COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 356
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 350
Тесла, потребителката наистина ще е полезна за темата и съм сигурна, че всички списващи ще я подкрепим по всеки възможен начин. Ако тя самата има желание е добре дошла да съобщи коя е и какво се е случило.

Стискам, естествено, палци резултатите й да са отрицателни и всичко при нея да е наред.

# 1 351
# 1 352
  • София
Вируса ще си го изкараме всички. Това казват и епидемиолозите.
Ще може ли да посочите една само една пандемия заразила повече от 40% от хората на планетата???
 Тая теза "ще го изкараме всички" е някакъв абсурд.

# 1 353
Ето едно ръководство за лекари от китайците, за който разбира английски. Нещата са описани много подробно.
"Ръководство за бързи съвети за диагностика и лечение на пневмония, заразена с коронавирус през 2019 г. (стандартна версия)"
https://mmrjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s40779-020 … sbIyhHprYkquu4TMI

# 1 354
  • Пловдив
Аз се зачудих от поста на Тесла - не си добре, рисков си, карат те в болница и те изследват. Резултатът е отрицателен. Обаче в същото време в болницата, вероятно в същото отделение има човек с положителен резултат. Какво следва оттук нататък за отрицателния пациент?

# 1 355
Скрит текст:
Аз четох интервю със заразен 44-годишен швед без придружаващи заболявания и точните му думи са, "че кашлицата" е толкова ужасна, че има чувството, че ще си изкашля дробовете от тялото".

Шведският премиер обяви, че ще даде днес в неделя пресконференция във връзка с короновируса. Викам си, разгеле, най-накрая ще се обявят някакви мерки като затваряне на училища и търговски обекти. Значи, през цялото време се тресях в истеричен смях докато го слушах.

Шведският премиер обявява "мощни" действия и отправя призив към шведското население да спазват следните мерки:
-  измийте ръцете си "внимателно" със сапун и топла вода (натъртва се на думата "внимателно")
- "силна" препоръка да останете вкъщи, ако сте болни
- "остра" препоръка да не ходите по болници, сега най-важно е да пазим медицинския персонал и хоспитализираните
- търсите медицинска помощ само ако сте пред умирачка
- препоръчително е да не пътувате в чужбина
- не посещавайте старческите домове и възрастните си родители

- граници няма да се затварят, правителството въобще не е дискутирало този въпрос, защото не се налага.

Елда Спарелид, главен шеф в района на Стокхолм, съобщава, че здравеопазването се подготвя да посрещне повишената нужда от интензивни грижи. Днес в Стокхолм за 2,3 млн. души има само 90 места за интензивно лечение.
„В краткосрочен план в Стокхолм можем да увеличим капацитета с 50 процента“, казва Спарелид .

Държавният епидемиолог Андерс Тегнел смята, че здравеопазването трябва да работи, за да получи колкото се може повече ресурси, тъй като Швеция може да се окаже в същото положение като Италия.
Flushed

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset

Значи въпреки това подчертаното горе, изречено от устата на държавният епидемиолог - утре всички в трудоспособна възраст по работните места, а децата в детските градини и училища. Ние се намираме в някакъв розов балон и някакъв си вирус няма да ни троши хатъра.

Брой случаи в Швеция (тук да се вземе предвид, че от 11 март тестват само хоспитализираните) - 1027, смъртни случаи - 3.

В Осло са започнали да изпробват неодобрено лекарство срещу Ебола.

Добрата новина е, че съседите ви на запад вече ви нямат доверие и идващите от Швеция ще се пращат автоматично в 14 дневна карантина. Шеговито, ама е истина и ми се струва нелепо така да се подценява ситуацията. В Норвегия има 3 умрели и 1200 заразени и всички са си по домовете, излиза се само в собствения двор или в гората.
Чета сега, че шведската стратегия е да се заразят колкото се може повече хора без да се натоварва здравната система, цитат на канала Tv2 в сайта им. Сигурно са се разбрала с вируса да зарази само толкова, колкото е необходимо, без да се натовари здравната система? Норвежката стратегия е друга, да се заразяват по-малко хора, за да не се натовари здравната система като в Италия.

# 1 356
Ще може ли да посочите една само една пандемия заразила повече от 40% от хората на планетата???
Айде да не е всички. Учените го дават 70% от населението да се разболее.

# 1 357
Не е задължително да се зарази и той. Справка - пътниците в самолета през февруари, в който пътуваха двама болни от корона. Никой от останалите не беше заразен; празненството в Лом, извинявам се, че не помня колко са присъствалите, но мисля че само 40% се заразиха.

