COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 206
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 615
  • София
Спад в Италия, макар и минимален. Дано върви все така!
Видяхте ли САЩ/ извинявам се, ако е коментирано/- само днес +8,594 нови случая. В Италия такава бройка май не е имало за ден?

Според калкулатора от първа страница САЩ са + 11 539 новите случаи за последните 24 часа, а според ютуб канала са + 10 629. Задминаха Испания и Германия и сега са след Италия
Вече са +13,931, те ъпдейтват по няколко пъти на ден.

# 9 616
Меркел е под карантина. Имала контакт с доктор, болен от КВ.

В САЩ сега тепърва ще се разкрива истинския мащаб на бедствието. И те си имат един "Мангъров" начело, който до скоро им обясняваше, че това е просто грип и няма проблем да си ходят на работа болни. До съвсем скоро бяха тествали по-малко и от нас, после почнаха да откриват хора, починали от КВ преди седмици.

Във Вашингтон Таймс има материал, че Тръмп е бил предупреждаван от службите за предстояща пандемия много пъти от януари месец насам, но всеки път е омаловажавал заплахата и не е взимал никакви мерки, за да не се уплашат пазарите. Rage

https://www.washingtonpost.com/national-security/us-intelligence-reports-from-january-and-february-warned-about-a-likely-pandemic/2020/03/20/299d8cda-6ad5-11ea-b5f1-a5a804158597_story.html

# 9 617
  • София
Американците е ясно отдавна, че ще бият всички рекорди. Но те са огромна страна с толкова много хора. Но ако не затегнат нещата по щатове не ми се мисли... Дано скоро се открие ефикасно лечение, ама да виждаме да се произвежда масово, да се дава на болните, а не само празни приказки.

# 9 618
  • София
В Австрия има трети пореден ден спад на новите случаи. В Германия спада е втори пореден ден. Може би и в двете държави да са преминали пик??? Ще видим- значи може би може да има оптимистичен сценарий.

# 9 619
Тъкмо с Меркел идвах. Да видим сега ще се замисли ли за мерки.

# 9 620
Скрит текст:
Как пък не ви стана ясно, че "целта на карантината" е непостижима химера.
Дори да се затворим. Вярно, че не сте статистици, ама поне не размахвайте пръстче.
Кое е химера? Да не се разболеем всички едновременно?
Не, да се разтегли толкова много във времето, че да не скочим над болничния капацитет като апаратура и персонал. Няма как да стане у нас.

Защо? Знаеш ли колко интезивни легла има в България и колко анестезиолози и къде какъв капацитет има?
Само ще кажа, че в Европа сме на 2ро място след Гемрания по брой интензивни легла на глава от населението.
Само защото е трудно не значи, че трябва да се окажем и да се юрнем навън, пък каквото стане.
Това е лъжа! Дайте информация за интензивни легла със респиратор и брой лекари реаниматори, които да ги обслужват!

Ето данни за Германия:
Те имат 29,7 легла на 100 000 души.
https://www.statista.com/chart/21105/number-of-critical-care-bed … 0000-inhabitants/

Ние имаме по официлани данни 2063 легла за интензивно лечение.
Или 29,47 легла на 100 000 души (ако примем, че сме 7 милиона).

Писах преди няколко дни, че основният проблем е липсата на лекари, които да обслужват всички.
Пак да кажа, че няма нужда от удивителни.
НЕ съм съгласна, че целта на карантината - да намалим темпа на епидемията, за да не претоварим системата е химера. Можем да го постигнем ако всички спрят да си измислят оправдания и да тарикатеят.
Интензивно става едно легло,  снабдено с респиратор, с обучен лекар реаниматор и достатъчен брой интензивни сестри.
Не е просто някакво си легло в интензивно отделение. Сравняваме ябълки и круши тук.

# 9 621
Меркел е под карантина. Имала контакт с доктор, болен от КВ.

Скрит текст:
В САЩ сега тепърва ще се разкрива истинския мащаб на бедствието. И те си имат един "Мангъров" начело, който до скоро им обясняваше, че това е просто грип и няма проблем са си ходят на работа болни. До съвсем скоро бяха тествали по-малко и от нас, после почтаха да откриват хора, починали от КВ преди седмици.

Във Вашингтон Таймс има материал, че Тръмп е бил предупреждаван от службите за предстояща пандемия много пъти от януари месец насам, но всеки път е омаловажавал заплахата и не а взимал никакви мерки, за да не се уплашат пазарите. Rage

https://www.washingtonpost.com/national-security/us-intelligence-reports-from-january-and-february-warned-about-a-likely-pandemic/2020/03/20/299d8cda-6ad5-11ea-b5f1-a5a804158597_story.html

А така, а днес по тв ни я показваха в магазин как пазарува без да се презапасявала, с карта платила и бла-бла. А хората покрай нея?

