COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 361
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 290
Тя ваксината докато дойде, целият свят вече ще се е "ваксинирал" по естествен път. Аз се надявам на по-бързо лекарство - противовирусно и/или антитела. Това ще промени правилата на играта в наша полза значително.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 22:43 от LillyM

# 1 291
Ниската им смъртност може би се дължи и на това, че много бързо намериха откъде им тръгна заразата( Хайнберг), намериха пациент нула, карантина на училищата в Хайнсберг, проследяване на всички контактни и бързо оказана помощ, съответно. Сигурно ще се вдигне още смъртността и тук, но нека се надяваме, че лекарство е на път да се намери.

# 1 292
Аз пък не мога да разбера защо трябва да пляскаме на някой, че си изпълнява задълженията. В крайна сметка те сами са избрали да станат лекари, положили са Хипократова клетва, никой не ги е насилвал. А и обстановката тук все още е спокойна. С цялото ми уважение към всички лекари - уважавам труда им и професията, която са си избрали, но чак пък такива флашмобове...

Визирам бг лекарите. В Италия ситуацията е много различна.

# 1 293
Лекарството, което ползват в Германия не е тайна. Знае се отдавна кое е.

Създаването на ваксина само по себе си, не е някаква трудност и страшно много екипи работят върху това-още другата седмица може да е готова. Драмата идва после при клинични изпитвания, докато разберат дали е безопасна и ефективна.
Напомням само, че все още няма ефективна ваксина срещу хепатит С.

Германците изглежда са с малко случаи защото тестват отдавна и в достатъчно количество, та явно развитието на болестта отговаря в някаква степен на статистиката им. Явно в Италия не насмогват с тестове и реалните заразени са много, много повече.

# 1 294
https://twitter.com/yaletung

Заразен доктор обеснява по дни как протича заболяването при него. За неразбиращи английски, може да се ползва гугъл преводач.

# 1 295
  • София
Да, Акаунте, взеха мерки бързо. Но и апаратурата им е по- добра. Аз не си представям тук какво ще настане, ако броят на заболелите надскочи апаратите. А то ще стане, ако пламне София. 

Според мен южните- италианците и испанците просто ги мори повече по някакви причини. Не са само външни обстоятелства.

Кое е лекарството, пропуснала съм .

# 1 296
Тя ваксината докато дойде, целият свят вече ще се е "ваксинирал" по естествен път. Аз се надявам на лекарство - противовирусно и/или антитела. Това ще промени правилата на играта в наша полза значително.

За целия свят не знам, ама Швеция със сигурност ще се е ваксинирала, според надеждите на шведските власти. Не го казвам с лошо, разбира се, дано стратегията им проработи, това ще е добре и за Европа, защото в противен случай всички мерки, които взимат в момента засегнатите страни ще рухнат като пясъчни кули.

Самото чакане за лекарство, ваксина, нови данни за вируса е затормозяващо. Учени от цял свят са в надпревара с времето, но процесите изискват месеци, че и години проби, тестване, валидиране. Всичко това е още един проблем за консуматорското ни глобално общество, което е свикнало да получава всичко и веднага.

# 1 297
Ниската им смъртност може би се дължи и на това, че много бързо намериха откъде им тръгна заразата( Хайнберг), намериха пациент нула, карантина на училищата в Хайнсберг, проследяване на всички контактни и бързо оказана помощ, съответно. Сигурно ще се вдигне още смъртността и тук, но нека се надяваме, че лекарство е на път да се намери.

Не може да е от това ниската смъртност. До онзиден децата ходеха на училище и още човек с маска не съм видяла. В магазините е пълно с хора и не чакат отвън на опашки. За NRW говоря. Освен ако нямат супер ген, значи заразените ги третират с нещо, което не е ибупрофен. Но и Вийлър го каза нееднозначно, няма какво да гадаем. Дано да е лекарство годно за масова употреба.

# 1 298
  • на пъпа на Златията
===
Този кретен не се е притеснил да зарази цял самолет от Бергамо до Барселона, после самолет от Барселона до София и сега цял влак до Варна, а ние ще се притесняваме да му покажем тъпата мутра да не го засегнем.
==
Вижте , дай да не бъдем крайни . Съобщиха за българка  доброволка която се заразила  за да пробват лекарства.
Ей такива хора  могат да помогнат .

Мисля си как можем да се изчистим
То явно е навсякъде . Как да стане?
 Да почнем от село на село да слагаме карантина?
Как обаче да се реализира? Може , ама май станахме мързеливи .
Кой влиза , кой излиза??
Още преди да е навлязло . Като се появи  затваряне  ли . Просто нямам идея .
А тия по курортите  хотелиерите да си ги приемат .

# 1 299
  • София
Все си мисля, че статистиката, която водим е неправилна. Убедена съм, че има в пъти повече болни, които си го карат вкъщи и не влизат в никакви бройки. Ако към момента са 50 официално, има поне още 500 болни. В крайна сметка за месец-два доста от контактните ще имат досег с вируса и ще развият имунитет. При достигане на определена бройка, разпространението рязко ще намалее. Да, ще има смъртни случаи, но ще го прескочим и това, сигурна съм. А догодина сигурно вече щамът ще е в противогрипната ваксина..

