COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 284
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 945
Опх, стига глезотии вече! Амън от пътуващи! Да се затвори летището! Да се затворят границите! Какво ми блеят още!

Който иска да се връща в България - догодина, м@йна! Който иска да пътува - догодина, м@йна! Седи си на @@@@!
Егати съпричастността! И моето семейство са в Испания, ама не са хукнали да се връщат! Тцтцтц...

# 946
Майка ми пътува в момента, София -Варна с автобус. Под десетина пътници са, стоят далеч един от друг. Моля се на Бог да я пази и дано няма граждани, които са заразени в автобуса.

Малко за моите неволи тук, в Англия. Опитвам се да напазаря онлайн, бебешкото мляко, готова формула, номер 2 е изчезнало, дори от сайта на производителя. Sad За други неща да не говорим.
Не доставят, нито обработват поръчка големите вериги.
Утре ММ ще обиколи с колата всички магазини наоколо.

# 947
  • Варна
Да поискам един практически съвети тук. Не мога да намеря етилов спирт за дезинфекция (освен водка или ракия, но те са ок. 40 градуса), но имам спирт за горене, който е метилов. Как мога да го изполвам, освен да избърша дръжките на вратите. Дали мога да сложа някакво количество в течния сапун или е вредно?

# 948
Преселението от Италия тепърва предстои - щели да спират идващите от там във вторник. Дотогава се призовават всички българи, които смятат да се прибират, да тръгват.
Аз не разбрах, само полетите от Италия и Испания ли спират или въобще пристигащите от тези държави?

# 949
  • тук и там
Бързо се развиват нещата и при нас
Без да искам да плаша някого, но в Австрия от 0 скочиха на 860 за 17 дни. Просто го имайте предвид, за да не ви хване паниката изведнъж (не конкретно към Поппи, а към всички се обръщам). Това се очаква навсякъде. Неслучайно човекът вчера каза, че не е време за парти. Тръшкането не е героизъм и революционерство, това е глупост.

ПП Да ви кажа и аз се чудя за англичаните, обаче пък си мисля, че по принцип толкова луди не са, че да дойдат точно сега в Австрия. Трябва да са егати кухите кратуни.
Във Белгия е абсолютно същото,че и по-зле .На ден се увеличават най-малко със 100 души потвърдените.Днес -197.От другата седмица може и със над 200..
За англичаните-предвид ситуацията там,сигурно си мислят че навсякъде другаде е по-добре от към разпространение(освен Италия).това е във графата черен хумор,разбира се..

# 950
  • ГО
Прибрал се по сухопът, с влак казват, не задължително с кола.
Приказвал с железничари и сега те са под карантина в нашата болница. За Горна Оряховица става дума. Sad

# 951
Приятелят ми преразказа разказ на негов познат японец.( Както казах вече той контактува онлайн с чужденци)
Та той казал, че в Япония, а и в Китай излезли на дневен ред традиционната медицина (различни масажи, билки и практики с инхалации, компреси и т.н.) в комбинация с симптоматични лекарства. Традиционните практики били приети дори и за най-тежките случаи, наред с медицинските грижи. И давали добри резултати. Споделил, че добра всекидневна доза смях и оптимизъм наред с топла и питателна храна и витамини, поддържали особено  духа  и тялото на японците. ( Имаше едни клипчета за това как една група в хамази и маски, китайци, танцуват, не знам дали сте ги виждали, но не са пропаганда, а реална практика). Като цяло всичко това комбинирано с добрата хигиена, необходимата дистанция и ост.мерки могат да ни помогнат страшно много.
П.с. аз си завляках в спалнята саксията със здравец - той определено дезинфектира въздухът. Освен това си пия превантивно по таблетка цинк+магнезий и вит. С, и наблягам на чайовете и бульоните - само, че домашно направените. 😊 П.п.с вече няма проблеми с гърлото - било наистина от краката Simple Smile но се отказвам от влизането ми в болница. Колкото и да е частна, не се знае, в кой момент могат да дойдат заразени. А моят проблем не е чак толкова сериозен. И друг път ще мога да си го направя изследването.

