COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 633
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 645
  • Пловдив
Моя приятелка французойка е преподавател в училище за медицински сестри и е дипломирана сестра. Мъжът й е лекар. Мобилизирани са, ходи си до вкъщи само в събота. Добре че децата й са големи.

# 9 646
  • Другата България
Скрит текст:
Случка от днес: мой познат след седмица със суха кашлица и загуба на вкус и мирис е отишъл директно да го тестват тукашната болница (голям немски град). За целта имат пригодена сграда за тестове, дали са му маска, били са около 20 човека, спазвали са дистанция и всичко, както си трябва. Цялата процедура е отнела 30 минути. Днес са му се обадили, че резултатът е положителен.
Сега си е вкъщи за 14 дни. Всички съседи са отишли да се тестват и те. Едва ли навсякъде в Германия е така, става въпрос за нашия град.
Карантината за вече установен заразен не е 14 дни, а минимум 21.

14 дневната карантина му е назначена от лекарите в една от най-големите университетски болници в Германия. Не знам къде е минумум 21 дни, аз просто споделих за конкретния случай.
Тук, в България, затова коментирах.

# 9 647
Впрочем аз се чудя защо не се изпращат тежко болни от Италия които с-мата не може да поеме в Германия където имат голям капацитет за интензивно лечение.
Сигурно освен ваксината, чакат да се изобрети и телетранспорт. Simple Smile
Двете държави дори нямат обща граница.
От Ломбардия всеки ден се изпращат болни в интензивните отделения на други съседни региони, но такива пациенти трудно се местят безопасно.

# 9 648
Ето справка за днес:

# 9 649
  • Пловдив
Франция мести с хеликоптер и в Швейцария, в кантон, който може да поеме тежки случаи, че и там положението е зле.
И в Швейцария смъртните случаи не са чак толкова много. Не намирам данни за възраст на болните.

# 9 650
Не знам дали днес в темата коментирахте това:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=58786577873809 … d=100025440275789

Освен Китай, Русия също помага на Италия. Аз не видях и една статия, която да казва,че Германия или Франция не го прави. Тези които го твърдите, не е лошо да дадете някакъв източник. Не твърдя, че не е така, може и аз да не съм видяла.

# 9 651
Много, много случаи аз си спомням че в Китай общо взето трудно минаваха над 3500 при най тъмните времена,  е имаха 15, 16 000 при разни смени на методологията за стат. и вкарване на случаи на без тест само по симптоми или по рентгенова снимка от последните дни наведнъж, а в момента в САЩ и в Италия при положение че те не са с милиардни населения колко много имат за ден. В Италия поне е възможно вече да са минали пика. Мерките там не могат да не дадат резултат.

# 9 652
Време беше САЩ да закъсат, сега Китай ще изкупи и техните акции. Гледайте пазарите само. Нали имаха вълшебен елексир? Какво стана?
Напротив, тази вечер обявиха, че супер успешно лекуват в някои болници в Ню Йорк с хлорокин фосфат/хидроксихлорокин в комбинация с цитромакс и нямат нито един починал пациент, който е на това лечение, дори и много тежките. Лекаря каза, че в супер скоро време ще се одобри лекарството и ще започне да се прилага навсякъде.

# 9 653
Много, много случаи аз си спомням че в Китай общо взето трудно минаваха над 3500 при най тъмните времена,  е имаха 15, 16 000 при разни смени на методологията за стат. и вкарване на случаи на без тест само по симптоми или по рентгенова снимка от последните дни наведнъж, а в момента в САЩ и в Италия при положение че те не са с милиардни населения колко много имат за ден. В Италия поне е възможно вече да са минали пика. Мерките там не могат да не дадат резултат.

С такива тестове наслуки нищо не може да се разбере. Не се ли хване да се изтества цял град и после през седмица да се следи, не може да се правят генерални изводи. Много знаем дали не са тествали просто по-малко случаи днес или да не са хванали някои други, които не са били в болница, а са се увеличили те пък като дял.

# 9 654
В Гърция въведоха двуседмична карантина. От утре 6ч сутринта ще се излиза по работа, супермаркет, аптека, здравни заведения само с декларация. Може за спорт по единично. В кола освен шофьора максимум още един. Може да се напуска града при належаща причина, но няма да може да се влезе обратно. Глобата е 150 евро. Това стана заради безброй шлаещи се по паркове, градинки, плажове и прочие. Както и заради опашките в петък от големите градове към всяка точка на държавата. На кораб може да се качи само местен жител на остров с копие на данъчната си декларация.

# 9 655
Впрочем аз се чудя защо не се изпращат тежко болни от Италия които с-мата не може да поеме в Германия където имат голям капацитет за интензивно лечение.
Сигурно освен ваксината, чакат да се изобрети и телетранспорт. Simple Smile
Двете държави дори нямат обща граница.
От Ломбардия всеки ден се изпращат болни в интензивните отделения на други съседни региони, но такива пациенти трудно се местят безопасно.

Затова пък в Германия почнаха да приемат за лечение болни от източна Франция.

# 9 656
Ако се питате защо в Испания е зле.
Ето идея, защо

https://www.facebook.com/worldtoday72/videos/515242099390347/Uzp … 3MjU0MTE3NDM5NjM/

# 9 657
  • На топло
Европейски държави започват клинични тестове на различни терапии и лекарства.
 От няколко седмици до 2 месеца.
Има много лекарства, които ще бъдат подложени на тест.
Днес не може да се каже със сигурност, че лекарствата, които са споменавани в пресата и в туита на Тръмп са на 100% ефикасни.
Трябва повече време за клинични данни.
Това e резюме от BFM в момента.
Bruno Lina
Чакаме още цифрите във Франция.

# 9 658
По филмчетата показват лекари от всякакви специалности да се борят с вируса. А у нас? Подготвят ли се всички кадри?

# 9 659
Всъщност защо въобще броите новозаразени? Ясно е че са в пъти повече, но властите не желаят да тестват. За България иде реч. Ами ако на човек като мен се случи, който трябва да е на работа какво правим? Аз не мога да се самоизолирам по моя инициатива, трябва ми документ. Как да го взема , ако не мога да излизам? Иначе утре съм си на работа.....Аз си мислех, че се търсят активно потенциално заразени, то било планова цялата работа, или ако някой отиде пред припадък и интубация до Пирогов. Засега това виждам аз.

Общи условия

Активация на акаунт