COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 208
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 330
Според вас крият ли се случаи? Разни хора ми твърдят че едва ли не е обществена тайна това. Не разбирам защо да се крие това не може да се крие за дълго т.е няма смисъл от това а по скоро е вредно.

# 331
Да се крият не, по-скоро не са се проявили.

# 332
  • тук и там
Тези под карантина и със не потвърдени  положителни тестове не ги обявяват просто.И тук е така.

# 333
HiTree, благодря за труда ти!

Чета темата от около страница 200... Тези на които се подигравахте и наричахте паникьори, за  огромно съжаление се оказаха прави и просто по- далновидни в прогнозите си.
Благодарение на четенето тук успях да предупредя някои от близките си в България да купят нужните неща за две седмици карантина от магазин и аптека, за да не се тълпят сега. Накои ме послушаха, други иронизираха. Всеки с избора си...
Следя случващото се, доколкото мога и ми е тъжно и страшно, имахме 2 месеца да вземе мерки, да се поучим от чуждите грешки, но не го направихме.
В момента пак се действа неадекватно- каквито и мерки вътре в държавата да се вземат няма да са достъчни, докато не се затворят границите. Имам близки в туристическия бранш и ви казвам най- отговорно- продължават да кацат самолети с по 200 туристи от държави с доказано много случаи! Тези хора влизат без никаква проверка у нас, биват настанени в хотелите с реалната опасност да изпозарят всички обслужващи ги, полсе те семейтвата  си и така по веригата.
Дори да има локдаун по градове няма смисъл, ако не се вземе незабавно и кардинално решение за държавните граници.

Споделениете случаи на напълно неадекватно отношени от болници, РЗИ и Т.н и прехвърлянето на топката едва ли изненадва някого...

И това сега при шепа доказани, а после?!
Съчувствам на медиците принудени да работят без яснота за действията им, без предпазни облекла.
Боя се за близките си.
Ще направя всичко възможно да не летим в самолет и да не се връщаме в България, докато не започне овладяване на ситуацията.
Защото съм напълно наясно, че моята Родина няма ресурса да помогне на мен и семейтвото ми ако сме болни.
Дали мога да се разболя и тук- разбира се.
Дали имам повече вяра, че  ще ме лекуват по- добре -да.
Тъжно е да го кажа, но е така.
Вярвам повече в шанса ни в една чужда държава, отколкото в нашата собствена.
И оставаме където сме, с прилежащите на решението неудобства и рискове.
Да летя сега не си и помислям.

Има две- три потребителки на които продължава да им е много смешно и да иронизират и дават акъли на тези, които вече търсят помощ и не я намират и са в безизходица.

Много ми е чудно, ако техният мъж, майка, баща се борят за глътка въздух, дали така смело ще казват- ще стоим у нас и ще пием Парацетамол?!
Не вярвам!

Дано всичко свърши по най- добрия възможен начин и да починат по- малко хора.
Дано “оптимистите” си извадят главите от пясъка, свалят розовите очила и да проумеят, че хората не само може, те вече си отидоха!
Засега 3- ма в България и много хиляди по света...Не е сън, не е измислица, няма да ни подмине , аурата на Бойко, гледачката на Берлускони няма да помогнат,. Сами трябва да се пазим.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 10:49 от JACKLIN*

# 334
  • София
Според вас крият ли се случаи? Разни хора ми твърдят че едва ли не е обществена тайна това. Не разбирам защо да се крие това не може да се крие за дълго т.е няма смисъл от това а по скоро е вредно.

Аз това го слушам още от преди първия обявен случай. Нищо от първа ръка обаче, все някой чул за някой друг, който бил болен или пък бил приятел на някой, който работел в болница... Истината е, че няма как да сме сигурни в никакви такива слухове. Но е факт, че логиката диктува, че заболели има много повече. Дори част да ги крият, повечето просто не са открити или изследвани, по ред причини.

Иначе смисълът би бил, да се контролира паниката и да се избегне това, хора да се покриват, бягат и т.н. рисково поведение. В момента главен приоритет е забавянето, а то няма да стане, ако има паника. Неслучайно и не обявяват имената на заразените.

# 335
Скрит текст:
Българинът изведнъж се сети, че го е грижа за възрастните хора... Добре, че дойде вирус, който ги поваля като мухи, че да се сетят някои, че имат майки и бащи... Управляващите визирам, за тези в темата, които ще се припознаят в думите ми..
Какви изрази... "като мухи"... За цял свят (7.3 млрд.) са починали 5,800. За сведение - само от началото на годината прираста в планетарен мащаб (новородени-починали е 16.6 млн! Пак да призова за повече спокойствие и подбор на фрази.

Ето, за да съм голословен https://www.worldometers.info/bg/

Поредният "математик", посветил се на това да успокоява народа с неговата "математика". Моля те, не бъди голословен, а кажи нещо и за грипа. И след като толкова много обичаш математиката, ето ти една задачка-закачка:

При 7,5 милиарда население, 3% смъртност и ако се разболеят 70-80% от населението, колко потенциални жертви прави това?

