COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 170
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 660
  • на пистата
Някой гледа ли снимки как ултраси на Динамо и войници помагат на родилки и бебета в Хърватска Загреб.Направо ми напълниха душата.Намесе ли се и природата,става страшно Sad

# 9 661
  • Пловдив
Разрешение за болничен по телефон има от известно време.

Защо някой журналист не попита от тия дарения по софийските болници, нещо към провинцията няма ли да отиде?
За Карлово примерно, за Бяла Слатина или там кучета ги яли пациентите.

# 9 662
  • София
Много, много случаи аз си спомням че в Китай общо взето трудно минаваха над 3500 при най тъмните времена,  е имаха 15, 16 000 при разни смени на методологията за стат. и вкарване на случаи на без тест само по симптоми или по рентгенова снимка от последните дни наведнъж, а в момента в САЩ и в Италия при положение че те не са с милиардни населения колко много имат за ден. В Италия поне е възможно вече да са минали пика. Мерките там не могат да не дадат резултат.

Така е, но в Китай в даден момент имаха проблем с недостиг на тестове, после за ден наваксаха 12000 чрез рентгенови снимки... и все пак определено положението не се движеше толкова главоломно, като в Италия. Дано наистина вчера е бил пикът там.

# 9 663
За Германия казаха по БТВ 25000 интензивни легла..Мног оми е интерсно в България как е..и дали изобщо някой знае как са по градове,защото не ме разбирайте грешно,но все пак има и други градове освен София...а основно за там се говори..

# 9 664
  • Bulgaria

Леле, те са толкова изтрещяли, а ние се смеехме на нашите опашки по магазините. Ние не сме чак толкова луди явно.

# 9 665
  • MI
Да, Китай най-много изпраща, Куба изпрати лекари с опит с Ебола, чакат се от Русия санитарни материали и лекари доколкото разбрах, пратили са дори Египет, Бразилия и Индия. От ЕС сега пращат, след като първо Германия беше блокирала платени маски и ги принудиха от  ЕС да отблокират, Турция държеше блокирани също, Чехия обаче би всички - откраднаха от тези пратени от Китай и ги дали на техните болници. Та така с приятелите.
Не знам дали днес в темата коментирахте това:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=58786577873809 … d=100025440275789

Освен Китай, Русия също помага на Италия. Аз не видях и една статия, която да казва,че Германия или Франция не го прави. Тези които го твърдите, не е лошо да дадете някакъв източник. Не твърдя, че не е така, може и аз да не съм видяла.

# 9 666
Много, много случаи аз си спомням че в Китай общо взето трудно минаваха над 3500 при най тъмните времена,  е имаха 15, 16 000 при разни смени на методологията за стат. и вкарване на случаи на без тест само по симптоми или по рентгенова снимка от последните дни наведнъж, а в момента в САЩ и в Италия при положение че те не са с милиардни населения колко много имат за ден. В Италия поне е възможно вече да са минали пика. Мерките там не могат да не дадат резултат.

С такива тестове наслуки нищо не може да се разбере. Не се ли хване да се изтества цял град и после през седмица да се следи, не може да се правят генерални изводи. Много знаем дали не са тествали просто по-малко случаи днес или да не са хванали някои други, които не са били в болница, а са се увеличили те пък като дял.

Възможно е, аз имам съмнения че истинската картина в Китай бе по тежка от тази в стат., те даже толкова май им беше капацитета да тестват на ден, па и няколко пъти сменяха стат. След обвинения от чужди епидемиолизи че много смъртни случаи които не са се доредили до тест не влизат в стат., няколко пъти сменяха начина на изготвяне на стат. Почнаха да вкарват случаи без тест на база симптоми и рентгенова снимка, после пак си смениха методологията и от тия смени стат. стана една каша при тях. Но днес изглежда че са победили вируса. В Ухан отново няма нито 1 нов случай (това по повод Мангъров че мерките не действали) и ако още 10 дена няма нито 1 случай ще вдигнат всички мерки в Ухан. Огнището откъдето започна всичко в целият свят на праткика вече е чисто а сега останалият свят гори. От всичките им нови случаи за днес 46, само 1 е вътрешен, останалите са дошли от чужбина, но това не е никакъв проблем за тях защото тези 45 няма да разпространят вируса заради задължителната карантина за идващи от чужбина а и този 1 не е проблем, защото при 1 човек е лесно да му отделиш контактните и да ги изолираш и тях. Така че Китай вече победиха вируса, чак сега мога да вадя шампанското за тях, което тръгнах да вадя преди да е гръмнал Иран.

