COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 525
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 1 305
Лекарството което дава резултати на какъв принцип помага ясно ли е? Какъв вид медикамент е?

# 1 306
Не са недомлъвки, но няма да повтаряме всеки ден. Не са го чували вашите, защото още не е официално лекарство, ако въобще стане.

# 1 307
Поне китайците спрели ли сме да идват в България, или и те могат да ни посещават безпрепятствено? Доколкото разбирам, заразени от цял свят са свободни да идват и обикалят из България, а ние да седим вкъщи и да не им пречим.

# 1 308
Според мен южните- италианците и испанците просто ги мори повече по някакви причини. Не са само външни обстоятелства.

И двете страни са с много висока продължителност на живот, мисля че нещо свързано със средиземноморската диета, най-високата в Европа. Съответно и в двете страни има много хора, които са много възрастни. За Германия мисля че някой беше дал данни, че средната възраст на заболелите е по ниска. Възраст и пол са двата основни фактора, които влияят на това как ще протече заболяването.

# 1 309
Днес говорих с трима познати зад граница. От Русия ми казаха, че бройката която е при тях трябва да се умножи поне по 100. От Германия жената ми изкара акъла като взе да пише трескаво някакви несвързани работи, все едно апокалипсис се задава. Най ме зарадва човекът от Швейцария. Ситуацията, каза, при нас е извън контрол. Но нещата не са толкова страшни, колкото изглеждат. Супер спокоен. Мислех, че при тях е най-зле, като им гледам бройките. Утре ще пиша и на един познат в Норвегия. Давам си почивка вече днес.

# 1 310
https://twitter.com/yaletung

Заразен доктор обеснява по дни как протича заболяването при него. За неразбиращи английски, може да се ползва гугъл преводач.

Превод на симптомите, поправете ме ако имам грешки. Не съм чак толкова добра. Не виждам да е имал температура, но все още чета коментарите.

Скрит текст:
ден 1 Болки в гърлото, главоболие(силно), суха кашлица, няма задух

ден 2 По малко болки в гърлото, кашлица, главоболие, все още няма задух или болки в гърдите.

ден 3 Без болки в гърлото и главоболие, по слаба кашлица, диария, взе още няма задух или болки в гърдите.

ден 4 По лоша кашлица, умора, все още няма задух и болки в гърдите.

ден 5 По слаба кашлица, умора, все още няма задух и болки в гърдите.

ден 6 По слаба кашлица, умора, все още няма задух и болки в гърдите. Няма треска. Насищане с кислород.

ден 7 Кашлицата и умората се влошават. Все още няма задух, няма треска.

# 1 311
Чудя се еднократните маски дали не могат да се стерилизират в микровълнова печка или с бактерицидни лампи?

# 1 312
Със сигурност броят на заразените не е този, който попада в статистиките. Никоя държава не смогва да изследва достатъчно, а и тези дето го.изкарват на крак могат да бъдат хванати само случайно. Смъртността в Италия допълнително се вдига и от претоварването на системата, което уж би трябвало да е знак за ентусиастите да следват естествения ход на нещата.

Относно лекарството, германците не крият кое е то. Лекуващият лекар попълва протокол/ искане към производителя и той преценява за всеки конкретен случай. Трябвало пациентът вече да е със затруднено дишане, но не чак критичен. Лекарството се отпуска от фирмата безвъзмездно, резултатите са обнадеждаващи, но не може още да се говори за масово производство.

# 1 313
Нещо явно не сте разбрали първоначалните ми подбуди.

В случая не говорим толкова за толерантност, колкото за здрав разум. Това че нечия снимка се развява във фейса от някого си не значи, че този човек е същият за когото медиите пишат. Последствията за него може да са доста неприятни, особено ако самоличността му е объркана.

Никъде по света не съобщават за името на болния, нито му развяват снимките в пресата. Изключения, разбира се, са ключови политически фигури и известни личности, както и пациенти, пожелали сами да излязат с името си.

Напълно разбирам защо хората искат да я знаят кой е. Може да са му съседи, може да се засекли във влака, на летището, в болницата, да са се разминали с него на спирката.

