COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 622
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 885
За напредъка на епидемията във всяка страна, следва да се съди по броя на загиналите, а не на положителните, защото те са неизвестни.

# 9 886
  • София
Аз затова казах че вече сме го дискутирали това с грипа и няма смисъл
Грип Бе си беше корона, сигурно в Бг вече си вървим към стадния имунитет. Мангъров не може да не го знае, затова с притеснена физиономия повтаря едно и също.
На 27.02 имах среща с трима души (баща, син, дъщеря). Преди седмица се появи инфо за един позитивен в малко градче в БГ, говорих с баща му - смънка за сина си, само в болница бил, с пневмония, ама вика - чакай, не мога да говоря, на рентген съм. После ми пише - спокойно, само с пневмония съм. И този разговор се развива преди няма и седмица. Не, че човек не може да хване и "само" пневмония, ама и бащата, и сина...е така в Бг им викаме - няма да те тестваме, че си само с пневмония.
А аз от 2 седмици с хрема, днес чак синусите ме болят, никога не съм имал синузит, знам ли....

# 9 887
Някъде има ли статистика за Италия (или някоя друга държава), където се посочва, за днес примерно, колко души са починали и колко от тях не са били заразени с covid-19? Едно такова процентно съотношение ми е интересно да видя как изглежда към днешна дата и по-късно, след като мине епидемията, как ще се е отразило на смъртността. Защото нали млади и прави по-трудно ги събаря този вирус. За старите и болни е този мор основно.

Има статистика за смъртност брой души на ден от началото на годината досега, спрямо същия период през 2019. Няма абсолютно никаква разлика. И през двете години умират в Италия средно 1587 души дневно. При все, че миналата година корона не е имало.
Ще каже някой, ама то от март месец се започна. ОК, но тези 6000 жертви, раздел ни на 80 дни , би трябвало да дадат разлика от 60 души на ден в полза на сегашната година. Такава разлика обаче липсва. Всеки да си прави изводите.

# 9 888
Италия има 5400 починали за 1 месец. Сметнете го по 12. Не е грип, по смъртоностно е. Според мен смъртността е не по малко от 1%, което си е много. На 7млрд население, ако се заразят наистина 70%, това са 5млрд човека и на 1% смъртност е 50 000 000 човека. Грипа това за 5 години няма да го направи.

Тази смъртност я изчисляват на база установени, не на база всички заразени.

Не това, което изчисляват е повече от 1%.
Ако от 100 човека, има 80 позитивни и от тях 30 със симптоми в Китай цифрите ще изглеждат така:
80 000 със симптоми
130 000 без симптоми
Общо 210 000
3200/210 000
1.5%
Аз махам 0.5%, защото може да има и някой изпуснат със симптоми.

# 9 889
Представям си колко заразени има в квартал Надежда.
Цитат
Аптекарка от София е дала положителна проба за коронавирус на 21 март. Предупредение за това бе разпространено в професионалната общност на магистър-фармацевтите същия ден, а OFFNews също получи достъп до текста, съобщава сайтът.

Аптеката е затворена.
Тя се намира в ж. к. "Надежда". Един положителен тест не означава със сигурност, че жената е болна от Covid-19. Необходимо е втори да потвърди същия резултат.

Въпреки това жената се е изолирала и аптеката е затворена.

Тя е почувствала грипоподомни симптоми миналата неделя, на 15 март, след като в петък, 13 март, е била на работа последно, пише сайтът.
Вдигнала е висока температура и е почувствала отпадналост. Направен ѝ бил тест в частна лаборатория в столицата. Резултатът е положителен. Острите симптоми са отминали и сега жената е в стабилно състояние, като цяло се чувства добре, става ясно от съобщението.

От фармацевтичната компания, в чиято аптека работи жената, са изпратили запитване и очакват инструкции от столичната РЗИ относно извършване на дезинфекцията в аптеката и възможност за отварянето ѝ.

Не мога да разбера, на 15.03. се почувствала зле, направила тест в частна лаб-я, вече се подобрява, а чак на 21 била положителна. ?!  А между тези дни? Цяла седмица, за да се разбере, а през това време - зарарзяване.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 23:22 от Diorela

# 9 890
Ми тогава Мангъров да излезе и да го каже!
И да се пусне тестване,да се види колко са с имунитет

# 9 891
  • София
Някъде има ли статистика за Италия (или някоя друга държава), където се посочва, за днес примерно, колко души са починали и колко от тях не са били заразени с covid-19? Едно такова процентно съотношение ми е интересно да видя как изглежда към днешна дата и по-късно, след като мине епидемията, как ще се е отразило на смъртността. Защото нали млади и прави по-трудно ги събаря този вирус. За старите и болни е този мор основно.

