COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 912
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 365
Цяла Европа действа по този начин с тестовете. Става ти лошо - звъниш на някакъв телефон. Разпитват те къде си ходил и какви контакти си имал. Ако си заподозрян отиваш за тест.
Не на всички се правят тестове и това не е само в България.

П.П. Успех на потребителката, която и да е тя.

# 1 366
Така като чета, явно няма никаква процедура за работа в болниците във връзка с новите утежнени условия. Във всяко отделение - хирургия, гастро, нервно, може да приемат пациент, който след няколко дена да се окаже с коронавирус и да карантинират цялото отделение. И какво става после с пациентите там, или тези, на които тепърва им се налага да влизат? Къде отиват?

# 1 367
# 1 368
Чета сега, че шведската стратегия е да се заразят колкото се може повече хора без да се натоварва здравната система, цитат на канала Tv2 в сайта им. Сигурно са се разбрала с вируса да зарази само толкова, колкото е необходимо, без да се натовари здравната система? Норвежката стратегия е друга, да се заразяват по-малко хора, за да не се натовари здравната система като в Италия.

Стратегията на Швеция е да се заразят само тези в трудоспособна възраст и децата, около 60 % от населението, за да се придобие стаден имунитет. Да се пазят възрастните, а децата и по-младите да прекарат вируса с леки симптоми и малко хоспитализирани, че Швеция и без това е "цъфнала и вързала" с тези 572 интензивни места на 10,5 млн. население. Да видим само дали шведските сметки няма да се окажат криви и Ухан и Италия да ни се сторят като детска игра. Аз вече съм се примирила, че най-вероятно ще се заразя, ако няма промяна в Стратегията.

# 1 369
Успех и от мен на съфорумката! Пожелавам й отрицателни тестове!

Никола, а тя в какво здравословно състояние е? Има ли затруднения с дишането.

След като хоспитализираха семейството в Пирогов, Мутафчийски каза, че са взели тестове на всички от персонала, които са ги лекували. Също спомена, че едва ли ще са положителни толкова скоро, че ще карат карантината в болницата докато работят.

# 1 370
Хора, гледайте го този филм. Доста реално отражение на ситуацията в момента. Поне може да ви покаже как се предава вируса и какво ЕВЕНТУАЛНО може да стане, ако не спазваме мерките, които ни налагат.

Скрит текст:

Изключително силен филм, всичко вече се случва 1 към 1 в реалността!
Единствената разлика е, че там децата също са много застрашени!

# 1 371
И после “тъпа”била инициативата с ръкоплясканията за лекарите.Дали?
Стискам палци на потребителката!Дано теста е силно отрицателен!
Още преди седмици тук се предвиждаше, че ще имаме хора от центъра на събитията.

# 1 372
37 никаква температура не е, не се шашкай излишно.
От един час е била 37. А до утре може да стане и 37,6. Няма да се шашкам ли? Няма. Споко. Съвсем спокойно ги инструктирах да се самокарантинират. Карантината е за това, за наблюдение и превенция от заразяване и на други хора. Родителите ги пазим. Нали?

# 1 373
Стратегията на Швеция е да се заразят само тези в трудоспособна възраст и децата, около 60 % от населението, за да се придобие стаден имунитет...
Има логика, но нали казаха, че при него не се придобива имунитет?

# 1 374
  • на пъпа на Златията
==
Няма нужда от тема, в която всеки да споделя своите "знания", 'щото вчера стана страшна каша кое лекарство какво е, а сега се пише за ВИРУСА на туберкулозата....
==
Е поне тя така ми каза че в отделението е бъкано от вируси  туберколоза ,  .  та извинете за неточността .

# 1 375
Цитат
Успех и от мен на съфорумката! Пожелавам й отрицателни тестове!

Никола, а тя в какво здравословно състояние е? Има ли затруднения с дишането.
В добро здравословно състояние е, и е с висок дух. Има температура. Правят и тестове и за грип освен за корона. Лекарите дори са и казали че смятат че е грип а не корона.

# 1 376
Стратегията на Швеция е да се заразят само тези в трудоспособна възраст и децата, около 60 % от населението, за да се придобие стаден имунитет...
Има логика, но нали казаха, че при него не се придобива имунитет?

Придобива се. Обаче няма как да изолираш възрастните и децата и няма гаранция, че лица в трудоспособна възраст няма да се заразят, да се настанят в интензивно и да умрат. Просто стратегията на Швеция ги води право към Италия. Необяснима ми е тази логика. Да кажеш да няма челен опит да се поучат и да експериментират, а то? ....

# 1 377
Лекарството на германците, за което аз говоря не е на Рош.

Няколко пъти се опитвах да обяснявам уж не сложни неща, но някои потребители си държат на техните теории, колкото и да са нелепи от биологична гледна точка.

Вирусът мутира, тоест НК се променя, но това НЕ означава непременно, че му придава някакви нови качества.

PCR Тестовете са точни. Много точни. Нямам идея защо ги повтарят като изтървани. Малоумно е да тестваш някого веднага след контакта му с някого, нужно е някакво време за да се намножат вирусите. Отрицателния тест не означава, че сте имунизирани и нямацса го хванете утре, така че дори за контактните е безсмислено да се изследва веднага.

Това за топлото време изглежда също на мнозина не им е ясно. При затопляне няма да му стане  нищо на вируса, механизмите му на предаване не са толкова ефективни през топлите месеци.

За пандемиите...аз бих посочила грипа, варицелата, дори херпес симплелс вируса, като пример за такива, които почти всички сме изкарали.

# 1 378
Изчетох повечето коментари на доктора, за който Ви споменах по-рано. Темпетатура е имал 37.4 и то в първия ден(в дена на положителният тест) от тогава темпетатура няма. Според него най-сигурния симптом е сухата кашлица.

# 1 379
Шведският модел за борба с коронавируса вече и в Англия
https://www.24chasa.bg/novini/article/8304697

Кражби на маски поръчани онлайн
https://www.24chasa.bg/novini/article/8304737

Общи условия

Активация на акаунт