COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 404
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ако са безсимптомни или още не са развили симптомите какво ще помогне бележката от лекаря?

# 406
По канал 3 сега каза водещият, че от банкета във Василивци са от по-специален етнос. Притеснителнито е, че те може да са ходили на свиждания с влак, таксита, градски теанспорт до Пирогов.
То от този етнос, реално ще идват по-големите проблеми. Дали има някъде статистика колко са в България?

# 407
  • София
Откъде-накъде реши, че водопроводчици и електротехници няма да работят? Работят абс всички, с изключение на заведения, където има струпване на голям брой хора - театри, кина, ресторанти, магазини (без хранителните).
Нали сега са се събрали да обсъждат да наложат по-строги мерки и от утре приемат да работят само хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, банки и застрахователни дружества.

Става въпрос за публични институции, където има струпване на хора. Всички останали работят. Водопроводчици и електротехници няма да работят само в случай, че се обяви карантина, а такава няма изгледи да бъде обявена скоро.

# 408
И от космоса да дойде - явно не си запознат/а със системата за държавни поръчки в БГ - дори и спешните такива с директно договаряне - поне месец не мърда - после превода, договаряне с платформи за разпространение, оператори - да - със сигурност над 2-3 мес
И аз не съм наясно, но мислех че при извънредно положение бюрокрацията би била поорязана до там, че една покупка и превод да станат по-бързо.
При всички положения, май няма да е лошо да ни се разработи едно такова и за други бедствени положения (или ако това продължи повече от 2-3 месеца) Innocent

# 409
Относно разкарвания мъж и болната му жена ето какво е споделил Карбовски. И пак е приятел на някой си.

Понеже аз лично не ползвам ФБ , вие можете спокойно да видите продължението на историята и дали въобще има такава

# 410
И аз имам вентолин, пръскам си кортикостероид ежедневно. Да не казвам, че и по силни лекарства ползване. Засега въпреки всякакви статии и мнения, хората с хронични заболявания си ползват терапията без промяна. Включително инуносупресивна, волтарен, кортикостероид не се спират заради статии в нета или по други причини освен по лекарско предписание за конкретния пациент.
В момента някои лекарства са изчерпани или нямаме рецепти, там може модификации пак по преценка на лекар...ако се свържеш.
Така че аз си ползвам терапията

# 411
  • Пловдив
Аз не знам защо хората вчера изпаднаха в такъв екстаз от речта, при положение че основният проблем идва от липсата на точни разпореждания. Обявяваме едно, след два часа променяме заповедта и после имало тъпи въпроси.

# 412
  • София
И какво сега, започна да предизвиква симпатии у болшинството от женското население и то започна да забравя само преди две седмици какво се говореше!
Сигурна съм, че говоренето преди две седмици беше резултат от политиката Бочко да се снишава, докато отмине бурята и да няма брожения и паника. За съжаление, само ги отложиха във времето.

# 413
Двата нови случая от сутринта от Пловдив ли са ?
Чух, че запечатвали някаква болница на Пещерско шосе , защото имало 2ма положителни. Та се чудех да не са тези от сутринта.

# 414
  • София
Скрит текст:
За мен лично трябва да се затворят границите за всички влизащи, които не са БГ граждани. БГ гражданите, които влизат в страната, задължително да се изолират за 14 дни. Както и забрана на БГ гражданите да напускат страната.

Извинявам се, но това е тъпо предложение. Много страни обновиха правилата за влизане в страната, не забраняват на чужденци да влизат. Просто по закон ги слагат 14 дни в карантина на техни разноски.
Малко по-спокойно с тона и определенията, ако обичате! На кой му трябват чужденци в нашата държава, които да ги държим под карантина?!? И къде според Вас да трябва да ги настаним за да ги наблюдаваме? В нашите болници, в които вече и за нас вече няма места ли?

И как го прочетохте тона ми или си го измислихте?

Пак ще повторя че предложението ви е тъпо. Дори и Австрия -Италия не е затворена границата.

Умните страни постановиха - 1. бележка от доктор за здравето и 2. 14 дни самокарантина там където трябва да бъдат. Ако искат.

А вие не се притеснявайте за вашето болнично легло. Мийте си ръцете и спазвайте дистанция от другите.

На теория звучи прекрасно, но на практика, нещата не се случват така. По-добре е да се намалят мерките, които зависят от нечия съвест, или които ангажират хора и ресурси да вардят чужди граждани. Все пак, ако всичко беше толкова просто и всеки си беше спазил предписанията, сега едва ли Европа щеше да е в това състояние.

# 415
Ако са безсимптомни или още не са развили симптомите какво ще помогне бележката от лекаря?

И за мен не помага (въпреки, че бележката, която искат е с 2 дни метенр на темпетатура сутрин и вечер), но имах пътуване към една от тези страни и го отложихме. Искаха като вмезрм в страната да отидем е хотела и да не излизаме 14 дни, и чак след това да си свършим работата.

Фино и интелигентно не ти забраняват като иплашени ксенофоби, но те карат да им спазваш правилата.

# 416
Израел са го измислили ...всеки който влиза в страната задължително остава 14 дни в карантина...ако е чужденец, трябва да докаже, че може да поеме разноските или обратно...

# 417
Столична община организира доставки на лекарства и храна за възрастни и болни.

# 418
Австрия се затваря за страните, привърженици на стадния имунитет и Русия.

Призовани сме да не се шетаме по улиците, затварят паркове площадки. Ресторантите, кафетата и баровете няма изобщо да работят от вторник.

# 419
  • Bulgaria
Къде мога да сигнализирам за тия, които се върнаха от Испания и се разкарват къде ли не?
Не знам точния им адрес?

На 112. А знаете ли данни като имената им например? Ако не сте от голямо населено място, предполагам няма да е трудно да ги открият.

Общи условия

Активация на акаунт