COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 906
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 120
Всички са прави, но сега се гледа да се оцелее, после е глада.
Но..който толкова протестира, не желае да стои вкъщи, няма пари, не разбирам защо налага това и на другите да изпълзят и да се изложат на опасност. Значи, аз нямам работа и пари примерно и затова и съседа, който е нещо заделил или ще яде 1 път на ден и преживява някак си ще го принудя да се изложи на опастност, защото не може така.
Да, много хора са с кредити, заеми, ама тяхното трябва нещо да е разсрочено , това го разбирам за притеснение.
Има достатъчно вече чета за доброволци, за работници, ама си е опасно. Четох дори и че полицаи някъде напускали (ако е вярно във фейса) , ами то ..явно ги е страх, един много циничен пост беше написал. Та и там сигурно може да се отиде.  В провинцията е по-трудно, вярно е, но ако си в София ще намериш, но си първа линия, на барикадата дето се вика.
Та е време всеки да си реши, а не да налага. Налага правителството, което е за момента за тях правилно спрямо обстановката.  Точно , заради бизнеса, търговията и хотелиерството сега сме затворени, да не им се наруши оборота. Когато се искаше затваряне на границата, на хотелите, тук се вдигаше пара, протести, заплахи и обиди бяха. Сега било лошо, ама ще стане и по-лошо, ако не се съобразим с нещата.
Ами болните на хемодиализа, раковите, другите с операции и с месеци болничен, това...как те се справят да се пита някой.  
В другите страни -добре, ама самите хора пишат там , че се съобразяват и спазват предписаното. А тук?

Четох, сигурно и повечето тук във фейсбук, че Китай започнал да намаляват броя на починалите , когато са спрели 5 G мрежата, а Италия и те имали такава. Това нарушавало имунитета. Дори в групата в Германия са намерили някакви графики и карти, къде и как са разположени в Италия и Германия. В Италия са натрупани нагъсто, в Германия някак по-рехаво и няма струпване.  Възможно ли е това да е причината за смъртността толкова. Там също се чудят как в Германия са толкова малко починалите и сравняват с Италия. Дори , тук протестирахте, ама има хора дето пишат, че подобно на ковид са изкарали още януари. Възможно ли е в Италия да е от турист от Германия заразена, а не от Китай. Защото тези дето са изследвали и мислили май не са от китайците там. Значи, вирусът е доста преди това, имало е случаи , знаело се е, но ..е минавал като вирусна пневмония.

# 9 121
Бочко са защо ни прекъсна следобедните филми, за да обяснява как мори комунистите ....?

# 9 122
  • Там,където се събуждам щастлива.
На ниво оран, пръскане, сетба - тракториста си е сам, където е автоматизирано.. Ама като почне брането на ягоди и домати и подобни зарзавати... Бая работна ръка се иска...

Да,  но не в малко, затворено пространство.

# 9 123
До всичките пишещи как хората остават без работа и щели да гладуват: а ако утре мерките  ги махнат някой ще ги върне може би??? Вижте туристическият бранш е МЪРТЪВ- и да свалят мерките никой няма да тръгне на курорт НИКОЙ. И да отворят ресторантите никой няма да върне персонала, защото ще ходят няколко души на ден. Тези хора да не си мислят, че утре щрак отменят мерките и всичко по старому- няма да се случи. Повечето останали си работят в момента който може от дома, който може на място. Веригите търсят работници, фирмите за доставки до дома търсят. Да се стегнат и да идат да си намерят работа докато не е късно. Ще раздават на някои по 60% от заплатата. На тази на която са се осигурявали. Ако са се осигурявали на МРЗ- да не са- ние не сме им длъжни с нищо.

Прав си. Дали от вирус ще пукнеш или от глад е все едно.
Пък като не си платиш наема или ипотеката пак ще си навън и карантината няма да те засяга много.
А бг работодателите много обичат да злоупетребяват. И тепърва ще го правят, защото хората ще са на зор.

# 9 124
Ще обясни ли Борисов как за една седмица от 1 млрд. лева излишък (според Горанов) вървим към 3 млрд. дефицит (пак според Горанов)?