Има статистика за смъртност брой души на ден от началото на годината досега, спрямо същия период през 2019. Няма абсолютно никаква разлика. И през двете години умират в Италия средно 1587 души дневно. При все, че миналата година корона не е имало.

Къде е тази статистика?

# 9 892
Няма база за сравнение. Ще могат да се сравнят когато пандемията приключи и броят загинали се фиксира. В момента е действаща и има потенциала да се утрои (ако не и повече) бройката на починалите от грип, не само заради по-високата смъртност, а и заради по-високата заразност. При грипа е някъде 1.3, а при коронавируса е към 2.5. Така написано не звучи много повече, но ако се направят прости сметки...  Ако се "пусне" на воля има потенциала да достигне чудовищни размери.

# 9 893
Четох някъде, че Favipiravir бил с изтекъл патент преди една година. Нашите другари в Софарма не могат ли да се пробват с производство или поне тестове?
Щели сме, уж. Цитират го ББ от nova:
"Той коментира и темата с лекарствата, за които се смята, че помагат при лечението на заразени с коронавирус. И бе категоричен, че държавата прави всичко възможно да се сдобием със субстанциите. Когато това стане, големите ни фармацевтични компании имат готовност да започнат производство."
https://nova.bg/news/view/2020/03/22/282286/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 23:38 от Анонимен

# 9 894
  • София
По-масово тестване преди края на април тук не очаквай. Това масово тестване се яви проблем за всички държави, но после го разрешиха, чрез бързи тестове. Тези "бързи тестове - ние сме много далеч от тях, засега... понеже тук мантрата е - защо да се тества, стой си у дома.

# 9 895
  • София
Грип Бе си беше корона, сигурно в Бг вече си вървим към стадния имунитет. Мангъров не може да не го знае, затова с притеснена физиономия повтаря едно и също.
На 27.02 имах среща с трима души (баща, син, дъщеря). Преди седмица се появи инфо за един позитивен в малко градче в БГ, говорих с баща му - смънка за сина си, само в болница бил, с пневмония, ама вика - чакай, не мога да говоря, на рентген съм. После ми пише - спокойно, само с пневмония съм. И този разговор се развива преди няма и седмица. Не, че човек не може да хване и "само" пневмония, ама и бащата, и сина...е така в Бг им викаме - няма да те тестваме, че си само с пневмония.
А аз от 2 седмици с хрема, днес чак синусите ме болят, никога не съм имал синузит, знам ли....

Въобще не виждам да му е притеснена физиономията на Мангъров. Човекът поддържа една теза и напук на всички други не иска да се откаже от нея. Ама не го слушат, Защото, ако го слушаха, първо в инфекциозните отделения трябваше да влязат и да тестват всички болни с пневмонии и грип Б, та да се види дали е Б или 19.

# 9 896
Той каза, че трябва да се тестваме. С евтините тестове, които дават между 80 и 95% (не помня точните числа, там бяха някъде) за прекарали и заразени. Нищо по-различно от съветите на СЗО. Не знам защо го нападат така яростно.
И изобщо, защо си мислим, че знаем повече от лекар, който се занимава с инфекции от 30години?

# 9 897
  • MI
Иване, ти просто си тролиш или наистина не схващаш?! В кой точно грипен сезон са били така препълнени интензивните отделения, че да трябва полеви болници да се строят, лекарите да работят по минимум 12 часови смени масово, а всички амбулатории да са затворени, защото лекари и сестри трябват в болниците?!

# 9 898
Този Мангъров ако го слушат положението ще се изтърве.

# 9 899
Ще каже някой, ама то от март месец се започна. ОК, но тези 6000 жертви, раздел ни на 80 дни , би трябвало да дадат разлика от 60 души на ден в полза на сегашната година. Такава разлика обаче липсва. Всеки да си прави изводите.
Т.е. в тези клипчета от Италия, в които лекарите казват, че такова нещо не са виждали, лъжат? Всяка година е така заради грипа, няма разлика, викаш? Имат доста добри актьорски умения тия техните лекари и сестри!

Общи условия

Активация на акаунт