И още една допълнителна задача. Каква част от тези потенциални жертви са хора над 60 години?

"Като мухи" е съвсем точно определение.

Еди ственото сигурно число тук е 7.5 млр население другото е спекулация. Не зная дали съм "поредния математик", но дори по допус атия от Вас хипотетичен и кошмарен сценарии жертвите ще са около 180 млн., като тези над 60 ще са около 75% или в цифри 135 млн.

При естествен глобален прираст около 105 млн на година - да ви видим математиката на вас - за колко време ще се "съвземем"? м?

# 336
Ако заразата на COVID 19 продължи да се разраства, се обмисля въвеждане на временно КПП на входно-изходните артерии на Бургас и да се пропускат само автомобили, идващи от зони без коронавирус. Това е най-крайната мярка, която е била обсъждана на Общинския кризисен щаб, стана ясно от думите на кмета Димитър Николов.

Той уточни, че вече счита София за рискова дестинация, след като там бяха регистрирани 25 случая и съветва хората да не пътуват временно към столицата, спрени са и всички командировки на общински служители.

# 337
Хора, гледайте го този филм. Доста реално отражение на ситуацията в момента. Поне може да ви покаже как се предава вируса и какво ЕВЕНТУАЛНО може да стане, ако не спазваме мерките, които ни налагат.

Скрит текст:

Изтеглих си The flu. Ще потърся и този. Но да ви кажа май ще завия и ще взема да чета книги. Не съм чела системно от една година и ми липсва.
Днес прочетох нещо- "Всичко върху което се фокусира се увеличава" Замислих се. Може би трябва да го приемем, да изберем една хубава книга, да хапнем и да се наспим😊
Хубава дъждовна неделя на всички! Гледайте някой хубав филм ❤️

# 338
  • София
И аз се чудя на тези, които се връщат в БГ. В чужбина здравните системи са по-добри: брой лекари, апарати, ...
Да бе- те там ще предпочетат българския гастарбайтер пред местния жител ако са заети леглата ... блаженни са вярващите.
 България има три пъти повече легла и апарати на 1000 души от Великобритания- това са фактите.

23 януари Ухан обявява карантина.
12 февруари е пикът 14 000 нови.
Предполагам че са спряли да дават данни, защото за 13 февруари броя е 5090
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/china/
В тия 15000 имаше предимно случаи от предни дни заради смяна на методиката, която после пък пак смениха. Пика е най-късно на 12-ти, а не на 12. Всъщност истинският пик е по-скоро 18-ти, когато броя излекувани е станал по-голям от броя нови случаи т.е. е започнало намаляване на активните случаи.

# 339
  • Буркина Фасо
Неслучайно и не обявяват имената на заразените.
а трябва. така ще се предпазят тези около тях.

# 340
  • София
От няколко дена се апелира тук и във ФБ за затваряне на границите. Каква карантина и извънредно положение при постоянно влизащи в страната. От Щаба обаче нито дума за това. Толкова ли сами не могат да се сетят или лобито на хотелиерите е наистина голямо? Масажи по стаите ще им правят ....

# 341
Мернах някъде, че затварят и Бурж Калифа в Дубай. Няма линк още, пратено е до туроператорите.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 10:50 от тити

# 342
Вървим към карантина, дано по-бързо се наложи.
Относно чужбина-не се заблуждавайте, че някоя здравна система може да се справи в бум на заболели. Ние имаме шанс да забавим нещата, но да видим. Дано малко се светнати лигльовците с фризьорите и правата.

# 343
  • София
Едно положително нещо
Някои ултра богати хотелиери у нас (убеден съм, че има такива), могат да се чувстват свободни да последват този пример:
https://gong.bg/football-sviat/italia/multimedia/video/postypkat … va-milioni-581547

"Футболната легенда Кристиано Роналдо ще даде своя голям принос в борбата срещу коронавируса, превръщайки хотелите си в Португалия във временни болници. Лечението ще бъде напълно безплатно за болните, като самият португалец ще поеме всички разходи, свързани с медицинските процедури и заплащането на лекарите.

В Португалия вече съобщават, че в хотелите на Роналдо ще могат да се лекуват стотици болни. Благородната постъпка, ще струва на Роналдо няколко милиона, но голямата футболна звезда няма намерение да жали средства.

Постъпката на Роналдо очарова целия свят."

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 10:50 от Ronald

# 344
  • София
Той уточни, че вече счита София за рискова дестинация, след като там бяха регистрирани 25 случая и съветва хората да не пътуват временно към столицата, спрени са и всички командировки на общински служители.
Kмета на Бургас май някой трябва да му обясни, че в София се регистрират повечето случаи, просто защото повечето тестове се правят в София, вероятно се тества най-много в Софийски болници, във ВМА, Инфекциозна и Пирогов приемат не само пациенти от София ... Това че някой е в тези болници не значи, че не от Бургас примерно.
Ако в Бургас са тествали малко няма случаи ... то в Кодоньо не е имало случаи докато имаха нейде другаде....

Общи условия

Активация на акаунт