# 9 125
От Борисов в момента не се очаква да приказва срещу политическите опоненти и да философства, а да бърка дълбоко в джоба на държавата, за подпомагане на засегнатите бизнеси и хора!
НЕ! Не мога да повярвам, че го пиша, но е прав. Пари се изкарват. Вие докога ще пишете за бизнеси? Кво не разбрахте, че болните се увеличават с 20% на денонощие? Бледолилава, разбирам те.

# 9 126
  • София
Ако вие цял живот сте виждали само 200, сте голям късметлия. Аз съм виждала и 2, и макар че за момента не го виждам, съм съпричастна със загубите на хората, и съм За това да се подкрепят хората, останали без работа, без доходи. Или децата им да умират от глад, м?
Виждал съм много по-големи трудности отколкото предполагате. Хората нямат никаква полза някой да е "съпричастен" с тях. Имат далеч по-голяма полза някой да им каже нещата в прав текст, даже да не им харесват. Като сте съпричастна със загубите на хората как им помогнахте???
 Децата им няма да умрат от глад. Ще им се осигури каквото трябва- но само на тези които наистина се нуждаят трябва да се осигурява. Рева на повечето за нещо почнало преди две седмици е смешен.

# 9 127
В Китай 1вият случай е от ноември 2019. Стана световно известен след Нова година... В Европа от феруари се заговори по-така...
А за 3-4 месеца бая народ е минал без диагноза.

# 9 128
Ще обясни ли Борисов как за една седмица от 1 млрд. лева излишък (според Горанов) вървим към 3 млрд. дефицит (пак според Горанов)?
И аз искам отговор на този въпрос, но няма да го получим. Пазят си парите, за да могат, ако все още има нещо не разпределено между тях, да го направят накрая. Но може техния край да настъпи преди "края".

# 9 129
  • тук и там
Хора,ще има помощ за икономиката.Тези 60 процента от заплатата са си предвидени и са част от плана за действие .Всички ще получат пари от световната банка.Не знам колко пъти да го напиша,клипчета с изявления пусках,обаче -не..

# 9 130
Браво Бойко!Сега не е време да се карате с Радев.

# 9 131
Както дадоха срок на хората да се организират и да не излизат от населените места, така да дадат срок за прибиране в страната и след това- край с полетите!

Щом в Ню Йорк могат да подготвят затваряне на летищата, защо София да не може.

# 9 132
Хора,ще има помощ за икономиката.Тези 60 процента от заплатата са си предвидени и са част от плана за действие .Всички ще получат пари от световната банка.Не знам колко пъти да го напиша,клипчета с изявления пусках,обаче -не..

Научила съм се да не вярвам на всичко което се пише.
И какво. Утре ако фирмата ми затвори, държават ще ми дава 60 % от заплатата през времето на неплатената ми отпуска? Или ако ме освободят поради други причини, държавата ли ще ми поеме заплатата.
Силно се съмнявам.
От останалите без работа колко са получили 60% от заплатата?
Има ли някой тук, който да го потвърди?

# 9 133
И сега Борсов какво приказва, пак реч държи, пак дъвчат едно и също.Нещо съществено ще казва ли?
Борисов се чувства длъжен за пореден път да обясни защо толкова бързо се затегнаха мерките в България, за да отговори на упреците на Румен Радев. Много е тъпо, че в толкова сериозна ситуация, президент и премиер са в постоянни търкания. Няма как да се отрече, че нашите се задействаха бързо само и само, за да се опитат да ограничат заразата. Действат много добре, но за съжаление хората по всякакви начини търсят пролуки, за да излизат, да се събират по седенки и т.н. Всичко зависи от нас, не от властите!!! Супер тъпо е през цялото време да обвиняваме правителството, че не прави това, не прави онова. Хич не им е лесно и тях, ами...Дано скоро отшуми гадния вирус и да се възвърне обратно "нормалния" ни начин на живот. Дотогава - ТЪРПЕНИЕ!

# 9 134
Да де, но питам за безработните, за нерегистрираните ( които са най много, и всъщност не са били тежест на държавата понеже не са я доели по никакъв начин) , за волнонаемните, за сезонните работници и да не продължавам.Защо само за тия със заплати ? ВСИЧКИ СМЕ ХОРА ! Ония дето ровят по кофите, бездомните и нямащите думата не са ли хора !
Мисля че ако се дават пари, трябва да е по равно на всеки пълнолетен български гражданин ! Без преференции и без разделение ! По избирателни списъци !

Общи условия

Активация на акаунт