COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 897
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 570
Дам по Нова върнах и гледах братята и вече се отчаях..Те на фрупи по 10,а в българските квартали улици празни.И най ме е яд ,че познайте кой ще е пръв в болница като се изпозаразят!Ето тук виждам къде може да се приложи армията..

# 9 571
  • Варна
Въпросът, Хексе, е точно кога ще стане достъпно и лесно точно както теста за бременност - или айде - теста за грип А и Б, ок? Светът, в 21-и век... в Азия може, в Европа и САЩ - не.
Азия са светлинни години пред САЩ и Европа. Технологии, медицина, козметика дори.

Няма ги и тях по аптеките!!!!
хахах, верно?

# 9 572
Изрично обясниха, че препаратът в Карнобат е безвреден и за хората, и за пчелите.
Не е проблема в това. Проблема е че той е изхвърлил просто така 5 тона дезинфектант които са отишли на вятъра не само в преносен смисъл но и в буквален. Grinning Докато дезинфектанта стигне до земята вече е толкова разреден че ефекта е точно 0. Аз ако бях на негово място и имах едни излишни 5 тона дезинфектант с които мога да се разделя щях да предприема дезинфекция на о-вени сгради, между-блокови пространства ама не от не знам каква височина от която няма никакъв смисъл а от хора на земята с машини подобни на китайските с които дезинфекцират градовете (не знам как се казват).

# 9 573
Здравейте, с ММ сме поканени на сватба на 19 април, младоженците все още нищо не съобщават за отлагане. Някой запознат ли е дали въобще в тази обстановка можеш да сключиш граждански и църковен брак? На мен ми се струва абсурдно...

Не знам разрешено ли е, но надявам се не обмисляте да отидете от неудобство да откажете. То даже си е за сигнал такава работа.

Бих сигнализирала. Аз не бих отишла, но ще присъстват много мои близки, за които ме интересува. Бихте ли ми дали съвет къде да сигнализирам...
абе ние не знаем утре какво ще се случи ти питаш за след месец. ако продължат карантината следват всички негативи, каквито са в момента. ако всичко е наред - обстановката ще е нормална.
за какво ще сигнализираш ?

АБЕ, Аз не питам какво ще се случи след месец. Попитах кратко и ясно дали някой е наясно в момента какво се случва, ресторантите е ясно, че не работят, но за обредните зали не съм сигурна!

# 9 574
  • София
Признавам, че не успях да изчета всички мнения. Ще коментирам само някои, които прочетох.
Но преди това искам да дам един съвет за всички, които имат възрастни роднини, който проработи при мен.

Не можем да се сърдим на възрастните, че не се впечатляват и им е все едно. Има хора, които чувстват, че достатъчно са живяли и повече не им е необходимо. При мен проработи това: "Добре, разбирам, че ти е все едно какво ще стане с теб. Но все едно ли ти е какво ще стане с мен или с внуците ти?" Това работи безотказно. Дотам, че се докарах в положение от даваща наставления, да се превърна в човек, комуто дават наставления.

Моля ви, не говорете за съпричастност. Това е много удобно и безопасно мероприятие. Както и пляскането от балконите. Ако човек иска наистина да допринесе, то нека първо помисли и направи нещо реално, а след това нека пляска. И аз се ядосвам, че за 40 години стаж съм ползвала има няма 5 дни болнични. И аз се ядосвам, че плащам осигуровки, а за мен все няма направления. Но това не е въпрос, който може да се реши днес. Да, помним за това и ще го припомним, но докато отмине пандемията, нека направим нещо реално. Не е задължително всеки да дарява за апаратура, която така или иначе трябваше да бъде купена с нашите пари. В момента има гладни деца, не по света, а у нас, които няма какво да ядат, защото досега са разчитали единствено на безплатния обяд в училище. И тези деца не са виновни, че са родени в семейство от малцинствата.

Не се сърдете на тези, които говорят за физическо оцеляване. Помнете, че не всички лекарства се поемат от Здравната каса. И даже вие да можете да ги купите, то някои хора не могат, или ако могат, то помагат на възрастните си роднини да ги купят. Един пенсионер  трудно оцелява с 200 лв. на месец, ако не му помагат децата или ако не гладува. И не ми говорете за бюджет от 200 лв. за храна. Това може да го каже човек, който никога не е гладувал или никога не се е хранил с хляб и мляко. Ами нали освен храната има и ток, парно, вода и т.н. И не, не продаваме майка си и баща си. Мислим за собственото си и тяхното оцеляване.

Laughing едно да му призная на Боко. Прав е за тези с майбахите и мерцедесите. Нали той ги "назначи"? Редно е сега да "върнат" това, което им е дал. Това в кръга на шегата. Няма да коментирам некокретни работодатели, но нека спомена нещо за банките. Банките вземат пари от акционери и вложители. Дават кредити и получената лихва от кредитите служи за изплащане лихвите на вложителите и печалбата на акционерите. Въпреки че някои кредити са лоши, банката не е спряла да плаща лихви по депозитите или да гарантира връщането на главницата. Нали не очаквате, че когато се обяви ваканция за лихви и кредити, банката ще обяви ваканция и за вашия депозит?

Помощта за икономиката и европейските пари няма да коментирам. Това може да каже човек, който не живее в България или е обвързан с властовата структура и не знае простосмъртните как кандидатстват пред държавни институции. В крайна сметки всяка страна има различна народопсихология. Италианци и испанци се прегръщат и целуват, ние не вярваме на властта. И всеки има причина и право да го прави.

Забелязвам и че се трият мнения, които не са политкоректни, напълно в указанията на Каскета. В същото време потребители, които публикуват лъжливи новини, са напълно необезпокоявани. Писна ми да чета, че армията поема положението в Англия, че Швейцария е локдаун и т.н. Както и ми писна да чета за бройката починали всекидневно в други страни. Италия е абслолютна аномалия и ме боли за хората там. Чак вече се чудя дали вирусът тръгна от Китай или от Италия.

И, последен поздрав за киноманите в темата. Кой разбрал, разбрал.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 23:06 от АРТЕМИС

# 9 575
  • София
5560 нови.
Дано да е чаканото забавяне и да дава резултат вече скапаната карантина!

# 9 576
  • Другата България
Ама стига я повтаряли тая мантра за "лекуване в къщи". Няма такова животно. Те не се лекуват тези хора, като тази журналистката, те стоят и чакат. Това е, което им е казано да правят. Защо се ползва тая фраза "домашно лечение" вместо да се каже директно - "стоите и чакате да станете критичен случай"? Ми много е просто...
Ами ....просто е явно за....прости хора, съжалявам за казаното, не визирам конкретно никой, но журналистката търси медийна изява според мен.
Всички, които са в къщи се лекуват с обичайните противовирусни и антипиретици, никой не казва на болния "стоиш и чакаш, и не пиеш нищо". Никой. Нито ОПЛ, нито РЗИ /които не изписват терапия, те само консултират, терапията е от ОПЛ/. Който назначава обичайното, както е навсякъде по света, вече стократно се писа.
Пиеш обичайното като при грип, и чакаш, да. В повечето случаи се подобряваш, ако не се подобриш - отново се обаждаш на ОПЛ, и се решава в движение как да се процедира. Ако се влошиш, отиваш в болница. Това е засега.
Преиначавате, тълкувате си сами текстове и написано и така правите нещата да изглеждат като налагане на някакъв геноцид.

# 9 577
Ама стига я повтаряли тая мантра за "лекуване в къщи". Няма такова животно. Те не се лекуват тези хора, като тази журналистката, те стоят и чакат. Това е, което им е казано да правят. Защо се ползва тая фраза "домашно лечение" вместо да се каже директно - "стоите и чакате да станете критичен случай"? Ми много е просто...
Ей това е истината!
Уважаеми журналисти, хайде свършете си работата и питайте генерала, какви хапчета се пият при тва т.нар. "домашно чакане да умреш"?

Казаха, лекува се симптоматично. Предполагам при влошаване ще приемат човека в болница. Затова и стоят вкъщи, иначе за сериозните няма да има места. Затова и са мерките, за да не се налага болниците да не могат да поемат тежките случаи. А те ще нарастват ( за съжаление).

# 9 578
  • Варна
Италия:+5560(59138) нови, +651(5476) смъртни случаи.

BREAKING: Italy reports 5,560 new cases of coronavirus and 651 new deaths, raising total to 59,138 cases and 5,476 dead https://t.co/47MXF0XUJ0

Слава богу изглежда като че ли започват да падат (дано).
Преди 4-5 дни в Италия пак бяха почнали да падат за няколко дни заразени и починали. Еднократно падане  не е признак за тенденция.

# 9 579
Спад в Италия, макар и минимален. Дано върви все така!
Видяхте ли САЩ/ извинявам се, ако е коментирано/- само днес +8,594 нови случая. В Италия такава бройка май не е имало за ден?

# 9 580
Не, в Италия чак 8000 не е имало. Дано и да няма.

# 9 581
  • София
Е, колко милиона са Щатите, 300...

# 9 582
  • София
Аз бих се лекувала само с чай вкъщи и без захар или мед.И абсолютен глад.Без никакви противовъзпалителни ако имам темпелатура до 38.5...глад и чай.

И аз смятам с чай с лимон и глад да се лекувам.
В болница не искам да стъпвам. Ако ще умирам, предпочитам вкъщи да умра.

# 9 583
Все още се намираме в дъното на кривата. Случаите ще започнат да нарастват. Още две положителни проби имаме в последния час - единият в Плевен, другият в Пирогов и то с тежко състояние", заяви Мутафчийски. "Почти идентичен е този случай с този на първата жертва. Мъжът  е 67-годишен, който с пристигането е интубиран, което е много неприятно", каза той и добави, че сега е в реанимация.

# 9 584
  • София
Как пък не ви стана ясно, че "целта на карантината" е непостижима химера.
Дори да се затворим. Вярно, че не сте статистици, ама поне не размахвайте пръстче.
Кое е химера? Да не се разболеем всички едновременно?
Не, да се разтегли толкова много във времето, че да не скочим над болничния капацитет като апаратура и персонал. Няма как да стане у нас.

Защо? Знаеш ли колко интезивни легла има в България и колко анестезиолози и къде какъв капацитет има?
Само ще кажа, че в Европа сме на 2ро място след Гемрания по брой интензивни легла на глава от населението.
Само защото е трудно не значи, че трябва да се окажем и да се юрнем навън, пък каквото стане.

Общи условия

Активация на акаунт