# 9 622
Време беше САЩ да закъсат, сега Китай ще изкупи и техните акции. Гледайте пазарите само. Нали имаха вълшебен елексир? Какво стана?

# 9 623
  • София
Как пък не ви стана ясно, че "целта на карантината" е непостижима химера.
Дори да се затворим. Вярно, че не сте статистици, ама поне не размахвайте пръстче.
Кое е химера? Да не се разболеем всички едновременно?
Не, да се разтегли толкова много във времето, че да не скочим над болничния капацитет като апаратура и персонал. Няма как да стане у нас.

Защо? Знаеш ли колко интезивни легла има в България и колко анестезиолози и къде какъв капацитет има?
Само ще кажа, че в Европа сме на 2ро място след Гемрания по брой интензивни легла на глава от населението.
Само защото е трудно не значи, че трябва да се окажем и да се юрнем навън, пък каквото стане.
Да, знам колко има. За двете страни, които съм коментирала, щом съм ги коментирала. И макар и набързо надраскано, толкова е... едни 12 месеца ще ни трябват, за да не се стига до колапс. А никоя икономика не може да чака 12 месеца. И така.

Другото са си твои измишльотини. Аз си стоя вкъщи и не съм против мерките. Просто давам реалистичен поглед над нещата, изчистен от пожелателните уклони. Много ясно, че всички искаме да стане и да се справим по план, но няма.

# 9 624
  • Варна
Ние бледнеем по отношение на тоалетната хартия. В нашите магазини реално не е изчезвала даже и при първоначалния щурм, а сега има количества и си стоят, макар да са на промоция. Други са държавите, в които се биха за такива стоки.

Това с оръжията в Щатите е безумие. Изобщо има неща в тази държава, които никога няма да разбера и да приема.

# 9 625
В Ню Йорк има +12 хил. случая за един ден?!
САЩ може и да са 300 милиона, но Ню Йорк е с населението на Лондон.

# 9 626
  • София
Дооообре, ти знаеш по-добре. Simple Smile
Важното е да се заяждаме, вместо да вникнеш, че по същество не ти противореча.

# 9 627
Не ,не се практикува. Имам лична позната в Германия и тя е с температура и трудности с дишането. Не са й направили тест, предложили й да си направи срещу 120 евро.

Без да се заяждам,  но това от последните 2-3 дни ли е, защото като чета новините им, германците от сряда насам декларират готовност да тестват наред и все повече и повече. Което звучи разумно и поне на мен ми вдъхваше оптимизъм като подход.

Случка от днес: мой познат след седмица със суха кашлица и загуба на вкус и мирис е отишъл директно да го тестват тукашната болница (голям немски град). За целта имат пригодена сграда за тестове, дали са му маска, били са около 20 човека, спазвали са дистанция и всичко, както си трябва. Цялата процедура е отнела 30 минути. Днес са му се обадили, че резултатът е положителен. Сега си е вкъщи за 14 дни. Всички съседи са отишли да се тестват и те. Едва ли навсякъде в Германия е така, става въпрос за нашия град.

# 9 628
  • На топло
Във Франция съобщават цифрите след 19 часа фр. време.
Скоро ще ги кажат.

# 9 629
Не е лъжа това за Германия, аз преди няколко дни четох статия че там имат 5 пъти повече кислородни апарати и техника в интензивните отделения от Италия, а в населението разликата е едва 25%. Ако Германия беше на мястото на Италия ситуацията щеше да е малко по лека. Впрочем аз се чудя защо не се изпращат тежко болни от Италия които с-мата не може да поеме в Германия където имат голям капацитет за интензивно лечение.

Цитат
E всеки се презапасява с каквото там го успокоява ... все пак оръжието е малко по-рациоално от тоалетната хартия ...
 Ех че нямам една тревица да опъна ... от 10 години не съм опъвал ...

Grinning Те и холандците трябва да използват изключително рационално и пестеливо запасите от трева после да не излязат от вкъщи с + 10, 15 кг. Защото ако прекалят с нея в комбинация със заседналият начин на живот при барикадиране вкъщи, ще пълнеят, ще преяждат сериозно и хранителните си запаси ще ги изядат за 0 време. И ще им се наложи по често да излизат Joy Почнах да се лигавя вече.

Общи условия

Активация на акаунт