COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 208
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 300
23 януари Ухан обявява карантина.
12 февруари е пикът 14 000 нови.
Предполагам че са спряли да дават данни, защото за 13 февруари броя е 5090
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/china/
Този Скок от 14 000 е неточен. Тогава промениха начина на броене и вкараха едно хора за 3 дена назад.

# 301
Българинът изведнъж се сети, че го е грижа за възрастните хора... Добре, че дойде вирус, който ги поваля като мухи, че да се сетят някои, че имат майки и бащи...Управляващите визирам, за тези в темата, които ще се припознаят в думите ми..

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 21:22 от Анонимен

# 302
  • Буркина Фасо
Още веднъж искам да призова хората да подават сигнал за хора, пристигнали от страни с доказани много случаи на коронавирус и не спазват карантина, ходят на работа и т.н. Също така за семейни и всякакъв тип други сбирки. За работодатели, които не позволяват на видимо болните си служители да си вземат болнични или не им разрешават хоум офис, ако има такава възможност. За голямо струпване на хора в даден магазин. Също така може да подавате сигнал и за спекула с цените в дадени магазини и аптеки. Бъдете конкретни в подадения сигнал за местонаходението на дадения проблем, за да бъдат взети бързи мерки. Подавайте сигнал на 112, РЗИ или МВР.
ако може магазините да са от наш`те, малките.
в Кауфланд няма колички. всичките са в употреба от 10-на човека за да се спазват изискванията. Smiley

# 303
Цитат
Ооо моля , не ме интересуват вашите болни интерпретации и каква семантика виждате в думите ми. Това "зряло и цивилизовано" общество защо не реагира на факта че един милион и половина възрастни и болни пенсионерои живеят с пенсия от 110 евро
А, сега се загрижихте за пенсиите на възрастните, чудесно, сега остава да се загрижите и за живота им!!!!!
Тесла, забелязала съм че изопачавате винаги през вашия собствен мироглед и възприятие нещата. Не знам дали го правите умишлено само за спорта, поради чист конформизъм,  или просто аналитичността ви куца.Не смятам да влизам в излишни и безсмислени спорове, просто колкото и банално да звучи нивото тук в темата сравнявайки с постовете от друг аналогичен форум наистина е  много ниско.Лек ден .

# 304
Според мен рано или късно ще ме застигне вируса каквото и да правя, но се опитвам да е по-късно за мен и близките ми, защото в момента усещам само хаос. След седмица две вероятно ще се канализират нещата и ще съм по-спокоен каквото и да се случи.
Един да мисли трезво, браво.

Относно маските и призивите да носим всички маски за да се предпазим. Аз го казах и в темата за предпазните средства - замислете се малко, защо много голяма част от медиците и мед. сестри се разболяват от вируса по целия свят, ВЪПРЕКИ ЧЕ НОСЯТ МАСКИ, РЪКАВИЦИ И ПРЕДПАЗНИ ОБЛЕКЛА. Никакви маски не могат да ви спасят от вируса. Ако маските помагаха, решението щеше да е много просто - хората още в Ухан щяха да са с маски всичките и вируса щеше да е спрян още в зародиша си, а не да се разпространи по целия свят.
Мангъров ви го каза много ясно преди няколко дни - носенето на маски не предпазва от вируса, но е един вид психологическо успокоение за човека който носи маска, че прави нещо за себе си. От маските няма никаква ефективност, но поне човек се чувства малко спокоен. И хората с маски и хората без маски ще се разболеят. Това показва практиката досега по целия свят.

# 305
  • тук и там
Аз от вчера се ядосвам на един съсед мароканец,защото си е пуснал децата на площадката пред къщи.Тя е обща по принцип за всички,не е проблема в това,а в това че другите деца гледат през прозореца неговите (4 броя)  да играят и им се иска и на тях да излязат навън също  да играят ,но естествено нито аз ,нито останалите родители ги пускаме-нали това е смисъла на социалната изолация. Хубва работа..ама да не казвам каква.Не очаквам кой знае каква съобразителност и дисциплина и от останалите подобни..

# 306
За успокоение: Чисто математически 150,000 случая от 7,300,000,000 население - не измрелите - звучи не чак толкова зле на фона на предишни пандемии. Та малко по-спокойни и рационални да сме.

Кои са тези предишни пандемии, които трабва да ни успокоят? Може ли конкретни числа? И 150 000 е броят на потенциалните жертви, а не на случаите.

