COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 208
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 510
Боже ... в Александър Невски все така си целуват иконите! Предвиждам страшни последици

Просто прекратете социален контакт на живо с хора с подобно рисково поведение! Природата си знае работата!!!

# 511
  • тук и там
Ами те тук първо това направиха.Забрани се  вземането на причастие и подобни..Няма как иначе-та да вземат да забранят и във БГ целуването на икони и т.н..

# 512
Гледах по Нова ТВ пресконференцията относно вируса. Добро решение за +1000 лв. на мед.работници. Аз съм съгласна с карантината, но работодателите не са. Какво се прави по въпроса? Не може ли да бъдат задължени? Разните срокове за справки и данъци - удължени?

# 513
Аз мисля, че църквата трябва да понесе отговорност за това безумие. Към тях да се обърне Мутафчийски, не към тези, които си стоят кротко пред телевизора.

# 514
  • Bulgaria
Вчера ми се наложи да подам сигнал. След като се обадих на РЗИ, те ме свързаха с някаква друга институция, която също ми каза, че не знае към кого да се обърне. И в крайна сметка единственото място, на което можех да подам сигнал беше 112 и те да го предадат към съответната институция. Разбира се, че за различните ситуации се звъни на различен номер. Но в момента си прехвърлят топката и дори институциите не са много наясно кое и къде трябва да се подава.
Наложи ти се да подадеш сигнал къде? И за какво? В РЗИ или на 112? Не питам за подробности, а за това към коя "съответна институция" е предаден сигналът ти от 112.

Ами казаха ми, че трябва да се свържа с БАБХ, пробвах, но те нямат дежурен на телефон. В краен случай сигнала ми е пренасочен към МВР, а аз преди това се опитах да звънна на 2 техни номера без успех. Сигналът беше свързан с липсата на ограничение, пропусквателен режим и трупането на хора в големите вериги. Е, явно в цяла България е имало ефект, след като от днес вече са оставени само толкова колички, колкото хора имат право да влязат.

# 515
Скрит текст:
Гледам в момента за службните в храмовете. Иконите се целуват от вярващите, не можели да дезинфекцират след всеки. И сребърната лъжичка не можели да дезинфекцират след всеки ...
За тези няма ли РЗИ, няма ли закони? Докога ще им се позволява да стоят над живота и здравето на хората и да им се дават привилегии? И после за иранците се възмущаваме, че и при тях някакви такива целуващи религиозни светини разнесоха болестта из цялата държава.

# 516
Преди малко ми пише фризьорка в месинджъра. Нейна позната се е върнала от Италия преди седмица и иска да отиде в дома на фризьорката за подстригване.  Думите били "Какво сте се панирали, нищо няма в Италия". Flushed
Посъветвах да съобщи за това поведение.

Аз не съм от паникьосалите се, но наглостта на някои хора е изумителна. Flushed

# 517
Здравейте, освен сухата кашлица знае ли се нещо свързано със сухото гърло, дали е като симптом. Гърлото ми е постоянно сухо, дори да пия непрекъснато топла вода?

# 518
Гледам в момента за службните в храмовете. Иконите се целуват от вярващите, не можели да дезинфекцират след всеки. И сребърната лъжичка не можели да дезинфекцират след всеки ...
Е нали някой от църквата каза, че е невъзможно да се заразиш, ако вярваш. Ако се заразиш, значи нямащ достатъчно вяра в Господ и тн глупости.
То затова стана така в Дегу.

Някой по-горе даваше пример колко били зараЗени в Китай и колко им било населението и го прехвърли в България. Което е некоректно, защото там имаше зазидани хора, тука се молим. Така че, много повече ще са.

# 519
Е нали някой от църквата каза, че е невъзможно да се заразиш, ако вярваш. Ако се заразиш, значи нямащ достатъчно вяра в Господ и тн глупости.

При нас затвориха всички църкви. Богослужбите се следят онлайн.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/bohosluzba-kostel-mse-svata-v … 52535_domaci_chtl

# 520
  • тук и там
Природата не знам дали си знае работата..Оцеляват най-силните физически .Не най-интелигентните примерно, или най-добрите,или най-талантливите..

# 521
  • Другата България
Вчера ми се наложи да подам сигнал. След като се обадих на РЗИ, те ме свързаха с някаква друга институция, която също ми каза, че не знае към кого да се обърне. И в крайна сметка единственото място, на което можех да подам сигнал беше 112 и те да го предадат към съответната институция. Разбира се, че за различните ситуации се звъни на различен номер. Но в момента си прехвърлят топката и дори институциите не са много наясно кое и къде трябва да се подава.
Наложи ти се да подадеш сигнал къде? И за какво? В РЗИ или на 112? Не питам за подробности, а за това към коя "съответна институция" е предаден сигналът ти от 112.

Ами казаха ми, че трябва да се свържа с БАБХ, пробвах, но те нямат дежурен на телефон. В краен случай сигнала ми е пренасочен към МВР, а аз преди това се опитах да звънна на 2 техни номера без успех. Сигналът беше свързан с липсата на ограничение, пропусквателен режим и трупането на хора в големите вериги. Е, явно в цяла България е имало ефект, след като от днес вече са оставени само толкова колички, колкото хора имат право да влязат.
Точно така. Този сигнал, за струпване на много хора на едно място /не само пред големите хранителни вериги, а където и да е било другаде/, е за 112. И се предава на МВР. Не на РЗИ, не на БАБХ. На МВР, полиция отива и ако е вярно, първоначално се прави предписание, при последващи нарушения обектът се затваря.
Аз говорех конкретно за призивите да се звъни за това, че работодателите не пускат хоум офис и не признават болнични, както и за спекулата в аптеките и магазините, мислех, че стана ясно. Затова и го болднах в предишния пост. Това не са сигнали за 112.
Тук искам да вметна и за сигналите за работещи заведения, ресторанти и всякакви такива за бързо хранене, и не толкова бързо. Ако обектът работи, но в него няма клиенти, то той има право да работи. Защото може да предлага храна за вкъщи. Има вече такива заведения. Не се обаждайте за тях, не са в нарушение.
Ако има клиенти и си функционира като заведение, тогава е за МВР.

# 522
  • София
Нещо повече, аз предвиждам наплив към църквите - много хора стават удивително вярващи, като се изправят пред заплахи...

# 523
Природата не знам дали си знае работата..Оцеляват най-силните физически .Не най-интелигентните примерно..

Напротив, оценяват най-адаптивните!

# 524
Цитат
Аз мисля, че църквата трябва да понесе отговорност за това безумие. Към тях да се обърне Мутафчийски, не към тези, които си стоят кротко пред телевизора.
Ама вие тоя Мутафчийски днес ще го разпънете на кръст а вчера го боготворяхте. Какво толкова се промени за 1 ден. Мутафчийски няма божествена сила да промени християнската вяра и нейните обичаи. Както и няма силата собственоръчно да наложи отлагане на плащанията по кредити, данъци и осигуровки както някой по назад поиска. То не е и негова работа. Права се оказа една потребителка която вчера коментира по повод хвалебствията за речта на Мутафчийски че много бързо от осанна ще стане разпни го. То верно за 1 ден стана. Каквото може прави човека, не всичко в тази държава зависи от него че така да се нахвърляте срещу него.

Общи условия

Активация на акаунт