COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 240
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 555
  • Варна
Тя може да не отиде в болница, но в момента е престъпление да не й направят тест, за да се знае дали е корона или не - най-малкото ако се влоши, няма да я закарат в болница, която след това за затвори за дезинфекция.
Защо да й правят тест? Защото е журналистка ли? Убедена съм че непрекъснато се обаждат хипохондрици, които имат уж симптомите. Няма как да стане тест за всеки. Поне засега. Никъде не се практикува.

Изрично обясниха, че препаратът в Карнобат е безвреден и за хората, и за пчелите.
И един мармот завива шоколада в станиол... Невероятно.

# 9 556
Здравейте, с ММ сме поканени на сватба на 19 април, младоженците все още нищо не съобщават за отлагане. Някой запознат ли е дали въобще в тази обстановка можеш да сключиш граждански и църковен брак? На мен ми се струва абсурдно...

Не знам разрешено ли е, но надявам се не обмисляте да отидете от неудобство да откажете. То даже си е за сигнал такава работа.

Бих сигнализирала. Аз не бих отишла, но ще присъстват много мои близки, за които ме интересува. Бихте ли ми дали съвет къде да сигнализирам...
В Бургас имаше сватби първите дни след ИП. Гостите бяха отвън. Само младоженците и фотографа можеха да са в залата. Сега вече може и да са ги забранили напълно.

# 9 557
  • Варна
Уважаеми журналисти, хайде свършете си работата и питайте генерала, какви хапчета се пият при тва т.нар. "домашно чакане да умреш"?
Оффф, то като е решил човек да пие хапчета... Мента глог валериан.

# 9 558
Италия - 3957 нови позитивни. Вчера бяха 4921
651 починали днес.
Това от кой сайт е?
А Франция кога обявява новите?

# 9 559
За мен там голямата централизация доведе до краш на здравните ресурси и неспособност за справяне. А карантината от своя страна води до концентрация. Има за какво да помислим.

Цяла Италия е пламнала- за каква централизация говорите?
Няколко мнения по-нагоре е пост за Мадрид, от който ми се преобърна стомаха, че изключват апаратите на по-възрастните, за да ги включат на по-млади.
С всеки нов ден кошмарът става по-страшен, а тук ... вече не знам как да го нарека

Скрит текст:
Скрит текст:
Нагледно безумията на здравната система в България, която "бори" вируса с молитви вкъщи да не се влошим.

Съжалявам, че журналистката е болна вкъщи, но във всички държави е така! Ако се разболееш, се лекуваш вкъщи. Докато не настъпи сериозно влошаване , не отиваш в болница.
Вие как си представяте всички с появили се симптоми да се изсипят в болница. Убедена съм, че дори не бихме могли да си представим броя на хората, които в момента имат симптомите на Ковид-19, но още не са до влошено състояние, за прием в болница.
Това е сигурен начин да убием още повече хора. Представете си само времето, което ще отнемат на лекаря, а той е можел в този момент да помогне на реално нуждаещ се.
А ако се случи на човек от твоето домакинство, пак ли така ще разсъждаваш? Ще го съветваш да изчака да припадне поради липса на кислород и чак тогава ще звъннеш на 112?
[/quote]

отивам,
Не живея в България. И да им се обадя на 112 , ще ми кажат това. Ще ме разпитат подробно за симптомите ми, ще ми дадат лекарства ( да, по телефона) и ако нямам нужда от кислород или хоспитализация, ще ми кажат да продължа да се лекувам вкъщи!
Чети малко по-нагоре. Лекарите избират на кой да дадат апарат за дишане и на кой не. При много хора Ковид 19 протича със симптоми, които не изискват хоспитализация.
Знам хора, които са го изкарали в домашни условия. Дори не са тествани. Мъжът го е изкарал по-леко, жената по-тежко, но не са напускали дома си.

# 9 560
  • Буркина Фасо
Здравейте, с ММ сме поканени на сватба на 19 април, младоженците все още нищо не съобщават за отлагане. Някой запознат ли е дали въобще в тази обстановка можеш да сключиш граждански и църковен брак? На мен ми се струва абсурдно...

Не знам разрешено ли е, но надявам се не обмисляте да отидете от неудобство да откажете. То даже си е за сигнал такава работа.

