки. Поне засега. Никъде не се практикува.

Защото има температура и трудности с дишането. За "никъде" не съм сигурна. Мисля, че тестването е ограничено до тежките случаи само в много пострадалите райони. Или в Южна Корея реално има по 15 000 тежки случая дневно, за да тестват толкова?  В Италия преди няколко дни бяха направили 148 000 теста, в Германия - 160 000 теста. Очевидно не отговарят на бройката болни. Значи "някъде" се практикува.

# 9 589
Ето едно възможно обяснение за безгрижната стратегия на Великобритания (преди), Швеция, Холандия и Дания. Също и за трагедията в Италия и Испания. Също и за по-ниската смъртност в Германия.
https://www.euronews.com/2020/03/19/covid-19-how-many-intensive- … ember-states-have

# 9 590
При настинка и грип не се ли препоръчваше точно да се яде? Лека и прясна храна, течности също. Защо ще гладувате?.
Не знам, ама аз като чух тази вечер ББ да казва, че чакаме 4 хиляди болни, ми се изправи косата.

Мутафчийски затова каза, че не може да предложи колко ще са заболелите. Каза че Борисов вероятно е говорил за ориентировъчен брой. Пък и точно Бойко заболели и жертви да не брои. Той само пари умее да брои.

# 9 591
Искам да споделя мнение по икономическия аспект относно извънредното положение и карантина налагащи се повод заразата с covid-19. Мнението си ще формулирам съгласно днешното изказване на премиера по повод наложеното вето закона за ИП.
1. Има един интересен феномен относно ПАНДЕМИЯТА и това е Индия. Това е държава с 1,3 млрд души население - над 2 пъти колкото ЕС. Значи ако Италия с 60 мнл са в бедствено положение какво да кажем за Индия? Да, но Индия отчитат 375 заразени и 5 починали. Как го правят? Нито се славят с висока хигиена, нито имат маски за всички, нито нищо. Отговорът е ясен - само 10% (130 млн) от индийците имат достъп (финансово обезпечени са) до здравеопазване. Накратко - 1 млрд просто не се тестват. Е, ако никой не знае от какво умират индийците, значи просто нямат проблем с коронавирус при тях.
2. Нещо, което отбеляза премиерът: Италия е в много тежко финансово състояние и то много преди коронавируса. Външният им дълг е над 130% спрямо БВП. Говорим за близо 3 трилиона долара. Как се излиза от това положение? Ами със свиване на бюджета, фалити на компании и съкращения. Във Франция (които са в подобно положение) Макрон се опита да направи пенсионна реформа и хората излязоха на улиците. Е, вече са си вкъщи, а армията е навън да съблюдава реда. Сещате се, че взимането на непопулярни мерки ще промени политическата обстановка и в Италия, и във Франция и в Испания. Кой ще понесе удара сега? Частният бизнес. Думите на премиера бяха дословно: "Нека малко олигарсите да обеднеят за сметка на работниците и обществото"

ЕС е в тежка рецесия вече и предстоят фалити и национализации на компании. Хората просто трябва да са си вкъщи с основателна причина, за да може икономическото бедствие да се случи без политически сътресения. Няма как ЕЦБ да отпусне 750 млрд евро за подпомагане на икономиката на потъналите в дългове страни ако се сменят правителствата с предсрочни избори, които после да искат референдум за отцепване и т.н. Официално тези пари ще се отпуснат за справяне с кризата от коронавируса

Коронавирусът „национализира“ „Алиталия“
Скрит текст:
Италианското правителство реши да национализира въздушния превозвач на страната „Алиталия“.

Като начало в новата компания ще бъдат инвестирани около 600 млн. евро държавни пари, които би трябвало да бъдат изразходвани, за да могат самолетите с трибагреника в зелено, бяло и червено да продължат да летят. Бъдещата „Алиталия“ ще бъде контролирана от министерствата на икономиката и на финансите, като според италианските медии първите мерки за оздравяването й включват масови уволнения. Не случайно правителственият декрет за национализацията ще включва и 200 млн. евро, които трябва да бъдат похарчени за възнаграждения на изпратените на трудовата борса пилоти, стюардеси и технически персонал.

„Алиталия“ бе приватизирана преди близо 15 години, като държавата загуби от сделката много пари, но надеждите бяха новите собственици – консорциум от банки и изтакнъти предприемачи – да я стабилизира. Това за съжаление не се получи, компанията продължи да губи, като само за последните две години тя е натрупала дълг от 1,5 млрд. евро. От началото на годината пък и по точно през януари и февруари „Алиталия“ е губила по 2 млн. евро на ден, а съкрушителен удар й нанесе развихрилият се в страната и по света коронавирус. Защото на практика заразата приземи всичките й самолети, загубите се увеличиха в геометрична прогресия и като единствен изход за спасяването на компанията се очерта нейната национализация.

https://www.monitor.bg/bg/a/view/italija-renacionalizira-alitalija-191974

Първият национализиран частен бизнес в БГ беше Националната лотария. Стана по друга линия, но сега вече фалитите са неизбежни. Ние не сме част от тази схема, защото не сме в еврозоната и няма да помиришем и евро от тези 750 млрд, но икономиката ни няма да бъде пощадена.

това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него

# 9 592
Как пък не ви стана ясно, че "целта на карантината" е непостижима химера.
Дори да се затворим. Вярно, че не сте статистици, ама поне не размахвайте пръстче.
Кое е химера? Да не се разболеем всички едновременно?
Не, да се разтегли толкова много във времето, че да не скочим над болничния капацитет като апаратура и персонал. Няма как да стане у нас.

Защо? Знаеш ли колко интезивни легла има в България и колко анестезиолози и къде какъв капацитет има?
Само ще кажа, че в Европа сме на 2ро място след Гемрания по брой интензивни легла на глава от населението.
Само защото е трудно не значи, че трябва да се окажем и да се юрнем навън, пък каквото стане.
Това е лъжа! Дайте информация за интензивни легла със респиратор и брой лекари реаниматори, които да ги обслужват!

# 9 593
Защо се говори непрекъснато ако нещо сме болни да чакаме вкъщи да се влошим и накрая да си умрем на 40. Аз го разбирам като чакаме вкъщи да се оправим. Все пак да не забравяме, че и такива случаи има. Е, разбира се, ако тръгнат на зле нещата ще се потърси медицинска помощ.

# 9 594
  • Буркина Фасо
"чакаме" или "подготвяме легла" за 4 хил. ?

# 9 595
  • Варна
Защото има температура и трудности с дишането. За "никъде" не съм сигурна. Мисля, че тестването е ограничено до тежките случаи само в много пострадалите райони. Или в Южна Корея реално има по 15 000 тежки случая дневно, за да тестват толкова?  В Италия преди няколко дни бяха направили 148 000 теста, в Германия - 160 000 теста. Очевидно не отговарят на бройката болни. Значи "някъде" се практикува.
Не ,не се практикува. Имам лична позната в Германия и тя е с температура и трудности с дишането. Не са й направили тест, предложили й да си направи срещу 120 евро.
Не знам как преценяват. Но точно тази журналистка не е ли съпруга на евродепутат брат на Петър Стоянов. баш на нея да й откажат. На политика ми намирисва.

# 9 596
  • София
Изрично обясниха, че препаратът в Карнобат е безвреден и за хората, и за пчелите.
Не е проблема в това. Проблема е че той е изхвърлил просто така 5 тона дезинфектант които са отишли на вятъра не само в преносен смисъл но и в буквален. Grinning Докато дезинфектанта стигне до земята вече е толкова разреден че ефекта е точно 0. Аз ако бях на негово място и имах едни излишни 5 тона дезинфектант с които мога да се разделя щях да предприема дезинфекция на о-вени сгради, между-блокови пространства ама не от не знам каква височина от която няма никакъв смисъл а от хора на земята с машини подобни на китайските с които дезинфекцират градовете (не знам как се казват).
Е, знаеш ли на каква височина е летяла "етажерката"? Може и да е имало ефект...
Скрит текст:
А за теорията, че се разпространява в смога, т.е. прикрепва се към фините прахови частици и си го дишаме?Stuck Out Tongue Winking Eye

# 9 597
  • София
При настинка и грип не се ли препоръчваше точно да се яде? Лека и прясна храна, течности също. Защо ще гладувате?.

Само голям глупак може да препоръчва ядене при настинка и грип...
Не случайно, когато си болен нямаш апетит и почти не ядеш. Тялото само усеща, кое е добре.
Цялата ти енергия трябва да се насочи към оздравяване, не към храносмилане.
Хората не случайно лекуват успешно с глад както хронични заболявания, така и леки настинки.

# 9 598
Ей сега по Нова даваха една българка, работеща в ски курорт в Италия, която го е изкарала. Каза че една седмица нищо не е можела да хапне.

