COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 278
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 825
Не се надявайте снега да унищожи вируса .Нали зимните курорти Банско и Пампорово пламнаха.
Лошото време ще ограничи контактите. Имаме нужда от изолация точно в този момент. Господ е с нас.
Дано! Видяхте ли в църквите в София днес как десетки възрастни хора целуват кръста? Така беше и в Иран преди месец... и после.... (Иран замитат данни). Времето не знам дали е с нас, но ...акълът - не.
Всяко правило си има изключение. Ще успеем.

# 9 826
  • sofia
SmileSmileSmile
Мери, стига си се обяснявала, разбрахме те, че те работиш за щаба. Нещо с нечий номер няма ли да ни ощастливиш? Отдавна се знаем у форумО, 'се пак!
Е стига де, точно ти да ме издадеш не очаквах! Fearful
Моля номера и на мен,на ЛЦ 😁
Хич не се надявайте, човека си има жена.Smile

# 9 827
Скрит текст:
Има ли в момента някакъв грип или ако хванем хрема със сигурност ще е covid 19?
Днеска покрай мен почти всички които видях "кашлюкаха" или постоянно прочистваха гърло с характерните звуци - хкъ-хкъ... .Обаче подозирам че никой не ще да си признава вече симптомите поради факта че го е страх да го не анатемосат, да не дойдат някакви със скафандри и да му запечатат апартамента , да поставят от пред полицай и да го дадат по btv и nova.

Таз пък. Отде държавни ресурси че за скафандри, че за запечатване, че за полицай?

# 9 828
Американците бяха 14000+ по едно време, сега са 8000+.
Тази статистика все повечв ми прилича на стъкмистика.
Първо обявяват едни големи числа, после ги махат. В Италия, в Китай имаше същите случаи.

# 9 829
  • на пистата
Бе ти къде се буташ?! До оня ден обясняваше, че генералът имал 25годишни близнаци.
Ама аз не харесвам младоци 😁харесвам.мъже над 40г...баш ми е тамън,ама опашката много дълга.

# 9 830
Аз пак да си задам въпроса - от всички тук , които плачат за Италия и са съкрушени, дали някой е плакал в годината с 26 000 жертви от грип и половин милион общо починали и рефрешвал ли е онлайн тракери? Ако не , или е лицемерен , или яко е в паниката , насадена от медиите. Аз си признавам, че не съм , понеже такава информация до мен никога не е стигала, явно тогава не са имали изгода от нея.
На мен ми е жал за всички хора, които умират. Аз не "рева" защото умират конкретно от този вирус, а защото умират.

# 9 831
Аз пак да си задам въпроса - от всички тук , които плачат за Италия и са съкрушени, дали някой е плакал в годината с 26 000 жертви от грип и половин милион общо починали и рефрешвал ли е онлайн тракери?

Едно е 26 000 жертви в най-многолюдният /вероятно/ за няколко години откъм смъртност грипен сезон за 6 месеца /от 42-ра до 17-та седмица/ в цяла Италия, друго е над 5000 за няма и месец от които 3000 в един регион. Аз чистосърдечно си признавам, че не съм плакала тогава,  но сега стискам палци на Италия мерките им за ограничаване да проработят и епидемията да не обхване цяла Италия.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 22:43 от Vapor

# 9 832
Скрит текст:
SmileSmileSmile
Мери, стига си се обяснявала, разбрахме те, че те работиш за щаба. Нещо с нечий номер няма ли да ни ощастливиш? Отдавна се знаем у форумО, 'се пак!
Е стига де, точно ти да ме издадеш не очаквах! Fearful
Моля номера и на мен,на ЛЦ 😁
Хич не се надявайте, човека си има жена, и то страхотна.Smile

😲 Че на нас ко ни има, бе?

# 9 833
Andariel, не знам ти какво точно чуваш, но всички, които искат да нарушават мерките, не се пазят и т.н. се оправдават с Мангъров. Значи чуваме едно и също.