Да, поведението му е било безотговорно, но се е случило с позволението на властите, които не са затворили граници, не са забранили полети, не следят кой откъде пристига и не взимат съответните мерки. Всичко е само препоръчително

Факт е, обаче и че има достатъчно първосигнални хора, които биха могли да създадат неприятности на въпросния мъж, който смятам, че и без това си е научил урока по трудния начин. А от последното по-кофти няма. Както знаем karma is a bitch.

# 1 314
Чудя се еднократните маски дали не могат да се стерилизират в микровълнова печка или с бактерицидни лампи?

Бактерицидни е различно от вирусни.....за съжаление вирусите са много по-малки от бактериите.
Бактериите са клетки, които също понякога се заразяват от вируси.

# 1 315
Сърбия затвори всички граници и обяви извънредно положение.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/03/15/4041431_surbiia_zatvori_ … ef=home_NaiNovoto

Цитат
..По думите на Вучич и "китайци, които викаме на помощ", ще могат да влизат - той има предвид китайски екипи, които да оказват съдействие за справяне със започналия от азиатския гигант вирус. Китай предложи помощ на европейските страни за овладяване на заразата, но отношенията между Белград и Пекин са особено топли в последните години. По-рано президентът каза, че са поръчани респиратори от Китай и вече са купени 5 млн. маски..

# 1 316
Аз четох интервю със заразен 44-годишен швед без придружаващи заболявания и точните му думи са, "че кашлицата" е толкова ужасна, че има чувството, че ще си изкашля дробовете от тялото".

Шведският премиер обяви, че ще даде днес в неделя пресконференция във връзка с короновируса. Викам си, разгеле, най-накрая ще се обявят някакви мерки като затваряне на училища и търговски обекти. Значи, през цялото време се тресях в истеричен смях докато го слушах.

Шведският премиер обявява "мощни" действия и отправя призив към шведското население да спазват следните мерки:
-  измийте ръцете си "внимателно" със сапун и топла вода (натъртва се на думата "внимателно")
- "силна" препоръка да останете вкъщи, ако сте болни
- "остра" препоръка да не ходите по болници, сега най-важно е да пазим медицинския персонал и хоспитализираните
- търсите медицинска помощ само ако сте пред умирачка
- препоръчително е да не пътувате в чужбина
- не посещавайте старческите домове и възрастните си родители

- граници няма да се затварят, правителството въобще не е дискутирало този въпрос, защото не се налага.

Елда Спарелид, главен шеф в района на Стокхолм, съобщава, че здравеопазването се подготвя да посрещне повишената нужда от интензивни грижи. Днес в Стокхолм за 2,3 млн. души има само 90 места за интензивно лечение.
„В краткосрочен план в Стокхолм можем да увеличим капацитета с 50 процента“, казва Спарелид .

Държавният епидемиолог Андерс Тегнел смята, че здравеопазването трябва да работи, за да получи колкото се може повече ресурси, тъй като Швеция може да се окаже в същото положение като Италия.
Flushed

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset

Значи въпреки това подчертаното горе, изречено от устата на държавният епидемиолог - утре всички в трудоспособна възраст по работните места, а децата в детските градини и училища. Ние се намираме в някакъв розов балон и някакъв си вирус няма да ни троши хатъра.

Брой случаи в Швеция (тук да се вземе предвид, че от 11 март тестват само хоспитализираните) - 1027, смъртни случаи - 3.

В Осло са започнали да изпробват неодобрено лекарство срещу Ебола.

# 1 317
"Внимателно измиване","Силна препоръка",и "Остра"...хм..бива си го...

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 23:32 от reninel

# 1 318
PURE, някакви симпатизанти от народа има ли към тези мерки и каква като цяло е реакцията на хората?

Взетите мерки или по-скоро липсата на такива има и известна логика, но със сигурност подобна ситуация е невъзможна за прилагане в страни като България, дори и Италия.

# 1 319
Шведският премиер обявява "мощни" действия и отправя призив към шведското население да спазват следните мерки:
-  измийте ръцете си "внимателно" със сапун и топла вода (натъртва се на думата "внимателно")
- "силна" препоръка да останете вкъщи, ако сте болни
- "остра" препоръка да не ходите по болници, сега най-важно е да пазим медицинския персонал и хоспитализираните

Sweat Smile Ох, PURE, разсмя ме в тези стресиращи времена!
"мощни" действия, "силна" препоръка, "остра" препоръка Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт