COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 348
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 675
  • Ispania
В Испания се увеличава “карантината” с още 15 дни(което се очакваше ).
От вчера до днес , има почти 5000 нови заразени
Днес сутринта :
1756 починали
Над 28000 заразени

# 9 676
  • Буркина Фасо
Някой гледа ли снимки как ултраси на Динамо и войници помагат на родилки и бебета в Хърватска Загреб.Направо ми напълниха душата.Намесе ли се и природата,става страшно Sad
привърженици на отбора. те не са ултраси.

Разрешение за болничен по телефон има от известно време.

Защо някой журналист не попита от тия дарения по софийските болници, нещо към провинцията няма ли да отиде?
За Карлово примерно, за Бяла Слатина или там кучета ги яли пациентите.
отива - заповеди и обещания. Smiley

# 9 677
Аз пък мисля, че софиянци ще са ощетени от наплива, а в провинцията ще бъде по-спокойно и уредено. Поне лекарска грижа ще има осигурена. Тук явно ги карат да си седят вкъщи.
Не е точно така,нито откъм лекари,нито откъм болници-вярвайте ми...
Лошото е, че медиите тръбят за дарения само за софийски болници и само тях оборудват. Ако един Пирогов има толкова големи нужди, какво да кажем за една пловдивска болница примерно, или варненска, или бургаска, да не говорим пък за разни малки градчета, тъй като всеки ще трябва да се лекува по местоживеене. Разбирам, че София е голям град с много население, но въпреки всичко. Все пак извън София живее 2/3 от населението, т.е. по-голямата част.
Ето това е вярно...и пак да кажа нищо против София,но все пак...има и друга част от страната,а няма да се местят болни както се разбра...

# 9 678
  • тук и там
Във Белгия плащанията по  кредите могат да бъдат отложени до 30-ти семптември.От днес е това.До септември могат да не се внасят вноските,без наказателни лихви и т.н..

# 9 679
  • Буркина Фасо
и Пласидо Доминго
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/plasido-do … -covid-19-6107236

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 20:45 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 9 680
Още преди дни вметнах, че в Австрия има щаб от специалисти към правителството. Последните слушат и изпълняват. Правителството се бръкна много дълбоко в джоба, за да компенсира бизнеса, самонаетите и да гарантира запазването на работните места, та никой няма основание да врещи срещу мерките. Разбира се, има единични разходкаджии, но с глоби ги отказаха да се събират на тумби. И още нещо: милион пъти повториха „Не си пращайте децата при баби и дядовци!”

От телевизора ни говорят за „Тийм Австрия”  не ни се карат униформени. И не знаем кой ни е главния прокурор.

# 9 681
Скрит текст:
Днес прочетох, че лекуването на заразен с Коронавурис в САЩ, който няма осигуровка/застраховка(не разбрах точно), струва около 35000 долара. Предполагам това е за обикновените случаи.

Силно се надявам от днес Италия да пуска само намаляващи заболели и да се увеличават оздравелите!

В Турция са забранили на възрастни над 65г. и болни с хронични заболявания,  да излизан навън. Изключение се прави за: лекари, здравни специалисти, кметове, областни управители, служители на социалните служби и други необходими държавни служители ще продължат да работят докато се чувстват добре.
Има доста солени глоби за нарушаващите забраната за карантина - около 400 евро, ако запомних добре, че го прочетох в турски лири.

Турците четат нашия форум. Аз това много отдавна го предлагам, но....

# 9 682
  • 1st floor
В Испания се увеличава “карантината” с още 15 дни(което се очакваше ).
От вчера до днес , има почти 5000 нови заразени
Днес сутринта :
1756 починали
Над 28000 заразени

А на трети март са имали болни почти колкото у нас....

# 9 683
  • На топло
Франция
+112 починали днес
Общо починали: 674
(Вече в сайта worldometers )

# 9 684
Хора,ще има помощ за икономиката.Тези 60 процента от заплатата са си предвидени и са част от плана за действие .Всички ще получат пари от световната банка.Не знам колко пъти да го напиша,клипчета с изявления пусках,обаче -не..
За себе си няма да говоря. Отварям си листата приятели във Фб. Уебдизайнер, самонает. Моряк далечни плавания (плащат им на рейс, не са на заплата). Преводачка, самонаета. Вносител на коли от Италия, самонает. Собственичка на магазин за спортни облекла, самонаета. Адвокат, самонает. Учителка по йога, самонаета. Художничка, самонаета. Още една собственичка на магазинче за бельо, самонаета. И една с цветарски магазин, също самонаета. Таксиметров шофьор, самонает. Фризьорка, самонаета. Фаянсаджия, на парче работи. Автомонтьор, самонает. Собственици на семеен ресторант. Семеен хотел. Спирам, знам че и вие ще се сетите за такива приятели. Не всички в тази държава работят на заплата. Иначе осигуровки си плащат, както и данъци. И не всички останали са баровци, които могат да продадат по един майбах.

# 9 685
  • Буркина Фасо
Аз пък мисля, че софиянци ще са ощетени от наплива, а в провинцията ще бъде по-спокойно и уредено. Поне лекарска грижа ще има осигурена. Тук явно ги карат да си седят вкъщи.
кога си била за последно в провинцията и в частност в болница ?

# 9 686
Някой гледа ли снимки как ултраси на Динамо и войници помагат на родилки и бебета в Хърватска Загреб.Направо ми напълниха душата.Намесе ли се и природата,става страшно Sad
Не, но го чух по новините. Адмирации за фен-фракцията на Динамо З, казаха и името но не го запомних. Любопитното е че ултрасите на 2-та гранда в Хърватска: Динамо З и Хайдук С са известни в цяла Европа като едни от най проблемните. (Заради тях и националният им отбор и грандовете им непрекъснато ги наказват да играят пред празни трубуни.) Но ето че сега техните фенове се прославиха в цял свят с това добро дело. Това че имат стройна организация (фен-фракциите) помага много да се организират и помагат при подобни бедствия.

# 9 687
  • София
За Турция са забранили или препоръчали на възрастните да не излизат? Защото, ако е първото как по-точно става това и какви са, ако има, санкциите за един възрастен че е излязъл? Освен това в Турция са като в България и Италия, много често живеят няколко поколения заедно.
Забранили.
Даже съветват да се обадиш, ако видиш човек над тази възраст по улиците.
За самотно живеещите е осигурена доставка на храна и лекарства от общините.

# 9 688
В USA 14550 за днес 😱 (надявам се да е някаква грешка на сайта)

# 9 689
В USA 14550 за днес 😱 (надявам се да е някаква грешка на сайта)
Защо да е грешка? Просто имат много голям.капацитет на лабораториите.

Общи условия

Активация на акаунт