Скрит текст:
И как така това, което се рекламира като невъзможно, се оказва че е възможно в други части на света. Да, този вирус да го изличим от лицето на земята сега е невъзможно вече, особено след като се настани в разни бедни държави с лошо здравеопазване, но да се изчистим от него и след това да се пазим е възможно и точно Китай ни го демонстрира както и други държави. Само че за това трябва да положим усилия.
[/spoiler]
Не злоупотребявайте с намерението ми да изляза от темата като генерализирате с "всички". Аз мерки не нарушавам, спазвам си ги още както от преди ИП и нито съм тръгнала да се заразявам, нито да заразявам някого. И да ми обяснявате, че трябва да се отказвам от лечение. От лечение ще се откажа когато държавата ми върне парите, по около 600 лв на година, за здравно осигуряване. И без това от 17 години не съм ползвала болничен и се лекувам основно на частно или в бг мама. От интубиране се отказвам без да поставям условия. То дотам ако се стигне... Но не ни вменявайте, че всички трябва да умираме от страх от нещо, за което все пак шансовете да оцелееш без сериозни последствия са 80%. Да се забави разпространението за да няма висок пик. Да се опазят болните, старите, уязвимите. Да се обезпечат условия за лечение. Това е. Но някой трябва да плати цената, държавата не печата пари. Икономиката трябва да се запази. Говоря за цената, на която ще опазим тези уязвимите. Не го изкарвайте пак опит за геноцид, защото на някой много му се работело (а за градинки и паркове изобщо не говоря). И по-младите и здрави не сме застраховани. Но скоро в света ще остане само една Северна Корея, в която няма ковид. Виждате, че дори в Китай, след като почти се изчистиха, отново се внасят отвън. Това нещо няма да има край, докато не се измисли ваксина. Не можем да влезем всички в по една крио капсула и да чакаме това време, за да продължим живота.

# 9 834

Ами нека видим последните 10 дни:
1. През половин час брифинги че ще се мре
2. Министър председателят цитира камиони извозващи трупове
3. Дават се кратки филми с човешки трагедии през 3 мин на фона на ужасяваща музика
4. На всеки кръгъл час се пускат маскирани как пръскат улиците
5. От 5 дена се въртят празните легла в Арена Армеец.

Няма как нормален човек да не го наплашат тези неща. Накрая всичко ще премине, ще си е взело същия брой жертви, само че такива страни като нас няма да се съвземат 10 години от депресията. 80% от хората ще са затънали в невръщаеми кредити, повечето ще са без нормална работа. Само че тук нямаме закон за личния фалит - и дори след края, ще преследват децата ти. Това достатъчно апокалиптично ли е?
Не.Преди да си  легна ще довърша картинката с тези две видеа :
https://news.sky.com/video/its-a-war-its-a-disaster-11961357
https://news.sky.com/video/covid-19-patient-warns-dont-take-chances-11961783
Приятно гледане и лека нощ !

# 9 835
  • София
Американците бяха 14000+ по едно време, сега са 8000+.
Тази статистика все повечв ми прилича на стъкмистика.
Първо обявяват едни големи числа, после ги махат. В Италия, в Китай имаше същите случаи.
И аз го видях това! Или са отчитали брой тествани или...стъкмистика, с цел успокояване на населението. За Китай не е ясно и те как ....
За Италия се обриваме да обясняваме, че под "New cases"- все още вкарват починалите, оздравелите за деня и новорегистрираните за деня, даже в самия сайт си го пише.

# 9 836
Информацията за грипа в Италия вече беше обсъждана и не ми се хаби време да се занимавам с това. Не съм и длъжна.

# 9 837
Един въпрос ме мъчи тази вечер - към 18. 30 има още 2 случая, единия, от които интубиран. Защото закъснял да потърси лекарска помощ.
Та, на въпроса :
1. Има симптоми от поне ден, взет му е тест и му е казано да чака у дома.
2. Отива сам чак тази вечер - как тогава става ясно, че е с Корона? 🤔

# 9 838
Четох някъде, че Favipiravir бил с изтекъл патент преди една година. Нашите другари в Софарма не могат ли да се пробват с производство или поне тестове?

# 9 839
  • София
Може ли информация да се ограмотя и засрамя?

https://www.ijidonline.com/article/S1201-9712(19)30328-5/fulltext

Ок, спирам със зловредното влияние , всеки си има глава на раменете да я ползва както прецени.

Писах го и преди, сега ще го цитирам, защото пак се посочва същото изследване:

От 5290000 случая, починали 68000 - 1.29% смъртност
От 47000 случая, починали 4000 - 8.51% смъртност

...

При 5290000 заболели и 8.51% смъртност... 450179 починали...

Общи условия

Активация на акаунт