COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 891
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Не месец, Фръц! Много хора си въобразяват, че нещата ще приключат с двете седмици, за които е заповедта на Министъра на здравеопазването. Изобщо не разбирам как го мислят. След две седмици можем да се надяваме да има наченки на отражение на мерките. При това, ако са драстични и се спазват.
Недоумявам защо не е за месец заповедта изначално!
Някой мисли ли, че след две седмици ще заработят училища, детски градини, кафенета?

# 241
Така мислят хората, защото такава е комуникацията  от взимащите решения

# 242
Хора, гледайте го този филм. Доста реално отражение на ситуацията в момента. Поне може да ви покаже как се предава вируса и какво ЕВЕНТУАЛНО може да стане, ако не спазваме мерките, които ни налагат.

Скрит текст:

# 243
Мерките в Англия за ограничаване на възрастното население са най-адекватни.

# 244
Аз все още чакам потребителката "копнала" историята от ФБ, на хората обикаляли болниците да сложи линк към профила на този човек.
Разбирате колко безотговорно и опасно е да се измислят истории и да се публикуват някъде. В условията на извънредно положение малка е стъпката която може да доведе до хаос и размирици.
Нека бъдем отговорни и за това което пишем в социалните мрежи.

# 245
  • София
Предпазват ли шаловете и домашна ушитите маски от памучен плат?
Майка ми упорито носи само шал на лицето си,въпреки че съм и оставила няколко от обикновенните маски ако се наложи да отиде да магазина. Пазила си ги била...нали няма за нас

# 246
Аз все още чакам потребителката "копнала" историята от ФБ, на хората обикаляли болниците да сложи линк към профила на този човек.
Разбирате колко безотговорно и опасно е да се измислят истории и да се публикуват някъде. В условията на извънредно положение малка е стъпката която може да доведе до хаос и размирици.
Нека бъдем отговорни и за това което пишем в социалните мрежи.

Аз също чакам, както и да сподели за резултата от теста. Или си правят реклама на лабораторията? 🤔

# 247
  • 1st floor
И мен ме интересуват маските. Разбрах, че само някои пазят, но те не се намират. Изобщо от останалите има ли файда, за да ги търся?!

# 248
  • Пловдив
Подкрепям Фръц!
Ако нещата са както сега, след две седмици не само няма да е добре, ами ще е бума. Мерките са добри, но много хора не ги спазват.
За моя радост, виждам приятели на сина ми с маски, а са млади, мислех че няма да им пука.
Сега всичко е в наши ръце и наша отговорност!

# 249
Шаловете не пазят, защото вирусът ще мине през плата...

# 250
А на братята от махалата как ще им се вмени чувство на отговорност?

# 251
Добро утро, благодаря за темата.
Дано страниците и са по малко и скоро този ад спре!

За маските. Казахме, че от ковид не пазят, но гледам вчера и възрастни хора си бяха купили. Маските са по 2-2,60лв. Пенсионерите ще останат без хляб заради тази тъпа спекула.
Със сигурност пазят повече отколкото без маска. Може да не те предпазят, когато някой киха директно срещу теб, но със сигурно във всеки друг случай биха.
Плюс това така се ограничава заразата.
Ако си болен пък абсолюно задължително с маска!

# 252
  • Пловдив
И мен ме интересуват маските. Разбрах, че само някои пазят, но те не се намират. Изобщо от останалите има ли файда, за да ги търся?!
Маските едва ли ще ни опазят на 100%, но и малко да намалим шанса пак е добре.
Но ще опазят другите, ако носиш заразата без да знаеш!

# 253
Да, ръкавици и маски изхвърляш. Извиваш ръцете, дезинфекцираш бравите, обувките, ако можеш също
Вчера четох една потребителка във форума каза че мие със сапун плодовете и зеленчуците, кофичките с кисело мляко, опаковките на хляба и дори пакетчето с масло (и това го правела от години !!!). Казах и да си купи и барокамера и да спи в нея като Майкъл Джексън ( при него май нямаше голям ефект)..(Изтриха ми мнението) Та най добре е да сложим пред вратата една вана с дезинфектант като локвите на митниците и да си топим обувките там ,а и една пароструйка да пускаме преди да влезем.
Хора , колкото повече се стерилизирате толкова по уязвими и изнежени ще ставате.
Разберете че всичко е фарс, и става дума за пари .Един здрав Българин няма да умре от тоя вирус не се шашкайте.

# 254
  • София
Да, ръкавици и маски изхвърляш. Извиваш ръцете, дезинфекцираш бравите, обувките, ако можеш също

Изхвърляш ако има от Къде да се снабдиш с други.

Освен това е скандална статистиката, с която работи властта, при положение, че народа не се тества. Всички да си седят по домовете, само ако имат пари и могат да ходят да идат в Рамус срещу Еди си колко пари. Иначе да не досаждат на здравните заведения и персонал, ръсейки вируси.

Намерили били 2 нови заразени за 24 часа. Много са. Тестовете са кът. Да се пазят само за нуждаещи се от апаратно дишане.

Съжалявам, но това е абсурдна ситуация.

Лекарите ще работят по телефона, защото са ценни и да се пазят. Ами да работи и бакалията и аптеката дистанционно. Ще ни изпращат снимки на храна и лекарства във фейсбук.

Тези хора от бакалията и аптеката няма ли да се заразят, не са ли ценни?

Просто се чудя...

Общи условия

Активация на акаунт