Бих сигнализирала. Аз не бих отишла, но ще присъстват много мои близки, за които ме интересува. Бихте ли ми дали съвет къде да сигнализирам...
абе ние не знаем утре какво ще се случи ти питаш за след месец. ако продължат карантината следват всички негативи, каквито са в момента. ако всичко е наред - обстановката ще е нормална.
за какво ще сигнализираш ?

# 9 561
Уважаеми журналисти, хайде свършете си работата и питайте генерала, какви хапчета се пият при тва т.нар. "домашно чакане да умреш"?
Оффф, то като е решил човек да пие хапчета... Мента глог валериан.
Няма ги и тях по аптеките!!!!

# 9 562
Италия - 3957 нови позитивни. Вчера бяха 4921
651 починали днес.
Това от кой сайт е?
А Франция кога обявява новите?

https://www.lastampa.it/cronaca/2020/03/22/news/coronavirus-si-v … giorni-1.38624479

# 9 563
Италия:
нови случаи: 5,560
нови починали: +651

# 9 564
  • София

Точно случаят с журналистката показва, че БЪЛГАРИЯ по някаква причина НЕ може да прави достатъчно тестове. Не много - те правят МАЛКО тестове, и никой, ама никой не знае защо и не пита вашия секс символ защо се правят твърде малко тестове, защо тези 4 лаборатории в страната обработват по няколко десетки теста на денонощие , изобщо всякакви такива неща. Кога ще могат да се правят повече тестове, кога всяка една лаборатория ще ги прави, когато като в Корея, докато си в колата ще ти дават тампон да правиш?
Няма достатъчно молекулярни биолози. То това да не е тест за бременност дето всеки може да си купи и направи.
Въпросът, Хексе, е точно кога ще стане достъпно и лесно точно както теста за бременност - или айде - теста за грип А и Б, ок? Светът, в 21-и век... в Азия може, в Европа и САЩ - не.

Хеликаза, това високо технологично изследване, в Корея го правят на всеки ъгъл, и давало достоверни резултати.

# 9 565
  • В тъмната гора.
Добре, де. Няма ли нещо, което да се взима вкъщи, докато боледуваш, за да подпомогнеш все пак имунната си система ,докато се бори с вируса?
Не може просто така да си стоиш и да пиеш парацетамол. А ако нямаш температура, всъщност нищо, само чай. Това е тъпо. Трябва да има НЕЩО. Което да помага. Сигурна съм, че има, но какво е то?

Пп Помните ли, че Том Ханкс и жена му се заразиха и вече са здрави. Той е на 63 и диабетик, тя е на 55, онкоболна. С какво ги оправиха? Или просто излъгаха?

Знам, че си си хронично болна. Пускам ти този клип. Д-р Тошков малко прекалява, но някои негови предложения са добре.
https://www.youtube.com/watch?v=Ke-ceL_DQ64
Аз съм диабетик и пия коластра, ехинация, витамини С и Д и както писах преди седмици пия черен бъз. Хапвам и бразилски орех, който съдържа много селен.

И нещо друго да спомена. В началото на март сина ми беше зле, със затруднено дишане, отпадналост, мускулни болки, не се хранеше и постоянно спеше. Сега е добре, но болките в гръдната област едва утихват. Аз същи бях зле, едва дишах. Нещо харчеше в бронхиалната ми тръба, после ме стегна лявата част на гърба. Даже си купих антибиотик, за да го пия, но не го почнах. Имам чувството, че нещо ме дебне да се поотпусна, за да се прояви. На 28-29 март ще стане един месец от тези неразположения. Не твърдя, че караме коронавирус, но е много странно това. Никога не ми се е случвало.

# 9 566
Точно така. Нека журналистите питат какви лекарства да се пият, а после лекар в ефир да ви заяви какви са те, без да ви знае алергиите, хроничните заболявания и предшестващи такива. И утре всичките въпросни лекарства да са изкупени и да настане още един дефицит.

Италия

# 9 567
Италия обявиха.
+5560
651 смъртни

# 9 568
Италия:+5560(59138) нови, +651(5476) смъртни случая.

BREAKING: Italy reports 5,560 new cases of coronavirus and 651 new deaths, raising total to 59,138 cases and 5,476 dead https://t.co/47MXF0XUJ0

Слава богу изглежда като че ли започват да падат (дано).

# 9 569
  • София
Италия е по-малко от вчера. Рано е да се каже попринцип, но дано са минали пика. Дават надежда тези резултати.

Общи условия

Активация на акаунт