COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 237
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 900
Аз това за леките случаи-може и авиган- да е било гледах по БТВ ,за некого разказа китайката-за по леките случаи още в началото. .Другото се разбра,че е само за болници..
Мама Нана-пак ще е до самосъзнание ,но пък освен короната има и други вируси...без тест да не се окаже,че пиеш такова лекарство и си седиш в карантина за грип примерно..
И отделно да кажа-ето и това е част от смисъла на карантината...едното лекарство преди седмица,сега второ-нека помагат и двете-знае ли се до месец-нека открият и още и хората да имат шанс...все пак учените в света са се  съсредоточили към това сега.

# 9 901
Последно тези нови тестове в Рамус ли са това, за което говори Мангъров?
Какво ще рече скринингов тест?

# 9 902
Ми тогава Мангъров да излезе и да го каже!
И да се пусне тестване,да се види колко са с имунитет
По-масово тестване преди края на април тук не очаквай. Това масово тестване се яви проблем за всички държави, но после го разрешиха, чрез бързи тестове. Тези "бързи тестове - ние сме много далеч от тях, засега... понеже тук мантрата е - защо да се тества, стой си у дома.
Като те тестват няма ли пак да си стоиш у дома? Нали затова сме в извънредно положение - да си стоим у дома. Работят тези, които няма как да не работят, тях има смисъл да тестват.

# 9 903
Тестовете за антитела са безполезни в настоящия момент. По принцип, антителата се появяват късно в развитието на инфекцията. При този вирус необичайно рано, но пак едва след появата на симптомите,5-7-10 дена след инфекцията. И какво ако някой се окаже, че е отрицателен? Не може да се тестват и контактни лица...

# 9 904
Ами да се тества по групи,ок, пак е нещо! А сега нищо.

# 9 905
Mosquita, хайде да не ми обясняваш за паника, апокалипсис и безпристрастност, не знам, нямате ли поне малко срам? Явно не.

Нито едно нещо, което съм написала от началото на тази тема не е било преувеличено. Нито едно. Всичко е било точно описание на реалността. През това време бях постоянно обвинявана в какви ли не неща и то от хора, които точно с бездействието и отрицанието си ни докараха до ситуацията, в която сме в момента. Ами съжалявам, но имам правото да се ядосвам, при положение, че същите тези не се спират и продължават с лъжите си, опитвайки се този път да ни тикнат към още по-голяма катастрофа. Rage

# 9 906
Да бяха се сетили да направят мобилни екипи за тестове.

# 9 907
  • София
Този Мангъров ако го слушат положението ще се изтърве.
Всъщност, той наистина каза да се тества масово е евтините и достъпни тестове (като бременност, че днес някой ме репликира, че не било така като тест за бременни, едва ли не трябвало молекулярен биолог за всеки тест, WTF!?????) и това му беше най-ценното изказване на Мангъров, още на Осми март! Но вечерта генералът излезе и каза - тия тестове да не излизат!

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 23:48 от Не се сърди, човече

# 9 908
Но чехи, румънци, исландци, тайландци ... браво, никаква или нищожна смъртност.

# 9 909
При това заболяване как точно ще се сдобием с антибиотика? Много ми е чудно. Първо ще го изкупят много бързо - не само за  лечение, но и за запасяване.
Второ - как лекарката ми ще го предпише?! Нали трябва да ме прегледа и да ми даде рецепта.
Как ще стане, без да отида до нея? Да не говорим, че моята излезе в отпуска от 16.03. Как ще стигне лекарството  до болните? Или само тези в болницата ще имат достъп до него? Това ще рече, че нашите "братя" ще са излекувани, а ние... когато тогава... 🙄

# 9 910
Цитат
С евтините тестове, които дават между 80 и 95% (не помня точните числа, там бяха някъде) за прекарали и заразени.
За евтините тестове Мутафчийски не разправяше ли че при 10 доказано болни те дават 6 отрицателни резултата и използването им може да нанесе повече вреда отколкото полза. За кои тестове го каза той. Иначе хората не харесват Мангъров не заради днескашните му изяви (не съм ги гледал) а заради старите му. Хвалбите му колко хубави били стратегиите на Швеция и Британия да оставят населението да се зарази като не взимат никакви мерки защото това бил начина за спиране на епидемия, мерките не я спират а да заразиш 70% от населението я спира. Което е вярно, аз не оспорвам експертизата му, ако действително се заразят 70% от населението стадният имунитет ще е налице и ще кажем довиждане на вируса. Ама например се чудя какво би станало с една Италия например ако вируса стигне до 70% от населението защото ние виждаме какво става в момента когато е стигнал до около 1,6% от населението, защото смятам че заразените в момента там са над 1 000 000 а не 50 000 колкото са в стат. до толкова е стигнал вируса в Италия, представяте ли си какво ще стане там ако стигне до 70% от населението. Защото при 1,6% изнасят трупове с военни камиони. При 70% ще бъде апокалипсис в пълният смисъл на думата.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 23:34 от Анонимен

# 9 911
Значи проблема ни си е политически. Не медицински

# 9 912
  • В тъмната гора.
Той каза, че трябва да се тестваме. С евтините тестове, които дават между 80 и 95% (не помня точните числа, там бяха някъде) за прекарали и заразени. Нищо по-различно от съветите на СЗО. Не знам защо го нападат така яростно.
И изобщо, защо си мислим, че знаем повече от лекар, който се занимава с инфекции от 30години?

И аз мисля, че сме карали короната февруари. Във в-к Нов живот имаше статия "Кърджали с най-много разболели се от грип тип Б". Отделенията бяха пълни с пневмонии.

# 9 913
  • При семейството си
Той каза, че трябва да се тестваме. С евтините тестове, които дават между 80 и 95% (не помня точните числа, там бяха някъде) за прекарали и заразени. Нищо по-различно от съветите на СЗО. Не знам защо го нападат така яростно.
И изобщо, защо си мислим, че знаем повече от лекар, който се занимава с инфекции от 30години?

Защото не повтаря мантрата “пълна карантина/блокада като в Ухан”, защото на някои започна да им се харесват все повечето рестрикции, вмешателство и всяването на страх, оттам и подчинение. Защото, под угрозата на смъртта, клипчета с ковчези и справилите се роботи от Ухан е по-лесно да не разсъждаваш много, да следваш масата и зададената директива.

# 9 914
В момента се разработват такива тестове, точно като тест за бременност са, но няма нищо засега достатъчно надеждно. Тестовете за антитела са безсмислени.

Общи условия

Активация на акаунт