COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 728
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 370
И аз за 945893458349 път ще го напиша. Не става въпрос да се влиза веднага в болница само с температура и лека кашлица. Става въпрос при тези симптоми човек да не си стои вкъщи а да отиде на преглед, лекаря да го изпрати на изследване за да се установи дали е грип или корона вирус и ако се установи, че е корона лечението да започне веднага в началния етап на заболяването ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ДВУСТРАННАТА БРОНХОПНЕВМОНИЯ.
Пак повтарям - при всяко заболяване, целта е то да се лекува още в началните леки симптоми, точно с цел да не се стига до крайно тежките усложнения. Как да започне лечението още при леките симптоми, след като ни казват недейте ходете на лекар. Как лекаря ще разбере дали е корона или грип и ще ви предпише съответното лечение, без да сме отишли при него? Как?
Е като няма лекарство и нямаш пневмония какво да ти лекуват в болницата?

# 8 371
Наистина е логично да има един рентген в София за такива случаи. Явно 2 градска и Софиямед ще са. Или?

# 8 372
Само в София ли ?

# 8 373
Искам да попитам някой който разбира. Това "хлорното" от думите на Тръмп същото ли е като това което е дари Домусчиев и което ще произвеждаме.

"Комбинация от лекарствата хидроксихлорохин и азитромицин "има реален шанс да се окаже ключова в цялата история на медицината". Това написа в акаунта си в Twitter американският президент Доналд Тръмп"

# 8 374
Едва ви изчетох. Франсетата докладваха за днес: 1847 нови, 112 починали.
По-притеснителното е това при французите: "50% of the 1,525 patients currently in intensive care are under 60 years old"

# 8 375
  • София
На който му е интересно, тук може да види, кой колко тества:

https://ourworldindata.org/coronavirus-testing-source-data
Беларус - 16 000 теста до момента (76 общо), ние о  началото, по думите на генерала - малко над 4 000 общо......

# 8 376
Мутафчийски днес се изложи с това, че имали система, пък виж ти Рамус си позволявали да правят тестове и се появили много положителни.
Целта не е ли да се правят повече тестове, за да се хващат повече хора?!!!!

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 21:31 от Не се сърди, човече

# 8 377
Същото е дето Домусчиев го внася , същата комбинация за която пишат французите, и същото лекарство, за което няколко пъти писа Ън и за което многократно алармират от Сдружението на ревматичните заболявания! Има и петиция в момента, защото отново е недостъпно за болните с лупус и артрит!!!

# 8 378
Скрит текст:
И аз за 945893458349 път ще го напиша. Не става въпрос да се влиза веднага в болница само с температура и лека кашлица. Става въпрос при тези симптоми човек да не си стои вкъщи а да отиде на преглед, лекаря да го изпрати на изследване за да се установи дали е грип или корона вирус и ако се установи, че е корона лечението да започне веднага в началния етап на заболяването ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ДВУСТРАННАТА БРОНХОПНЕВМОНИЯ.
Пак повтарям - при всяко заболяване, целта е то да се лекува още в началните леки симптоми, точно с цел да не се стига до крайно тежките усложнения. Как да започне лечението още при леките симптоми, след като ни казват недейте ходете на лекар. Как лекаря ще разбере дали е корона или грип и ще ви предпише съответното лечение, без да сме отишли при него? Как?
Е като няма лекарство и нямаш пневмония какво да ти лекуват в болницата?

В такива случаи разбирам защо много лекари прибягват до хомеопатия. Като искат да пият нещо на всяка цена, поне да не се тровят.

# 8 379
  • тук-там
Гледайте Канал 1

# 8 380
  • тук и там
Изявление на шефката на Европейската Комисия -ще има подкрепа за икономиката -за всички Европейски страни(ЕС ).

# 8 381
  • Street of Dreams
Здравейте отново. Не съм писала от средата на първата тема.
Влизам да пи питам как се държи гугъл при вас? Ако търсите обща информация - САРС, МЕРС, както и по-стара информация - намирате ли я?

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 21:29 от Не се сърди, човече

# 8 382
  • София
И не стана ли ясно, че в горния линк дават реалните данни, въпреки системата на италианците?
Ами не, не дават, изяснихме го, че не дават, даже днес по-рано - потърсете тук, в тематабеше даден линк към италианска ФБ страница, която докладва за около 5 000 нови случая днес, т.е. - тези 6557 включват плюс 1000-та оздравели днес и над 600-те починали днес. Не знам защо така го представят.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 21:29 от Не се сърди, човече

# 8 383
Аз не съм гледала ТВ, но ми обясниха, че Рамус казали на пациенти че са болни от КВ, те се натъпкали във ВМА, пък после се оказало, че са здрави.....В тази ситуация и аз ще се ядосам. Виж, ако са наистина болни е тъпотия да се възмущава Мутафчийски.

# 8 384
Скрит текст:
Не е същото дали ще заразиш личния лекар или някого в аптеката. В аптеката няма постоянно наплив от хора, за разлика от кабинетите на личните лекари. А сега дори не се допускат струпвания по аптеките, което е още по-добре.

Дъждец отговорила съм на въпроса, чийто отговор знам. Изрично съм го споменала.
Надявам се не ме питате сериозно по втория въпрос? Аз не съм медицинско лице, нито съм запозната със здравословното ви състояние  и би било самонадеяно дори да ви съветвам какво да приемате.
Питам не за вашето мнение, а за това какво сте чули от официалните мед.лица.
Ама инфо от тях няма.
Преливаме от пусто в празно.
Чакаме двустранна пневмония и задух, за да почнат да ни лекуват.
А за тест не е нужно да ни пращат линейка. Слава богу Рамус се усетиха навреме.

Разбира се, че няма информация. Наистина ли очаквате, че трезвомислещ лекар ще излезе и в ефир ще ви изброи тези и тези лекарства?
Първо че болшинството ще се юрне да си ги купува със симптоми или без и ще се създаде дефицит на още лекарства, второ че има редица хронични и други  заболявания, при които въпросните медикаменти ще са опасни или ще се наложи съвършено друга схема и доза на приемане.

Именно заради това се обръщате към личния си лекар, той е запознат с вашето здравословно състояние и предшестващите заболявания, алергии и прочее.

Наистина ли трябва да си обясняваме толкова очевидни неща?

Общи условия

Активация на акаунт