# 307
Пускайте ги по график. Неговите деца си играят заедно и не се смесват с вашите, какъв е проблемът?

# 308
Цитат
Ооо моля , не ме интересуват вашите болни интерпретации и каква семантика виждате в думите ми. Това "зряло и цивилизовано" общество защо не реагира на факта че един милион и половина възрастни и болни пенсионерои живеят с пенсия от 110 евро
А, сега се загрижихте за пенсиите на възрастните, чудесно, сега остава да се загрижите и за живота им!!!!!
Тесла, забелязала съм че изопачавате винаги през вашия собствен мироглед и възприятие нещата. Не знам дали го правите умишлено само за спорта, поради чист конформизъм,  или просто аналитичността ви куца.Не смятам да влизам в излишни и безсмислени спорове, просто колкото и банално да звучи нивото тук в темата сравнявайки с постовете от друг аналогичен форум наистина е  много ниско.Лек ден .

Ами тогава най добре го напусни форума щом ти е под нивото. Нямам нищо против, даже ще го приветсвам. И аз ти пожелавам лек ден. Simple Smile

# 309
Българинът изведнъж се сети, че го е грижа за възрастните хора... Добре, че дойде вирус, който ги поваля като мухи, че да се сетят някои, че имат майки и бащи... Управляващите визирам, за тези в темата, които ще се припознаят в думите ми..

Какви изрази... "като мухи"... За цял свят (7.3 млрд.) са починали 5,800. За сведение - само от началото на годината прираста в планетарен мащаб (новородени-починали е 16.6 млн! Пак да призова за повече спокойствие и подбор на фрази.

Ето, за да съм голословен https://www.worldometers.info/bg/

# 310
Първи случай във Варна.
Не знам дали сте отчели

# 311
  • София
Идващи от Италия и Испания изобщо не са пускани през термокамери на софийското летище. Това към четвъртък.

Две големи групи мои приятели се върнаха от далечни пътешествия през Италия и Испания, където са прекарали по 24 часа в мотане по площадите, летища и къде ли не. В едната група е имало 2 болни жени с висока температура. Никой нищо не им е казал на летището. Те продължават да се разхождат свободно навсякъде. Никой не се тества, освен вероятно умиращи единици. Никой не бива възпиран. В хотелите масажи по стаите.

# 312
  • тук и там
Проблема е ,че няма как нашите да не поискат да играят навън със неговите или други деца..Не че и аз моите не мога да ги пусна,или пък другите ми съседи,но не го правим. Малко съобразителност се иска според мен..Щото аз не мога да кажа на съседа къде и по кое време да играят децата му,ама както казах-елементарна емпатия е това,да помислиш за останалите..

# 313
  • София
Според мен рано или късно ще ме застигне вируса каквото и да правя, но се опитвам да е по-късно за мен и близките ми, защото в момента усещам само хаос. След седмица две вероятно ще се канализират нещата и ще съм по-спокоен каквото и да се случи.
Един да мисли трезво, браво.

Относно маските и призивите да носим всички маски за да се предпазим. Аз го казах и в темата за предпазните средства - замислете се малко, защо много голяма част от медиците и мед. сестри се разболяват от вируса по целия свят, ВЪПРЕКИ ЧЕ НОСЯТ МАСКИ, РЪКАВИЦИ И ПРЕДПАЗНИ ОБЛЕКЛА. Никакви маски не могат да ви спасят от вируса. Ако маските помагаха, решението щеше да е много просто - хората още в Ухан щяха да са с маски всичките и вируса щеше да е спрян още в зародиша си, а не да се разпространи по целия свят.
Мангъров ви го каза много ясно преди няколко дни - носенето на маски не предпазва от вируса, но е един вид психологическо успокоение за човека който носи маска, че прави нещо за себе си. От маските няма никаква ефективност, но поне човек се чувства малко спокоен. И хората с маски и хората без маски ще се разболеят. Това показва практиката досега по целия свят.

Маските предпазват, но до определена степен. Медиците, които се разболяват, са подложени на много по-високи концентрации на вируса и попадат в рискови ситуации от всякакъв тип ежедневно. Нормално е, че ще има заразени, колкото и мерки да се взимат при тях, а ние от опит знаем, че не навсякъде мерките са толкова добри. Но за едно отиване до магазина например, маската е доста добра преграда, със сигурност хиляди пъти по-добре от това да вдишваме директно въздуха, в който кой знае колко хора преди нас са кашляли.

# 314
За успокоение: Чисто математически 150,000 случая от 7,300,000,000 население - не измрелите - звучи не чак толкова зле на фона на предишни пандемии. Та малко по-спокойни и рационални да сме.

Може - защо да не може... Не че няма и формация, но да Ви спестя време. Така наречената инфлуенца заразява над 550 млн души (около 30% забележете) от тогавашното население... Загиват над 50 млн. За 18 месеца само говорим.

Поздрави

Кои са тези предишни пандемии, които трабва да ни успокоят? Може ли конкретни числа? И 150 000 е броят на потенциалните жертви, а не на случаите.

Общи условия

Активация на акаунт