COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 300
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 525
Здравейте, с ММ сме поканени на сватба на 19 април, младоженците все още нищо не съобщават за отлагане. Някой запознат ли е дали въобще в тази обстановка можеш да сключиш граждански и църковен брак? На мен ми се струва абсурдно...

# 9 526
  • BG
Мангъров на какво се позовава? Взе пак всички се позовават на Китай, а те твърдят друго. Той упорито го сравнява с обикновен грип и точка. Аз не знам всъщност и не разбрах той какви мерки предлага? Просто да го караме? Той би ли се справил с всички случаи в болницата?
Мангъров обясни много неща. Като се изкачим до върха на кривата, дори и да смачкваме, и пак да я смачкваме, тя отново ще е над възможностите на здравната система, така както се случва в Италия и Испания. Той представя вируса като природно бедствие, и той си е такова, даде пример със земетресение, и при едно силно зем., жертви ще има, независимо какво правим. Каза още за фалшиво отриц. тестове- това че в медицината не си открил нещо, не значи  че го няма. Все едно да отидеш за риба, да не хванеш нищо и да кажеш, че в морето няма риба.
Не защитавам тезите му, предавам само какво запомних от думите му, прав или не-не знам, но е интересен начина по който говори.

# 9 527
Математическият модел на Бан показва че нещата ще се влошават през следващите дни, но те се надяват ударът от вируса да бъде омекотен чрез мерките които се взимат. Някой знае ли къде може да прочетем мат. модел на Бан който прогнозира развитието на вируса в България.

Аз, доколкото разбирам, не се взима най-важната мярка, която се прилага навсякъде, където има благоприятен развой - тестване, тестване, тестване. Само със съвестни граждани и изолация не става. Трябва и държавата нещо да даде.

# 9 528
  • Пловдив
Цитат

Преди малко проф. Хинков разказа за епидемията от 2009 г. когато за месец в България са умрели 4000 души за месец. Предимно млади хора, бременни и малки деца. Тогава нещо някой да е седял вкъщи, да е ревал по форумите за крути мерки.
Не знам за проф.Хинков-аз 2009 съм била бременна със първото си дете и за такова нещо нито съм чувала,нито имам спомен..Та освен просто да са го криели от всички,друго обяснение нямам..
Или да не е вярно?
Средно около 100 хиляди души умират в България на месец по принцип. Тоест около 9000 на месец. Това е обичайната смъртност. Около 60 хиляди деца се раждат. Една бременност трае 3/4 от годината, значи в даден момент бременни са (без абортите) около 45 хиляди жени.
Как я виждате тая работа, увеличение на смъртността за един месец с близо 50 на сто ЗА СМЕТКА на млади хора и бременни жени, а не на предимно стари, както е обичайно, и да го скрият така успешно?
Как го виждате да умрат за месец няколко процента от бременните жени в страната и никой да не разбере, освен проф. Хинков?
Професорът, моите искрени уважения иначе към него, с това конкретно изказване се изхвърли като... нали. Така ми се струва.

Иначе ако наистина са го свалили от сайта на БНТ, това е глупав ход. Дори да е защото телевизията се е уплашила да не я подгонят за фейк нюз в суматохата. Много хора са го гледали вече в реално време, аз в това число. Така подхранват конспирациите само.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 19:02 от Магдена

# 9 529
  • на пистата
Аз бих се лекувала само с чай вкъщи и без захар или мед.И абсолютен глад.Без никакви противовъзпалителни ако имам темпелатура до 38.5...глад и чай.

# 9 530
Кмета на Карнобат ме кефи, браво!
Кое му е бравото? Че напръскал с нещо, което не се знае какви последици ще има?
Личеше в очите на човека, че иска да спаси града си.
Затворил е паркове и градинки, още преди щаба да нареди.
Пръскал е с дезинфектант с какъвто пръскат спортни съоражения идетски плошадки. Не е прав, че не е изчакал разрешение, но човека си личи че иска да прави нещо...

# 9 531
Добре де, ако наистина има хора като журналистката, които искат да се тестват, имат симптоми, на всичко отгоре и са пътували скоро, а държавата нехае за тях, за каква бройка от сто седемдесет и нещо заболели говорим, те може да са стотици пъти повече, а РЗИ да не иска да узнае. Аз съм в потрес, честно. Да я пращат да си прави тест на частно....Излиза, че ни подават ежедневно едни режисирани и контролирани бройки на заболелите, за каква крива и за какъв пик говорим, като те много добре знаят, че това не са реалните цифри. Сега си представете същата тази жена да хукне по болниците като се панира или и стане още по-зле....
Точно случаят с журналистката показва, че БЪЛГАРИЯ по някаква причина НЕ може да прави достатъчно тестове. Не много - те правят МАЛКО тестове, и никой, ама никой не знае защо и не пита вашия секс символ защо се правят твърде малко тестове, защо тези 4 лаборатории в страната обработват по няколко десетки теста на денонощие , изобщо всякакви такива неща. Кога ще могат да се правят повече тестове, кога всяка една лаборатория ще ги прави, когато като в Корея, докато си в колата ще ти дават тампон да правиш?
Не може да се прави във всяка лаборатория. Това е високотехнологично изследване, което се прави от молекулярни биолози, каквито в България не останаха много. Защо е тема на друг разговор.

# 9 532
  • Варна
Пръскал е с дезинфектант с какъвто пръскат спортни съоражения идетски плошадки. Не е прав, че не е изчакал разрешение, но човека си личи че иска да прави нещо...
Пътят към ада е осеян с добри намерения.
Спортни съоръжения и детски площадки не са цял град. Още вчера споменах за пчелите, те са много чувствителни към всякакви химии.
А без пчели знаете..

# 9 533
Nameika, защо само глад и чай?

Нашият заразен в Шумен вече се подобрява. Мъжът е напълно изолиран, сам е на етаж, където няма други болни. Взети са му кръвни проби за изследване, направена му е рентгенова снимка на бял дроб, няма пневмония, съобщиха от пресслужбата на болницата.

За пациента се грижат двама лекари и 4 екипа от медицинска сестра и санитар. За тях са осигурени предпазни облекла, маски и очила с висока степен на защита.

Директорът на РЗИ-Шумен обаче отказва да коментира дали тест е направен и на жена му, както и дали са установени контактните лица на мъжа.

http://www.shum.bg/article/196113/

# 9 534
Нагледно безумията на здравната система в България, която "бори" вируса с молитви вкъщи да не се влошим.

Точно така става с всички, които имат уж леки симптоми и Щабът им забранява да идат сами в болницата, а ги задължава да лежат вкъщи, да звънят на ЛЛ и да чакат да умрат млади, 30 - 40 годишни!

# 9 535
Пътят към ада е осеян с добри намерения.
Спортни съоръжения и детски площадки не са цял град. Още вчера споменах за пчелите, те са много чувствителни към всякакви химии.
А без пчели знаете..
Пчелите в града ли са?

# 9 536
Цитат
Абе никой не отрича че човека мисли за доброто на съгражданите си, той и затова Мутафчийски не искаше остро да се изкаже за него, защото знае че го е направил с добри намерения. Ама това не променя факта че е направил страшна глупост. Просто е изхабил едни 5 тона дезинфектант които могат по много по добър и ефективен начин да бъдат оползотворени. А той просто ги е изхабил. В щаба дори не са повярвали в началото че това е истинска новина. Оттам и разминаването че вчера се твърди че са пръскали срещу комари а днес се оказва че това не било фалшива новина а са пръскали срещу вируса.

# 9 537
Ама стига я повтаряли тая мантра за "лекуване в къщи". Няма такова животно. Те не се лекуват тези хора, като тази журналистката, те стоят и чакат. Това е, което им е казано да правят. Защо се ползва тая фраза "домашно лечение" вместо да се каже директно - "стоите и чакате да станете критичен случай"? Ми много е просто...

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 19:06 от lovely

# 9 538
  • София
Здравейте, с ММ сме поканени на сватба на 19 април, младоженците все още нищо не съобщават за отлагане. Някой запознат ли е дали въобще в тази обстановка можеш да сключиш граждански и църковен брак? На мен ми се струва абсурдно...

Не знам разрешено ли е, но надявам се не обмисляте да отидете от неудобство да откажете. То даже си е за сигнал такава работа.

# 9 539
Италия как е?
800 смъртни пак?

Общи условия

Активация на акаунт