# 1 300
 Разказ на очевидец:

"Здравейте, казвам се Анелия и живея в Терлици, Италия!
Обикновено не обичам да пиша в социални медии, фейсбук,да говоря за работа,приятели,познати,но сега просто не издържам на всички глупости,които се пишат!
И така, пиша съобщение за онези невежи, неграмотни, твърдоглавци, слагайки всички епитети дори и тези, за които се сещате! За всички неотговорни и невярващи българи!За тези, които все още не са разбрали сериозността на ситуацията, и го демонстрират разхождайки се по улиците, пиейки питието си по баровете, разхождайки се с колелото, или правейки сутришната си загрявка в парка! Или , което е по - страшно да доказвате на някой, как не се страхувате и как от телевизора ви говорят глупости и всичко това е една конспирация! ...За вас пиша!!!
За съжаление, от коронавирусът се умира. А знаете ли как умирате? Умирате от двустранна пневмония (тежък остър респираторен синдром), бъбречна недостатъчност ...
Умирате САМ, набийте си го в главата САМ!, за да се ограничи и най - малкият достъп до останалите!
Бъдещият труп НЕ може да се свърже с роднини за последно сбогом, и когато издъхне го очаква кремиране! Не искам да сте сред тези мои познати, моля се, да бъдете отговорни!.. В Италия съм и си нямате и най- малка идея, какво реално се случва! Болници препълнени с заразени - с температура, кашлица....! Над 240 болни за денонощие! Хората са отчаяни,защото и 112 вече не отговаря! Не е вярно че децата не боледуват! Абсолютна лъжа! Но е вярно, че са най - честите приносители. Имунната им система е силна. Последната и най тъжна новина,която получих днес е за търговски център от хранителна верига. Заразени 8 продавачки,обслужвали, кой знае, колко клиенти. Въпреки драконовските мерки тук, все още има заразени и умиращи хора! Въпреки наложената карантина до 3 -ти април, благодарение на такива конспиратори като вас (които и тук ги има, умират хора!)
За сега до 3 април не можем да излизаме, децата учат онлайн, всичко е затворено само големи хранителни магазини работя и пускат по 5 човека вътре, другите са на опашка и полиция следи да са на метър - два разтояние един от друг. Нямаме право да напускаме градовете има полиция на входните пътища и навсякъде в градовете, танкове и военни се движат, недостиг на доктори, глоба от 260 € и затвор до 3 месеца, ако не спазваш правилата за напускане на града ( имаш право да напуснеш със специално разрешение - документ от полицията, като пише къде отиваш) забранени са погребенията, сватби, кръщенета и какво ли не) заведенията не работят! Днес комшииката ми, която работи в аптека, каза че трябва да се запася с антибиотик, сироп за кашлица и най-необходимото, защото няма и няма да има доставки, границите по суша, вода и въздух са затворени и какво ли още не ... това ли искате и при вас да се случи?
Умират хора! Набийте си го в главата!!! Докторите са принудени да избират - кой ще живее и кой ще умре! Ако вие сте на 45 години и сте заразен и има някой на 30 години, също заразен, ще се лекува с апарат този, който е на 30 !! Хората тук, сами се подлагат на карантина,при възможност - далеч от семействата си!! Сами признават съмненията си за зараза. Ужас! Трагедия! Затворени в къщите е най - малката ни тревога.
Носете ръкавици и маски. Стойте далеч от всички и всичко... Помислете, за това следващият път, когато почувствате, че искате да излезете от дома си! Не бих пожелала и един миг на вас невярващите,прекаран в червената зона. Вирусът е унищожителен,но върху желязо, пластмаса, дрехи и всичко останало е устойчив. Който иска ще чуе,който не,Бог да му е на помощ! Но не причинявайте това и на останалите! С повече разум и мъдрост ще се предпазим от тази пандемия! Нека БОГ ни пази!

# 1 301
  • София
"Ако ги правят като корейците ще им трябват 15 000 теста, демек милион и половин доларе за тестове.
Ако се фокусират само на тия със симптоми погат да получат числото и с 3 пъти по-малко кинти.
Боко е тарикат и тия кинти няма да ги плати.
Да не забравяме случая когато един здравен министър го изгониха, щото плати ваксини за 120 млн пара, без да се отчете където трябва.
В момента мутретата в София са маскирани на "дезинфектатори" и жънат безотчетните милиони в извънредното положение.
Обаче ще вдигнат смъртността, като ще почнат да тестват умрелите от всичко в болниците и ще бият Италия по смъртност, за да изкръткат повече кинти от Европа."

# 1 302
В крайна сметка за месец-два доста от контактните ще имат досег с вируса и ще развият имунитет. При достигане на определена бройка, разпространението рязко ще намалее. Да, ще има смъртни случаи, но ще го прескочим и това, сигурна съм.
Германските водещи вирусолози казват, че имунитет ще имаме, като го преболедува 60-70% от населението и говорят за две-две и половина години. А те не са фантазьори или търсещи сензации. Даже лекарството доколкото разбирам няма да промени това. То ще накара повече хора да оздравеят и ще свали много смъртността.

# 1 303
Ей, с тия недомлъвки..в Германия използвали нещо ефикасно ..какво е, нашите тук имат ли го, чували ли са го?

# 1 304
  • София
Хора, мирясайте с тая различна смъртност при тоя и оня- абсолютно еднаква е навсякъде ако видите как е по възрасти- в Италия има огромен % над 70, в Германия не са с такъв профил, в Корея повечето са млади. Нищо особено различно няма. Отделно в Италия тестват само по-сериозните (половината са в болница от тестваните за разлика от статистиката, че 80% не са за болница). В Швеция, Франция са решили да тестват само тия за болница и ще имат "висока" смъртност. Ама и при грипа показвах пример, че 7.5% от хоспитализираните умират.
 Освен това не забравяйте, че говорим за смъртност сред тестваните положителни, а не сред всички. То и за свинския грип тоя % в САЩ не бил под 0.1% ами си е 0.7%
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/15/12/09-1413_article

Общи условия

Активация на акаунт