# 952
Преселението от Италия тепърва предстои - щели да спират идващите от там във вторник. Дотогава се призовават всички българи, които смятат да се прибират, да тръгват.
Да беее, да тръгват! Че закъсняват. Чакаме ги с нетърпение. Грам самосъзнание няма, братко!

# 953
Аз не разбрах, само полетите от Италия и Испания ли спират или въобще пристигащите от тези държави?

Пристигащите не
Но РЗИ ще ги проверява

# 954
Да поискам един практически съвети тук. Не мога да намеря етилов спирт за дезинфекция (освен водка или ракия, но те са ок. 40 градуса), но имам спирт за горене, който е метилов. Как мога да го изполвам, освен да избърша дръжките на вратите. Дали мога да сложа някакво количество в течния сапун или е вредно?
Сапунът е напълно достатъчен. Антибактериалните гелове и спирт са за когато нямате течаща вода.

# 955
  • на пистата
Който има време нека прочете.Доктор от Пирогов търси доброволци.Коментарите са потресаващи,включват се доктори и от други болници.Направо нямам думи,те докторите не са обединени,какво да кажем за народа.Миглена Еленкова мисля е жената от белодробна,която каза,че не искала да си рискува живота...
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10213323174953322&id=1816488192

# 956
Заразеният от Варна се е прибрал с влак от София.
http://www.moreto.net/novini.php?n=415785&fbclid=IwAR3unvt8L … 4R0n3RH6O-qgB2B_8[url]

За какво говорим?!!
Този сънародник от “братчедите” ли е?!
Иначе ние ще разбутваме фискалния резерв, маса народ ще остане без работа, пенсионерите, които и сега страдат от набезите на същите тези мангали, сега ще са още по- застрашени, защото целия престъпен контингент, който беше на гурбет си дойде и нали не очаквате, че ще се хванат в работа?! Ще крадат, мародерстват и какво ли не.
Бяс ме хваща! За помощи ще са първи и управляващите ще им клекнат, а за музиката, дето те я поръчват, ще платим ние. Сефте!

Нито искам, нито ще съм политически коректна, от тази коректност се докарахме до там, където сме.

Ще проверява РЗИ дръжки... колкото и сега с термокамерите...

# 957
Освен това си пия превантивно по таблетка цинк+магнезий и вит. С, и наблягам на чайовете и бульоните - само, че домашно направените. 😊 П.п.с вече няма проблеми с гърлото - било наистина от краката Simple Smile но се отказвам от влизането ми в болница. Колкото и да е частна, не се знае, в кой момент могат да дойдат заразени. А моят проблем не е чак толкова сериозен. И друг път ще мога да си го направя изследването.

Мъдро. Аз пък успях да си набавя от аптеките формулата, която предлагат руснаците и мисля нея да приложа: витамин Ц + цинк + селен.
Предвид, че Короната у нас не е азиатски, ами европейски щам.

# 958
Няма страшно, легловата база е 4600 легла в БГ. Повече болни няма да има по статистика. Другите ще си умираме вкъщи от други неща. До сряда най късно ще е пламнала страната. А след 7 дена максимума. Просто на петък 13 народа беше всичкия в магазини наблъскан. На короната и трябват 5-9 дена за проява, та ще настане веселбата тия дни. Да се надяваме да не стигаме до граждански опълчения да пазят всеки вход към квартал.

# 959
Според мен мерките са напълно адекватни. Аз видях премерени и компетентни изказвания от всички министри. Не ми е ясно защо във фб масово се роптае, че сами ще си плащаме сметките.
Все мислим, че някой ни е длъжен.

Според мен държавата не е длъжна, но е добре да отложи освен плащането на местни данъци, и сметките  за режийни. Защото тези, които ще се редят на опашки да ги плащат, вместо да ползват онлайн варианти, ще са основно пенсионери.

Общи условия

Активация на акаунт