COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 306
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 315
  • Bulgaria
Все още се намират хора, които твърдят, че взимането на тези мерки е безсмислено и така или иначе всички ще го изкараме... Тези мерки са, за да се забави разпространието, за да не претоварим и без това крехкото ни здравеопазване и за да не остават хората без възможност от лечение, както е в Италия. Това, че си на 20 не те прави застрахован. Никой не е застрахован, че ще го прекара леко и без усложнения! Всеки спечелен ден е от значение. Във всеки един момент може да бъде измислено лекарство, което в последствие ще спаси огромен брой животи!

# 316
Всички слагайте маски. Дори направена вкъщи. Имаше клипчета в нета как да се изработи. Използвайте плат от чадър или стари непромокаеми якета, ски екипи или каквото имате от такъв тип плат, който не пропуска вода.
Стига с това  че маската не помага. Дори преди 100 години са били с маски.
Непропускливостта, защитния слой на скиорските екипи и въобще на спортните заминава при пране, а маската трябва да се изпере нали, другите материи са мембрана, тяхното свойство е точно да пропускат. Казвам го, че да не вземе сега някой да си нареже спортните екипи. Има доста по-разумни решения.

# 317
От СЗО - Шест основни разлики между коронавируса и грипа
https://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=9571& … pljppgtGStfpy9H8o

# 318
Българинът изведнъж се сети, че го е грижа за възрастните хора... Добре, че дойде вирус, който ги поваля като мухи, че да се сетят някои, че имат майки и бащи... Управляващите визирам, за тези в темата, които ще се припознаят в думите ми..

Какви изрази... "като мухи"... За цял свят (7.3 млрд.) са починали 5,800. За сведение - само от началото на годината прираста в планетарен мащаб (новородени-починали е 16.6 млн! Пак да призова за повече спокойствие и подбор на фрази.

Ето, за да съм голословен https://www.worldometers.info/bg/

Аз не съм се притеснила, напротив, но на някои хори иронията им убягва. Негативите от общуване под писмена форма...

# 319
  • Буркина Фасо
Проблема е ,че няма как нашите да не поискат да играят навън със неговите или други деца..Не че и аз моите не мога да ги пусна,или пък другите ми съседи,но не го правим. Малко съобразителност се иска според мен..Щото аз не мога да кажа на съседа къде и по кое време да играят децата му,ама както казах-елементарна емпатия е това,да помислиш за останалите..
нали неговите деца са сами вън ?  като се приберат излизайте вие. няма да сте събрани на група.

# 320
  • България <3
Някой има ли инфо за жената от София , която с мъжа и ги разкарвали от болница в болница?

# 321
  • тук и там
Аз съм на мнение,че ако се затворят границите временно-това би имало ефект.Заедно със останалите ограничителни мерки вътре в държавите разбира се. Имам надежда че за тези 5 седмици,ако по-голямата част спазваме ограниченията-ще има ефект..Но всичко това,само ако няма постоянен внос от вън...

# 322
Аз ако св върна във БГ и  ми се налага мед.помощ -си плащам всичко..и после тук ми връщат парите..Ако се наложи спешна такава помощ ,пак тукашната "каса" ще плати на българската...Та точно осигурените  в чужбина   българи -не ги мислете.
Други са проблемите.Как по принцип да се ограничи движението на хора в момента в цяла Европа.

Чехия затвори границите. От утре никой не влиза, нито излиза. Чешките граждани могат да се връщат, но не и да пътуват. Има изключения, например за лекари работещи в немски болници на определено разстояние от границата.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-v-cesku-vlada-kar … 095554_domaci_knn

# 323
  • тук и там
Да- за Чехия,Полша и Дания знам,има и още няколко мисля Но останалите не са ...Мисля че е правилна мярка.

# 324
Някой има ли инфо за жената от София , която с мъжа и ги разкарвали от болница в болница?
Кога да има новини, през нощта писа жената, сега е десет сутринта.

# 325
Да, нали тестът трябваше снощи да покаже резултат.

# 326
Идващи от Италия и Испания изобщо не са пускани през термокамери на софийското летище. Това към четвъртък.

Две големи групи мои приятели се върнаха от далечни пътешествия през Италия и Испания, където са прекарали по 24 часа в мотане по площадите, летища и къде ли не. В едната група е имало 2 болни жени с висока температура. Никой нищо не им е казал на летището. Те продължават да се разхождат свободно навсякъде. Никой не се тества, освен вероятно умиращи единици. Никой не бива възпиран. В хотелите масажи по стаите.

Абсолютно. Ако не се затворят границите няма да се оправят нещата. Това извънредно положение, без карантина, намирисва на политическа употреба в един бъдещ етап. Мои познати ми разправяха за техни съседи как са се върнали от Италия миналата седмица (вероятно не са болни) но са им казвали, че са си минали границата нормално и никой нищо не им е правил.

# 327
Според вас какъв е шанса да сложат под карантина София и останалите с установени случаи?

# 328
Скрит текст:
Българинът изведнъж се сети, че го е грижа за възрастните хора... Добре, че дойде вирус, който ги поваля като мухи, че да се сетят някои, че имат майки и бащи... Управляващите визирам, за тези в темата, които ще се припознаят в думите ми..
Какви изрази... "като мухи"... За цял свят (7.3 млрд.) са починали 5,800. За сведение - само от началото на годината прираста в планетарен мащаб (новородени-починали е 16.6 млн! Пак да призова за повече спокойствие и подбор на фрази.

Ето, за да съм голословен https://www.worldometers.info/bg/

Поредният "математик", посветил се на това да успокоява народа с неговата "математика". Моля те, не бъди голословен, а кажи нещо и за грипа. И след като толкова много обичаш математиката, ето ти една задачка-закачка:

При 7,5 милиарда население, 3% смъртност и ако се разболеят 70-80% от населението, колко потенциални жертви прави това?

И още една допълнителна задача. Каква част от тези потенциални жертви са хора над 60 години?

"Като мухи" е съвсем точно определение.

# 329
  • тук и там
Децата обичат да играят заедно и на групи.Те не са като нас-естествено че не е интересно да играеш сам навън.Няма значение-споделих ,че се дразня-но си тяхна работа наистина.Моите ще стоят в къщи .

Общи условия

Активация на акаунт