# 1 358
  • на пъпа на Златията
==
УЖАС- тия ако така се запознават с фактите .... смятайте
==
Ами получават данни от други държави и са съставили нещо.При нас случаите са малко . Симптомите са пък една мимикрия зад грипа .
Явно  са усетили паниката  и безсилието  които обхващат хората  а те нямат тая възможност да  разговярят със всеки който го обхваща паниката .
Явно ни оставят да се самодиагностицираме.

И не само ами ще започват и да избират кой да лекуват и кой не .
Т.е оставят ни да се самолекуваме.

Та по тоя повод  какво ви е мнението да се създаде тема за храненето  и коронавируса.
Имам една комшийка която работи в тубдиспансера  и постоянно я гледах че мъкне меса и казваше че  така вируса на туберколозата не я хващал .Като добавим , чесъна и ракийката  дето ги споменаваме . Ама има хора които имат и  съпътстващи заболявания и пият различни други лекарства , та за това мислите ли че  има необходимост от такава тема . Всеки да сподели своите   опит  и знания . Явно лекарите няма да са ни достатъчни и достъпни .  .

А пък  прочетох и  едно от последните мнения за бизнеса и короновируса  и за него може тема че в тая много хора се  паникьосват как ще работят .  щото и това е важно .  .

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 00:38 от rorik

# 1 359
  • Пловдив
Ясно ми е, че не е задължително да се разболее, по-скоро се чудя поставя ли се първият под карантина, къде, за колко време.
П.П. Няма нужда от тема, в която всеки да споделя своите "знания", 'щото вчера стана страшна каша кое лекарство какво е, а сега се пише за ВИРУСА на туберкулозата....

# 1 360
  • София
Скрит текст:
Айде да не е всички. Учените го дават 70% от населението да се разболее.
ОК ама такава НЯМА в историята- прегледах списъци на пандемии.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 00:46 от Не се сърди, човече

# 1 361
Тесла, от целия пост искам само да питам къде според теб е проблема в организацията на държавата?
Ами според мен, те излагат на риск от зараза хора при които не е сигурно че са болни от корона, защо не ги изследват вкъщи и ако се докаже че са болни тогава да ги изолират в болница. Не знам дали съм прав.
Цитат
Аз се зачудих от поста на Тесла - не си добре, рисков си, карат те в болница и те изследват. Резултатът е отрицателен. Обаче в същото време в болницата, вероятно в същото отделение има човек с положителен резултат.
Там има подобна ситуация, друга пациентка е дала позитив, спусната е заповед от щаба, всички лекари сега се изследват никой не може да напуска. Тя е в епицентъра на всичко това в момента. Прати ми и снимки от болницата. Типичен соц, храната не изглежда никак добре, но пък лекарите са много на място. Аз и не знам тия тестове кога стават точни. Ако има лекари които са се заразили от пациентката, дали веднага ще се разбере.

# 1 362
Аз се зачудих от поста на Тесла - не си добре, рисков си, карат те в болница и те изследват. Резултатът е отрицателен. Обаче в същото време в болницата, вероятно в същото отделение има човек с положителен резултат. Какво следва оттук нататък за отрицателния пациент?

Ами, ако има късмета да развие пневмония, ще му повторят теста след една седмица.

# 1 363

И накрая какво стана с конспирациите, че САЩ е пуснал вируса в Китай за да го срине? Издишаха. Китай вече почна да набира много голяма скорост, има огромни поръчки към него за маски, облекла, апарати за обдишване, тестове. След Италия, ще започне Испания с поръчките, Германия, Франция, че накрая и Щатите. Крайния резултат ще е отново един силен икономически Китай, който ще помага на поне 10 страни, които му берат пешкира с въпросния вирус.
Американският план "Маршъл", но в китайски вариант... Подпомагат разпалването на войната, докато обхване всички, воюват на праведната страна и накрая са толкова силни, че спасяват дори и враговете си...
Поправка: Резултатът ще  е един по-силен Китай.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 00:44 от nia_r

# 1 364
  • София
==
УЖАС- тия ако така се запознават с фактите .... смятайте
==
Ами получават данни от други държави и са съставили нещо.
Явно ни оставят да се самодиагностицираме.
Та по тоя повод  какво ви е мнението да се създаде тема за храненето  и коронавируса.
Имам една комшийка която работи в тубдиспансера  и постоянно я гледах че мъкне меса и казваше че  така вируса на туберколозата не я хващал .Като добавим , чесъна и ракийката  дето ги споменаваме . Ама има хора които имат и  съпътстващи заболявания и пият различни други лекарства , та за това мислите ли че  има необходимост от такава тема . Всеки да сподели своите   знания . Явно лекарите няма да са ни достатъчни .

А пък  прочетох и  едно от последните мнения за бизнеса и короновируса  , щото и това е важно .  . 

Причинители на туберкулоза са бактерии. Не вируси. Бактериалните инфекции се лекуват с антибиотици. Вирусните не. При тях антибиотици само лекуват усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт