COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 233
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 105
  • София
започват

# 9 106
Тоя брифинг ще е май ББ срещу РР...

# 9 107
  • Пловдив
Мутафчийски и Костов имали конфликт...ама пак щяли да работят заедно.

# 9 108
  • София
Някой тук преди време написа, че е по-добре България да не повтори съдбата на Испания и Италия. После се изписаха много страници, за деца и домашни любимци. Голям спор. Останете си в къщи бе хора, цифрите се покачват ежедневно или искате насила да ви накарат.
Като си остана вкъщи ще ми платиш ли сметките и да ми пратиш някаква храна за двама възрастни ? Благодаря.
Всички сме в това положение.

Направо не знам как да разберем. Може би трябва поне двама- трима от фамилия да станат жертви, за да разберем. Благодарение на това, което виждам и чувам от първа ръка, разбирам сериозността и крутите мерки , които много страни въведоха, включително и съседните.

# 9 109
А селскостопанския сезон ще го канселират ли? Пътят на хляба и олиото до рафтовете на магазините може да бъде много дълъг и опасен? И как ще напълнят държавния резерв? Може би с помощта на незасегнатите китайски провинции...

# 9 110
Като прочета "бабите по пейките" или "младежи събрали се в парка" лошо ми става. Кое не разбрахте бе хора?

# 9 111
  • Mediterraneo
Всъщност се оказа, че през изминалите седмици Италия изобщо не е била в лок даун, така ли?! Радвам се, че Испания взема по- навременни мерки- освен ресторанти, заведения, хотели и обществени сгради, първо затвориха плажовете и парковете. Извънредното положение се удължава с още две седмици. Днес обсъждат прекратяването на още дейности, които не са от първа необходимост( кой може да ходи на работа).
Армията вече е по улиците.

Скрит текст:

# 9 112
  • Там,където се събуждам щастлива.
...а в болниците сега откриват, че нямат маски, ръкавици, предпазно облекло, апаратура...
Имат, но не достатъчно. Това е положението по целия свят. Никъде не стигат маски, апаратура, лекари и т.н. Затова са ограниченията. Няма държава, която да може да приеме 70% от народа си и да го сложи на машина.

А кой е казал, че може да се наложи 70% от народа да се върже за машина?
Напротив, вскички твърдят, че около 80% от инфектираните го карат леко. Най-много 4-5% може да имат нужда от машина, която на всичкото отгоре не е спасителна. Според Мангъров, вързаните за машина живеят средно 1 ден...

Това за средното един ден е пълна манипулация. В Холандия има много случаи, които са вече седмици на командно дишане. Проблема в Италия и местата е също, че при много хора няма подобрение, а заемат места. Сигурно се стига и до изключване, ако са възрастни.

За многобройните хора, които се натрупаха в градовете и работят в Обслужването: сега имате шанс да си обработвате земята (ако не сте я продали, де). Със сигурност ще бъдете в пъти по-добре от кореняци софиянци, които имат 50-70 квадрата на жълтите павета. В криза винаги се наместват нещата. Доста често за по-добро.

# 9 113
А кметът на Симитли под карантина ли е в момента?

Лили, нямам идея, но за мен е супер безотговорен кмет. В началото на март си беше сериозна ситуацията, с кой акъл е тръгнал да пътува и мач да гледа!?

# 9 114
До всичките пишещи как хората остават без работа и щели да гладуват: а ако утре мерките  ги махнат някой ще ги върне може би??? Вижте туристическият бранш е МЪРТЪВ- и да свалят мерките никой няма да тръгне на курорт НИКОЙ. И да отворят ресторантите никой няма да върне персонала, защото ще ходят няколко души на ден. Тези хора да не си мислят, че утре щрак отменят мерките и всичко по старому- няма да се случи. Повечето останали си работят в момента който може от дома, който може на място. Веригите търсят работници, фирмите за доставки до дома търсят. Да се стегнат и да идат да си намерят работа докато не е късно. Ще раздават на някои по 60% от заплатата. На тази на която са се осигурявали. Ако са се осигурявали на МРЗ- да не са- ние не сме им длъжни с нищо.
Ако вие цял живот сте виждали само 200, сте голям късметлия. Аз съм виждала и 2, и макар че за момента не го виждам, съм съпричастна със загубите на хората, и съм За това да се подкрепят хората, останали без работа, без доходи. Или децата им да умират от глад, м?

# 9 115
На ниво оран, пръскане, сетба - тракториста си е сам, където е автоматизирано.. Ама като почне брането на ягоди и домати и подобни зарзавати... Бая работна ръка се иска...

# 9 116
От Борисов в момента не се очаква да приказва срещу политическите опоненти и да философства, а да бърка дълбоко в джоба на държавата, за подпомагане на засегнатите бизнеси и хора!

# 9 117
  • тук и там
Изявление на шефката на Европейската Комисия -ще има подкрепа за икономиката -за всички Европейски страни(ЕС ).
Самоцитирам се.Едва ли повече от 5 човека  са гледали видеото,а е добре да го изгледат..преди да пишат глупости..

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 14:57 от Kaisia

# 9 118
В България доколкото разбрах целта вече не е изглаждане на кривата и преболедуване от повечето, а стопиране и изкореняване и вероятно след това строго следене да не дойде отново, тестване, строги карантини за контактните, гасене на малки огнища и т.н. както в момента успешно се справят в Китай, Сингапур, Корея и т.н.

За това не съм съвсем съгласна. Сингапур и Корея се справят със социална изолация плюс масово тестване и строго следене /четох, че при предишна епидемия в Южна Корея преработили закона, така че да го позволява без излишни формалности/. Допускам, че тук следенето може да се осъществи на временна база чрез телефонни апликации, които са задължителни за карантираните и заподозрените случаи, но масово тестване в държава, която май разчита основно на дарения, не ги виждам. А ми си струва, че това е доста важна част от решението. Ние сякаш опитваме половинчато от всичко, без ясен план, освен да излезе най-ненатоварващо за държавния бюджет.

# 9 119
  • В.Търново
И сега Борсов какво приказва, пак реч държи, пак дъвчат едно и също.Нещо съществено ще казва ли?

Общи условия

Активация на акаунт