COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 431
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 630
Време беше САЩ да закъсат, сега Китай ще изкупи и техните акции. Гледайте пазарите само. Нали имаха вълшебен елексир? Какво стана?
Адски е долно да злорадствате!
Точно разпространението на този вирус, следва да покаже, че всички живееч в едно глобално село и спасение поединично е неефективно.

# 9 631
Случка от днес: мой познат след седмица със суха кашлица и загуба на вкус и мирис е отишъл директно да го тестват тукашната болница (голям немски град). За целта имат пригодена сграда за тестове, дали са му маска, били са около 20 човека, спазвали са дистанция и всичко, както си трябва. Цялата процедура е отнела 30 минути. Днес са му се обадили, че резултатът е положителен. Сега си е вкъщи за 14 дни. Всички съседи са отишли да се тестват и те. Едва ли навсякъде в Германия е така, става въпрос за нашия град.

Благодаря,  така си представям част от адекватната реакция,  и се надявам да я прилагат на повече места и в Германия, и в Европа /включително в България да поотпуснат малко тестовете, ползите в дълогсрочен план вероятно многократно ще надхвърлят разходите/.

# 9 632
  • Пловдив
Но 4000 на ден или общо?

Те общо може и повече да станат.
4000 означава да има толкова болни в един момент, ама до тея легла трябва да има и персонал.

В брояча цифрата за САЩ расте постоянно, там все още е ден.
Гледайте и бройка на милион население, далече са от Италия.
В Ню Йорк са 12 хил за днес.

# 9 633
Нашият район горе-долу добре:

Молдова - 23 заразени на милион
Румъния - 23 на милион
Черна гора - 25
Сърбия - 25
България - 27
Босна - 29
Албания - 31

Хърватите движеха с нас но дръпнаха на 62
Гърция 60
Македония 55

За сравнение - Италия 978, Швейцария 835, Испания 612, Австрия 367, Германия 295, Белгия 293, Холандия 243

# 9 634
Аз нещо не мога да се ориентирам с бройката на САЩ. В ютуб канала обявиха 36 756 заразени в САЩ, а сега ги намалиха на 32 037. В онлайн калкулатора пък ги дават 38 138.
ИНаче, като цяло вярвам, че са между 12 000 и 14 000 за последните 24 часа, защото още следобяд обявиха, че само в Ню Йорк е имало над 10 000 заразени за по-малко от 24 часа. Голяма държава с огромно население - като нищо да минат Италия в един момент.ь

# 9 635
  • Другата България
Скрит текст:
Не ,не се практикува. Имам лична позната в Германия и тя е с температура и трудности с дишането. Не са й направили тест, предложили й да си направи срещу 120 евро.

Без да се заяждам,  но това от последните 2-3 дни ли е, защото като чета новините им, германците от сряда насам декларират готовност да тестват наред и все повече и повече. Което звучи разумно и поне на мен ми вдъхваше оптимизъм като подход.

Случка от днес: мой познат след седмица със суха кашлица и загуба на вкус и мирис е отишъл директно да го тестват тукашната болница (голям немски град). За целта имат пригодена сграда за тестове, дали са му маска, били са около 20 човека, спазвали са дистанция и всичко, както си трябва. Цялата процедура е отнела 30 минути. Днес са му се обадили, че резултатът е положителен.
Сега си е вкъщи за 14 дни. Всички съседи са отишли да се тестват и те. Едва ли навсякъде в Германия е така, става въпрос за нашия град.
Карантината за вече установен заразен не е 14 дни, а минимум 21.

# 9 636
  • На топло
Германия помага на Франция. Изпращат се болни.
Искат да измислят някаква награда, парично възнаграждение, за всички, които работят по време на епидемията.
И нямат време да мрънкат.

# 9 637
  • София
Grinning Те и холандците трябва да използват изключително рационално и пестеливо запасите от трева после да не излязат от вкъщи с + 10, 15 кг. Защото ако прекалят с нея в комбинация със заседналият начин на живот при барикадиране вкъщи, ще пълнеят, ще преяждат сериозно и хранителните си запаси ще ги изядат за 0 време. И ще им се наложи по често да излизат Joy Почнах да се лигавя вече.
И аз така ... абе да легализират по спешност и да раздадат на всички дето стоенето в къщи не им понася- ще се размажат, ще им стане гот и ще се оправи проблема само с  малко холандец ...

# 9 638

Къде гледаш за САЩ?

И има ли инфо от Франция?

Щатите са наистина 300 млн, но за съжаление над 20 000 са заразените само в щата Ню Йорк
Тук се гледа:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 9 639
Не знам, ама аз като чух тази вечер ББ да казва, че чакаме 4 хиляди болни, ми се изправи косата.

И то май само за болниците ставаше въпрос. Защото каза, че сега имаме 30, а чакаме 4000. Тези по къщите май не ги брои.
Гледахте ли по Нова българката от Италия, която е преболедувала вече? Каза, че нямало шанс да стигне до болница и затова трябвало да се бори сама в къщи. Даже тест не са ѝ направили, защото било ясно, че всички са заразени. Каза, че са ѝ изписали антибиотици и страшно много се подобрила от лук с мед. Каза, че не е пила температуропонижаващите, защото много нейни колеги се влошили сериозно от тях.

# 9 640
Бившият президент на Реал Мадрид е починал с Коронавирус

https://www.gol.bg/realmadrid/2020-03-22/koronavirusat-otne-bivs … nt-na-real-madrid

Пласидо Доминго е с Коронавирус

https://btvnovinite.bg/svetut/plasido-domingo-e-s-covid-19.html

# 9 641

Адски е долно да злорадствате!
Точно разпространението на този вирус, следва да покаже, че всички живееч в едно глобално село и спасение поединично е неефективно.

Къде по точно злорадствам? Те наскоро не казаха ли че, шанса да се заразиш там бил минимален и нямало нужда от притеснения, а днес над 10 000 нови потвърдени? Цялата им работа беше да не тестват за да не им се сринат борсите. Пратиха си и 30 000 войници в Европа, уж за обучение, ще видим тази работа. Скоро ще си проличи.

# 9 642
Скрит текст:
Случка от днес: мой познат след седмица със суха кашлица и загуба на вкус и мирис е отишъл директно да го тестват тукашната болница (голям немски град). За целта имат пригодена сграда за тестове, дали са му маска, били са около 20 човека, спазвали са дистанция и всичко, както си трябва. Цялата процедура е отнела 30 минути. Днес са му се обадили, че резултатът е положителен.
Сега си е вкъщи за 14 дни. Всички съседи са отишли да се тестват и те. Едва ли навсякъде в Германия е така, става въпрос за нашия град.
Карантината за вече установен заразен не е 14 дни, а минимум 21.

14 дневната карантина му е назначена от лекарите в една от най-големите университетски болници в Германия. Не знам къде е минумум 21 дни, аз просто споделих за конкретния случай.

# 9 643
  • Bulgaria
red_balloon, да. Това донякъде е успокояващо, защото те реално тестват само хората стигнали до болница. И аз чух, че каза сок от лук и мед. Преди това някой беше казал за чесън и мед. Аз вече си мисля, че няма как да се спасим. Ако се пазим много в един момент ще попаднем в момента на пика и няма да има кой да ни обърне внимание. Не знам вече какво да си мисля, но реално в Италия със сигурност има поне милион ако не и повече заразени.

# 9 644
В Италия има спад на заразените и починалите за днес.
Дано това е началото на края на кошмара за тях.
Много ми е любима Италия, сърцето ми се късаше като четях за тях.
Ето:

Общи условия

Активация на акаунт