COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 267
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 540
  • Варна
Пчелите в града ли са?
Ходили ли сте в Карнобат? Това е град от селски тип. Пръскано е със самолет , не контролирано.

# 9 541
  • Bulgaria
Nameika, защо само глад и чай?

Нашият заразен в Шумен вече се подобрява. Мъжът е напълно изолиран, сам е на етаж, където няма други болни. Взети са му кръвни проби за изследване, направена му е рентгенова снимка на бял дроб, няма пневмония, съобщиха от пресслужбата на болницата.

За пациента се грижат двама лекари и 4 екипа от медицинска сестра и санитар. За тях са осигурени предпазни облекла, маски и очила с висока степен на защита.

Директорът на РЗИ-Шумен обаче отказва да коментира дали тест е направен и на жена му, както и дали са установени контактните лица на мъжа.

http://www.shum.bg/article/196113/

А него дали го лекуват с нещо или само го наблюдават? Защото това е много важно - да си стоиш вкъщи без да правиш нищо или да си в болница и да те лекуват преди да си се влошил?

# 9 542
Сега не съм спец, но от това, което снощи публикува PURE, за което й благодаря, става ясно, че има начин да се тества повече и с по малко специалисти.

"На 13 март също беше обявено, че американската FDA е издала разрешение за спешно използване (EUA) на теста в Съединените щати.

- С новия тест SARS-CoV-2 клиничните лаборатории имат достъп до напълно автоматизиран анализ на потока за пречистване и откриване на генетичната маса на вируса. Епруветките с пробния материал се зареждат в инструмента за анализ и след по-малко от три часа и половина се получават резултатите от тестовете, казва Ян Стенман, мениджър на бизнес зоната за молекулярна диагностика в Roche Diagnostics в Швеция.

Болничните и референтните лаборатории могат да извършат теста върху напълно автоматизираните системи cobas 6800 и cobas 8800 на Roche."

Въпросът за мен  е, като нямаме специалисти, защо не се снабдим с автоматизираните системи?

# 9 543
Пчелите в града ли са?
Ходили ли сте в Карнобат? Това е град от селски тип. Пръскано е със самолет , не контролирано.
Не съм. Виждала съм ЖП гарата, голяма.

Ами да го обесят сега кмета? Или бой с камъни...

# 9 544
Скрит текст:
Нагледно безумията на здравната система в България, която "бори" вируса с молитви вкъщи да не се влошим.

Съжалявам, че журналистката е болна вкъщи, но във всички държави е така! Ако се разболееш, се лекуваш вкъщи. Докато не настъпи сериозно влошаване , не отиваш в болница.
Вие как си представяте всички с появили се симптоми да се изсипят в болница. Убедена съм, че дори не бихме могли да си представим броя на хората, които в момента имат симптомите на Ковид-19, но още не са до влошено състояние, за прием в болница.
Това е сигурен начин да убием още повече хора. Представете си само времето, което ще отнемат на лекаря, а той е можел в този момент да помогне на реално нуждаещ се.
А ако се случи на човек от твоето домакинство, пак ли така ще разсъждаваш? Ще го съветваш да изчака да припадне поради липса на кислород и чак тогава ще звъннеш на 112?

# 9 545
Здравейте, с ММ сме поканени на сватба на 19 април, младоженците все още нищо не съобщават за отлагане. Някой запознат ли е дали въобще в тази обстановка можеш да сключиш граждански и църковен брак? На мен ми се струва абсурдно...

Не знам разрешено ли е, но надявам се не обмисляте да отидете от неудобство да откажете. То даже си е за сигнал такава работа.

Бих сигнализирала. Аз не бих отишла, но ще присъстват много мои близки, за които ме интересува. Бихте ли ми дали съвет къде да сигнализирам...

# 9 546
Мой познат - майор си завел децата на вилата. Живее в район, близо до морето. Не ми отговори, защо. Отрече предстоящо, военно положение.
А ние простосмъртните трябва да спазваме нормите, които са неясни.