„Домусчиев бел на ски, заразил се. Вместо да отиде във ВМА, откъдето със сигурност има определено отделение за коронавирус и откъдето със сигурност нямаше да го върнат, отишъл в София мед. И хоп, болница под карантина. Пример как не трябва да се постъпва.
Нали беше казал, че са си правили тест и първия е бил отрицателен. Може затова да са отишли в болницата, мислейки, че не са заразни.

# 9 599
  • sofia
Искам да споделя мнение по икономическия аспект относно извънредното положение и карантина налагащи се повод заразата с covid-19. Мнението си ще формулирам съгласно днешното изказване на премиера по повод наложеното вето закона за ИП.
1. Има един интересен феномен относно ПАНДЕМИЯТА и това е Индия. Това е държава с 1,3 млрд души население - над 2 пъти колкото ЕС. Значи ако Италия с 60 мнл са в бедствено положение какво да кажем за Индия? Да, но Индия отчитат 375 заразени и 5 починали. Как го правят? Нито се славят с висока хигиена, нито имат маски за всички, нито нищо. Отговорът е ясен - само 10% (130 млн) от индийците имат достъп (финансово обезпечени са) до здравеопазване. Накратко - 1 млрд просто не се тестват. Е, ако никой не знае от какво умират индийците, значи просто нямат проблем с коронавирус при тях.
2. Нещо, което отбеляза премиерът: Италия е в много тежко финансово състояние и то много преди коронавируса. Външният им дълг е над 130% спрямо БВП. Говорим за близо 3 трилиона долара. Как се излиза от това положение? Ами със свиване на бюджета, фалити на компании и съкращения. Във Франция (които са в подобно положение) Макрон се опита да направи пенсионна реформа и хората излязоха на улиците. Е, вече са си вкъщи, а армията е навън да съблюдава реда. Сещате се, че взимането на непопулярни мерки ще промени политическата обстановка и в Италия, и във Франция и в Испания. Кой ще понесе удара сега? Частният бизнес. Думите на премиера бяха дословно: "Нека малко олигарсите да обеднеят за сметка на работниците и обществото"

ЕС е в тежка рецесия вече и предстоят фалити и национализации на компании. Хората просто трябва да са си вкъщи с основателна причина, за да може икономическото бедствие да се случи без политически сътресения. Няма как ЕЦБ да отпусне 750 млрд евро за подпомагане на икономиката на потъналите в дългове страни ако се сменят правителствата с предсрочни избори, които после да искат референдум за отцепване и т.н. Официално тези пари ще се отпуснат за справяне с кризата от коронавируса

Коронавирусът „национализира“ „Алиталия“
Скрит текст:
Италианското правителство реши да национализира въздушния превозвач на страната „Алиталия“.

Като начало в новата компания ще бъдат инвестирани около 600 млн. евро държавни пари, които би трябвало да бъдат изразходвани, за да могат самолетите с трибагреника в зелено, бяло и червено да продължат да летят. Бъдещата „Алиталия“ ще бъде контролирана от министерствата на икономиката и на финансите, като според италианските медии първите мерки за оздравяването й включват масови уволнения. Не случайно правителственият декрет за национализацията ще включва и 200 млн. евро, които трябва да бъдат похарчени за възнаграждения на изпратените на трудовата борса пилоти, стюардеси и технически персонал.

„Алиталия“ бе приватизирана преди близо 15 години, като държавата загуби от сделката много пари, но надеждите бяха новите собственици – консорциум от банки и изтакнъти предприемачи – да я стабилизира. Това за съжаление не се получи, компанията продължи да губи, като само за последните две години тя е натрупала дълг от 1,5 млрд. евро. От началото на годината пък и по точно през януари и февруари „Алиталия“ е губила по 2 млн. евро на ден, а съкрушителен удар й нанесе развихрилият се в страната и по света коронавирус. Защото на практика заразата приземи всичките й самолети, загубите се увеличиха в геометрична прогресия и като единствен изход за спасяването на компанията се очерта нейната национализация.

https://www.monitor.bg/bg/a/view/italija-renacionalizira-alitalija-191974

Първият национализиран частен бизнес в БГ беше Националната лотария. Стана по друга линия, но сега вече фалитите са неизбежни. Ние не сме част от тази схема, защото не сме в еврозоната и няма да помиришем и евро от тези 750 млрд, но икономиката ни няма да бъде пощадена.

това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него
Изобщо не ги тестват и смъртните случай се смесват другите.

Общи условия

Активация на акаунт