# 9 667
Сега се молим Италия да държи тези нива, и да слиза на долу...Това ще означава че края е близо...И ние да си седим на дупетата още месец, и всичко ще е точно.

# 9 668
Аз пък мисля, че софиянци ще са ощетени от наплива, а в провинцията ще бъде по-спокойно и уредено. Поне лекарска грижа ще има осигурена. Тук явно ги карат да си седят вкъщи.

# 9 669
Всъщност защо въобще броите новозаразени? Ясно е че са в пъти повече, но властите не желаят да тестват. За България иде реч. Ами ако на човек като мен се случи, който трябва да е на работа какво правим? Аз не мога да се самоизолирам по моя инициатива, трябва ми документ. Как да го взема , ако не мога да излизам? Иначе утре съм си на работа.....Аз си мислех, че се търсят активно потенциално заразени, то било планова цялата работа, или ако някой отиде пред припадък и интубация до Пирогов. Засега това виждам аз.

И аз така мисля. Габрово и Плевен останаха мистерия, откъде са се появили. Лошото е, че медиите тръбят за дарения само за софийски болници и само тях оборудват. Ако един Пирогов има толкова големи нужди, какво да кажем за една пловдивска болница примерно, или варненска, или бургаска, да не говорим пък за разни малки градчета, тъй като всеки ще трябва да се лекува по местоживеене. Разбирам, че София е голям град с много население, но въпреки всичко. Все пак извън София живее 2/3 от населението, т.е. по-голямата част.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 20:36 от Анонимен

# 9 670
  • София
Днес прочетох, че лекуването на заразен с Коронавурис в САЩ, който няма осигуровка/застраховка(не разбрах точно), струва около 35000 долара. Предполагам това е за обикновените случаи.

Силно се надявам от днес Италия да пуска само намаляващи заболели и да се увеличават оздравелите!

В Турция са забранили на възрастни над 65г. и болни с хронични заболявания,  да излизан навън. Изключение се прави за: лекари, здравни специалисти, кметове, областни управители, служители на социалните служби и други необходими държавни служители ще продължат да работят докато се чувстват добре.
Има доста солени глоби за нарушаващите забраната за карантина - около 400 евро, ако запомних добре, че го прочетох в турски лири.

# 9 671
вече не е така. Пускат в магазините по малко пазаруващи за да няма хора набутани един в друг. Обикновено има опашка пред магазина. Хората като цяло избягват всекидневнното пазаруване.
Института в Каталуня работи по два медикамента ( познати ). В момента ги изпробва върху 200 човека. Резултати най-рано след около 20 дена.

# 9 672
И в Австрия почват да слизат надолу. Значи изолация му е майката на тази гад. Направете я доброволно, защото рано или късно ще е принудително, но с повече жертви. Шефовете, и вие не сте с имунитет.

https://www.n-tv.de/panorama/19-05-Weniger-Neuansteckungen-in-Os … icle21626512.html

# 9 673
  • Другата България
Всъщност защо въобще броите новозаразени? Ясно е че са в пъти повече, но властите не желаят да тестват. За България иде реч. Ами ако на човек като мен се случи, който трябва да е на работа какво правим? Аз не мога да се самоизолирам по моя инициатива, трябва ми документ. Как да го взема , ако не мога да излизам? Иначе утре съм си на работа.....Аз си мислех, че се търсят активно потенциално заразени, то било планова цялата работа, или ако някой отиде пред припадък и интубация до Пирогов. Засега това виждам аз.
Издава се болничен, естествено. Взима се от близък и се носи на работодателя, отново от близък.
Може и лично, с предпазни средства. Двама колеги вече имам в болничен, това е процедурата.
Като единия беше доста зле, два пъти е ходил до ОПЛ, два пъти до пулмолог и веднъж на снимка. Екипиран. Никой не отказва преглед, противно на всичко написано. И да, самоизолирал се, вече над две седмици.
Навсякъде протоколът е един, несериозно е да се мисли, че в София "карат хората едно", в провинцията друго. Напротив, в провинцията нито болниците са оборудвани като в София, нито легловата база е толкова, колкото там.
Навсякъде изолацията и ограничаване на контактите е приоритет.

# 9 674
За Турция са забранили или препоръчали на възрастните да не излизат? Защото, ако е първото как по-точно става това и какви са, ако има, санкциите за един възрастен че е излязъл? Освен това в Турция са като в България и Италия, много често живеят няколко поколения заедно.

Общи условия

Активация на акаунт