COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 404
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
За мен лично трябва да се затворят границите за всички влизащи, които не са БГ граждани. БГ гражданите, които влизат в страната, задължително да се изолират за 14 дни. Както и забрана на БГ гражданите да напускат страната. Да се затворят всички магазини, без хранителните, аптеките, банки и бензиностанции. Който има възможност да работи хоум офис, останалите, които нямат тази възможност, да ходят на работа с повишено внимание и мн. добра лична хигиена. За целта трябва да се направи всичко възможно, и да има маски и дизифектанти по аптеките. Да, мерките може да са строги, но това е начинът да се спре разпространението. Икономиката ще пострада, това е ясно, но икономика се прави с работещи хора. Нека първо да се преборим, после ще оправим и икономиката. Бедна държава сме и трябва да се съобразим с това. За всички е ясно, че при по-голям брой заредени здравната ни система няма да издържи. Предпочитам да съм затворник за 2 седмици, отколкото за 2 месеца!

# 361
  • София
Ох, страшна паника ме гони. На мъжът ми му стана зле тази вечер, звънна на ЛЛ, тя каза, че по телефона нищо не може да му каже, по симптомите не може дс прецени какво е (естествено). Каза му да ходи във Военна болница. Сега, ние естествено не се юрмахме там, звъннахме на разкрития телефон на РЗИ. С тях не успяхме да се свържем много време. Звъннахме на 112, защото намерих информация, че и към тях може да се обръщаме в момента. Сега, да уточня, мъжът ми не е много зле, болен е, но е сравнително добре. На работа обаче работи с доста хора, като голяма част от тях са над 50-годишни. (При тях няма възможност за работа пт вкъщи). Та, именно това ни беше притеснението-ако е корона, да се знае, да се изследват и тези хора и т.н. Да се ограничи заразата. Пт 112 казаха, че ще изпратят екип. Дойде един млад лекар, много спокоен, прегледа го, каза че има симптоми на ОВИ, но не може да каже повече. Каза, задължителна карантина 14 дни и да се обадим н РЗИ да изпратят мобилен екип да го тества. Тъй като не е зле, обясни, че няма смисъл да се претоварват болниците като се карат там хора, които могат да се лекуват у дома. Чудно. От РЗИ обаче твърдят, че нямало такова нещо, да ходел някъде да се изследва, ако много се притеснява! Ами, бясна съм! Чудя се как да постъпим сега. Ако някой е бил в сходна ситуаьия-моля за помощ.

За да се окаже някой във вашата ситуация трябва да е с вашия акъл...
Трябва да си без акъл, за да се юрваш към болниците при всяко неразположение. Освен без акъл, трябва и да си доста добре, защото ако не си добре, няма как да се юрнеш. Ще си вкъщи на легло.

# 362
От БТВ разбрах, че ББ ще се среща с Радев сега...

# 363
Знаете ли кога се очаква обявяване на по-строгите мерки?

Всеки момент ще обявят мерките.
следете темата. Smiley

В този час Борисов с Мутафчийски пристигнаха в президенството за среща с държавния глава Румен Радев.

# 364
  • Бургас
Разгледах си програмата за месеца Simple Smile
Работя от къщи, гледам децата.
Два пъти дневно ще дезинфекцирам асансьора за собствена сметка, че било скъпо. Но пък имаме много възрастни и болни хора.
През ден ще хвърлям боклука на бабите от моя и съседния вход. Помолих да го оставят до вратата. Ако имат нужда от нещо и бележка за това.
Екипирана съм - ръкавици, маска, проф.децинфектант.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 11:22 от MeMyselfI

# 365
Да се оставят да работят част от хранителните магазини, ако трябва да се въртят. Лично мнение, прекалено много са. Да ограничат това пазаруване с по 50кг брашно, ориз и т.н. Сигурно съм много крайна, извинете ме.

Това, което си мисля клони към паника, но въпреки това ще го "излея". При излекуваните от КВ установени ли са някакви поражения или още е много рано да се мисли за това.

И нека не търсим какви права ни ограничават и каква диктатура ни налагат. Да приемем мерките и да ги спазваме максимално, с надежда да се преборим.

# 366
  • София
Александрия, не е виновна потребителката, че реагира така. Хората ги е страх и е логично, а още повече се панират, защото на никого не му се мре, а инструкциите са разнобой. Ако са ясни и кратки, и хората не се оставят на произвола (едва ли не да си мрат вкъщи), паниката ще е по-малка. Обаче ние си знаем, че и в нормални условия е зор да ти обърнат внимание и колко случаи има да подмятат пациенти от едно място на друго, така че е напълно обяснима и нейната реакция.

Мама Нана, по-добре да работят всички хранителни магазини, така няма да се струпват хора и ще става по-бързо.

# 367
А как именно ще обследват кой от къде идва и точната му траектория ?

Не всеки има джи пи ЕС. Все по-интересни стават пр мерките. В САЩ след скандала от тази седмица вече 2 фабрики произвеждат само тестове, за да има за всички. Тук?
Без да коментирам нещата за пазене на Бургас не познавам хора под 60 без смартфон, не разбирам защо не пуснат някакво приложение или електронна система вместо тези хартиени декларации.

# 368
  • София
Здравейте,

Опитвам се да открия мнение от предните дни за коментар, в който някой беше споделил за софтуер, който дава представа за реалния брой болни на база данните за регистрираните в момента случаи...

Не успявам да го открия с търсачката..

# 369
  • sofia
Според вас крият ли се случаи? Разни хора ми твърдят че едва ли не е обществена тайна това. Не разбирам защо да се крие това не може да се крие за дълго т.е няма смисъл от това а по скоро е вредно.
То така се крие, не се побърквайте, казвам ви го от центъра на събитието, трябва да са факири, че и ние, работещите това не сме разбрали.

# 370
Не съм наясно та да попитам в това положение като сме сега, само президента ли може да обяви военно положение?

# 371
Едно илюстративно обяснение защо хората трябва да си стоят вкъщи и да спазват дистанция. Различни сценарии.

https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/corona-simula … m_source=facebook

# 372
Някой има ли инфо за жената от София , която с мъжа и ги разкарвали от болница в болница?

Аз продължавам да смятам, че тези фантасмагории са родени от човек с болни фантазии. Чакам да назове профила на мъжа за да се извиня...

# 373
Не съм наясно та да попитам в това положение като сме сега, само президента ли може да обяви военно положение?

Мисля, че всичко минава през парламента, но защо военно?

# 374
А как именно ще обследват кой от къде идва и точната му траектория ?

Не всеки има джи пи ЕС. Все по-интересни стават пр мерките. В САЩ след скандала от тази седмица вече 2 фабрики произвеждат само тестове, за да има за всички. Тук?
Без да коментирам нещата за пазене на Бургас не познавам хора под 60 без смартфон, не разбирам защо не пуснат някакво приложение или електронна система вместо тези хартиени декларации.

Щото и тези, които пишем приложенията сме под стрес и не много продуктивни. За едно такова приложение - дори да има пари си трябва поне месец в писане, тестове, внедряване и после - разгласа - не става светкавично, а в БГ - ептен Simple Smile Когато поръчката идва от МВР - сложи още 2-3 месеца бюрокрация

Общи условия

Активация на акаунт