Извеждането на вилата не е свързано с военно положение, а с изолация.
Аз самата исках родителите ми да се изнесат на вилата с ясното съзнание, че може да ни отрежат достъпа. Идеята беше да са заредени и наистина изолирани, но и с достъп до въздух и движение-имат нужда заради естеството на заболяванията им. А не да стоят затворени в една стая в града. Не успях да го реализирам по ред причини и ужасно съжалявам.

# 9 547
  • Варна
Ами да го обесят сега кмета? Или бой с камъни...
Никой не го е разпнал, но няма да му викаме осанна.

# 9 548
Здравейте, с ММ сме поканени на сватба на 19 април, младоженците все още нищо не съобщават за отлагане. Някой запознат ли е дали въобще в тази обстановка можеш да сключиш граждански и църковен брак? На мен ми се струва абсурдно...

Ние бяхме в подобна ситуация с кръщане обаче. В деня, когато обявиха извънредно положение  и въведоха първите мерки,  звънях в Столична община да питам за църквите и храмовете. Казаха ми да подам сигнал през сайта. В заповедта няма нищо за тях. Сега разбирам, че явно за Синода не важат мерките.
Естествено ( както и очаквах да постъпят), родителите се оказаха съвестни и  отмениха кръщането.

# 9 549
Пак от PURE:
"Наличен нов тест за ковид-19

Нов тест, маркиран с CE-IVD за sars-CoV-2, вече е на разположение. Тестът означава, че тестовите анализи могат да се правят в силно автоматизиран работен процес, което може да даде на здравната система по-голям капацитет за тестване на новия вирус.

Roche разработи тест на cobas sars-CoV-2. Тестът има за цел да открие новия коронавирус sars-CoV-2, който причинява заболяване covid-19. Тестът се извършва върху проби от носната кухина или гърлото на пациенти, които отговарят на клинични и / или епидемиологични критерии за тестване на covid-19."

# 9 550
Вижте сега, няма нужда да ни казвате и показвате колко е зле положението в държави, които са по-напреднали от нас в епидемията като Италия и Испания. Нека не оставяме реалността да повлияе на нашата вяра в "експертните" оценки на доц. Мангъров. В крайна сметка той лично е тествал всички жители на град Ухан и знае, че епидемията там е затихнала по естествен начин след като всички са преболедували, а карантината и социалната изолация нямат нищо общо. Така че вярвайте в "сметките" на Мангъров и напред към светлото бъдеще и придобиването на "стаден имунитет" по най-бързия възможен начин. И не забравяйте да не носите маски, а от ръкавиците най-много да хванете гъбички.

# 9 551
Скрит текст:
Нагледно безумията на здравната система в България, която "бори" вируса с молитви вкъщи да не се влошим.

Съжалявам, че журналистката е болна вкъщи, но във всички държави е така! Ако се разболееш, се лекуваш вкъщи. Докато не настъпи сериозно влошаване , не отиваш в болница.

Тя може да не отиде в болница, но в момента е престъпление да не й направят тест, за да се знае дали е корона или не - най-малкото ако се влоши, няма да я закарат в болница, която след това да затвори за дезинфекция.

ПП И всъщност говори за това, че дори да си пътувал и да имаш симптоми, не ти правят тест, докато не се влоши положението. Макар че все още не сме заляти от случаи и можем да си позволим да действаме адекватно и според препоръките на СЗО.

# 9 552
  • София
Изрично обясниха, че препаратът в Карнобат е безвреден и за хората, и за пчелите.

# 9 553
Ама стига я повтаряли тая мантра за "лекуване в къщи". Няма такова животно. Те не се лекуват тези хора, като тази журналистката, те стоят и чакат. Това е, което им е казано да правят. Защо се ползва тая фраза "домашно лечение" вместо да се каже директно - "стоите и чакате да станете критичен случай"? Ми много е просто...
Ей това е истината!
Уважаеми журналисти, хайде свършете си работата и питайте генерала, какви хапчета се пият при тва т.нар. "домашно чакане да умреш"?

# 9 554
Италия - 3957 нови позитивни. Вчера бяха 4921
651 починали днес. (793 вчера)

Общи условия

Активация на акаунт