COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 851
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 230
А мой познат с Тир изобщо няма да идва в бг, за да предпази семейството си. Никак не е леко. Хем искаме да има стоки, хем не мислим много за хората, които ги доставят и семействата им.

# 1 231
19 паунда бройката.
Скоро гледах защитно облекло в Амазон и повечето струваха в пъти (много пъти по-евтино) от hazmat костюми. Та и на мен ще ми е интересно какво е купил съфорумецът. Ако може с линк, защото “от Амазон” е все едно да кажеш на някой, че нещо се продава в китайски мол и да ходи да търси.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 22:05 от Не се сърди, човече

# 1 232
Скоро гледах защитно облекло в Амазон и повечето струваха в пъти (много пъти по-евтино) от hazmat костюми. Та и на мен ще ми е интересно какво е купил съфорумецът. Ако може с линк, защото “от Амазон” е все едно да кажеш на някой, че нещо се продава в китайски мол и да ходи да търси.
Най-евтините отдавна ги няма, но се очакват нови доставки скоро. Аз чакам тези.

# 1 233
Скрит текст:
В какъв смисъл се променя?
Доколкото разбрах от хора в медицинските среди, има два щама в момента - тип S и тип L. По-голямата част от заболелите имат първия тип, но очевидно вторият тип бил по-бърза зараза. Първо е бил в животни, нормално е по хората да започне да се променя. Един институт, мисля, че беше германски, каза, че този вирус става все по-опасен с разпространиението си, защото мутира. Повече заразени - повече мутации.

Много е нова цялата ситуация, изследвания и други изискват време. Да им дадем време на хората чрез изолацията, защото никой не знае какво, как.

ПП Robert Koch-Institut например тук на последния въпрос е отговорил кратко, че вирусът може да мутира. Нови са изследванията и от Китай, явно неофициални. Страницата за съжаление не е обновявана след  24.01.2020.

Четох за нещо подобно в американски източник, но споменаха, че изследването е от последната седмица. Може и да го няма в достъпни за нас сайтове. Става дума за изследване, направено в немска фабрика след като там е бил установен 1 заразен. Тествали са колегите на инфектирания. Откриват още 9 без симптоми в съвсем начален стадий на заразата. Установили са присъствие на вирусни клетки само по външните дихателни органи (уста, носна кухина, носоглътка) 10 хиляди пъти повече отколкото при SARS. Смятат, че е по-заразният щам L на COVID-19. Също, поне според американското мнение, вирусът се предава не просто по въздушно-капков път, а по въздушен. Достатъчно е инфектираният да диша в едно помещение с други хора, за да ги зарази. Или е достатъчно човек да стои в помещение, където е имало заразен 3 часа преди него, за да се зарази и той. Казаха, че ще изчакат становището на немските специалисти.
Вирусът със сигурност мутира, но не е ясна бързината на мутациите. Първо казаха, че молекулата му е по-стабилна сравнено с инфлуенца, след това излезе мнение, че е доста по-адаптивен от предполаганото.

# 1 234
За една седмица смъртността скочи от 6 на 8%!
https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR06T0-hEvDi … QsQetNWtG4m6TEorM

# 1 235
А мой познат с Тир изобщо няма да идва в бг, за да предпази семейството си. Никак не е леко. Хем искаме да има стоки, хем не мислим много за хората, които ги доставят и семействата им.

И какво ще прави? Ще паркира камиона и ще стои там. Как става това? Фалшивите новини взеха да изобилстват.

# 1 236
така е. Може да звучи кофти, ама ако можех, мм нямаше да го пусна у нас. Няма как. Обаче сега няма да излиза и така. Това мога, това правя. Да сме здрави само!

# 1 237
Ок Wink фалшива новина е, спи спокойно...
Човека е бил и в Испания, и в Италия. Преценил е според своите разбирания.

# 1 238
Да се държат границите отворени за чужденци е безумие, ама пусти туризъм, лобита, али-бали.. Борисов е мекица и корумпе и нищо няма да свърши, както и очаквах.

# 1 239
Аз съм спокойна, само че дори и да е негов камионът, няма как да го паркира просто някъде и да остане. Не си съчинявайте драми, и без тях е драматично.

# 1 240
Не е ром. Намерили са профила му в инстраграм и разнасят негова снимка из целия Фейсбук. Диджей е, снимал се е в самолета за Бергамо на 4ти март.

# 1 241
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Днес по немските новини по zdf съобщиха, че немска фирма работи по ваксина. Тръмп се е опитал да ги купи, да ги привлече в Америка, там да изнамерят ваксината. Тя да бъде изцяло и само за американците.

Фирмата е отказала. Искат да работят за свеобщото благо...

Слагам и линк към новината: https://www.zdf.de/nachrichten/politik/coronavirus-impfstoff-kon … tschland-100.html

# 1 242
Незнам някой дали помни, но масово изтеглиха банкнотите за подмяна в Ухан в началото още, може и там да има нещо, което не се споменава.

# 1 243
  • На топло
Има да - симптоматична, т.е. не борят вируса (няма с какво), а "поправят" пораженията от него. Друг вариант няма, т.к. няма лекартсво одобрено за вируса.
От това което чух по френската телевизия, от лекари, няколко много важни точки.
--- Лекарство за сега няма ! Лекуват се симптомите с класически лекарства.
Имате температура, сваляте температурата, кашляте - пиете сироп за кашлица.
--- Вече не се правят тестове на всички както в началото. Ако не се чувствате добре, търсите първо съвет от личната лекарка, а не отивате директно в болницата. Така предпазвате работещите там.
--- Ако сте болни вкъщи и ако имате затруднение с дишането трябва да се обадите на Бърза помощ. Без паника естествено ! Регистрирани са случаи където клиничната картина се е влошила много бързо, за 24 часа от първите признаци на затруднено дишане. И това независимо от възрастта на болния.

# 1 244
Двама от пасажерите на Diamond Princess, заразили се с коронавирус. Разказ от първо лице

(на английски е)

Скрит текст:

В канала си мъжът е документирал всичко.
Цитирам го, не само за да изкажа огромно благодаря за предоставената информация, а за да насърча всеки, който разбира английски да изгледа тези 37 минути.
Изключително полезна, окуражваща и ценна информация.
Силно впечатление ми направи, че човекът е отказал респиратор, а е правил  дихателни упражнения по ТЕС.
Това за кратко време е подобрило показателите му за кислород и го е стабилизирало. Свеж въздух, слънце, витамини и бодър дух. Да не се оставяме вируса да ни контролира, а ние да го контролираме.

Сега дробовете му са чисти, но продължава да е позитивен?? И си чисти носа с клечки и салфетки?
Другото, което ми направи впечатление, е че симтомите не включват висока Т.
Също, много важно: казва, че опитът показва , че каратината е добре да продължава до седем седмици.
И че голям акцент слага върху ефикасността от миене на ръцете със сапун при мерките за предпазване от зараза..

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 22:09 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт