COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 968
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 410
  • на пъпа на Златията
Ето защо казах  че темите трябва да се разделят .
Трябва да добавим и тема за организацията.
Много нашенци идваха да се лекуват тук защото на запад  им определяха ред за след месец , два. .

Вижте ние легла имаме  но лекари нямаме . Да им дава  Господ здраве ,  има пенсионери .
Толкова ли да е заразна тая гад , та в различни стаи  да се заразяват пациенти  при изследванията или това идва  от  персонала в отделението .
Тия хора трябва да ходят в скафандри и да ги сменят  при влизането  при всеки пациент .

От ония дни имаше токови удари , удари ми лисичката и сега съм с операта  и по 2 минути ми се отваря темата .

# 1 411
Турция затваря в полунощ въздушните си граници за девет европейски държави
https://novini.bg/sviat/balkani/587249

Много странно. А за Великобритания защо не ги затваря?

# 1 412
  • Там,където се събуждам щастлива.
Антигона , нашите властимащи закъсняха. Ефект от мерките им засега няма. Хората си пътуват свободно из заразени държави. На гражданска съвест могат да разчитат в цивилизовани нации. Тук сме ориента.

Следя темата на българите в Холандия. Масово се канят да ходят обратно в България. Не ги разбирам.

Стринка ми е сестра в Психиатрията. Това, което разказва за материали и персонал е като във филм на ужасите. Бог да ги пази!

# 1 413
За мен няколко фактора имат значение за разпространението на вируса - броят и гъстотата на населението, липсата на хигиена или добри санитарни условия, както и различия в общуването при нациите. Фактът, че големи хора се нуждаят от песнички, за да се подсещат колко дълго да си мият ръцете говори за това, че масово хората не поддържат достатъчно добра хигиена. А и живеят много хора, набутани един до друг. В Италия - 60 мил. (с още толкова туристи всяка година) на територия три пъти по-голяма от нашата. Италианци и испанци освен това много обичат да се целуват по няколко пъти по бузите за здрасти и довиждане, което е чудесна предпоставка за пренасяне на вируса от един човек на друг.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 02:07 от Анонимен

# 1 414
Антигона , нашите властимащи закъсняха. Ефект от мерките им засега няма. Хората си пътуват свободно из заразени държави. На гражданска съвест могат да разчитат в цивилизовани нации. Тук сме ориента.

Кажи го на другите, които реват, че са им нарушили правата, сринали са им бизнеса, хвърлили са им прах в очите, наложили са им психоза и други в този дух.

Ясно ми е, че няма държава, която да вземе мерки, които да устройват целият й народ.

Смятам също така и че мерките при нас ще се затегнат преди да сме изпуснали тотално положението. Може да съм наивница.

# 1 415
  • Варна
Надявам се на адекватни мерки и аз. Но всички сме наясно с капацитета на институциите ни. Джипитата нямат нужните инструкции за реакция. Отговорността се прехвърля. Разчитам на военната дисциплина и армията ни.

# 1 416
  • София
Напротив, стадния имунитет е най-сигурния начин със справянето с всеки вирус. Защо? Защото това е естествения/природния начин за справяне с проблема. При карантината няма такава ефективност, но резултатите са сходни, като цяло вирусът е победен. А защо няма тази 100% ефективност? Защото огромен брой от хората нямат имунитет и винаги има риск да го хванеш от някой, който не минал карантината или е изпуснат и пр.
Той вируса няма да се стопи както се писа по-горе, просто няма да има на кой да прескача, за да се възпроизвежда и ще изчезне.
В 21 век обаче (изобщо от 2 века насам, от както медицината непрекъснато се развива и уж всички станахме цивилизовани) да оставиш милиони да умрат няма как просто да се случи. Никой няма да го допусне. Мисля, че и британците ще клекнат. Но шведите са ми странни. Това което правят е цинично, безотговорно и престъпно. А и с тази стратегия ще убият и не малко млади хора. Да, младите умират изключително рядко, но когато подложиш целия си народ на произвола на съдбата дори на случаен подбор и с малко проценти пак ще има жертви. И ще им тежат на съвестта. Нали това го казвам ако постигнат перфектната изолация за всички възрастни над 60 г. Те обаче трябва да са под тотален ключ за поне месец и половина и до тях трябва да ходят в специални костюми за да им се носи храна и напитки. Но това ми изглежда толкова утопично, все едно гледам някой НФ филм. Ще го видим...
Ефективен лек съм на 90% сигурен, че ще има и то до края на Юни. И това е така, защото геномът е разкрит, а и вирусът е познат (самото семейство коронавируси е добре познато).
Иначе мерките които се взимат в момента са за да се намалят фаталните изходи. Защото дори и да се наложи да те сложат на респиратор пак шансът да се спасиш е висок. Обаче ако има много болни в тежко състояние няма да има за всички и ще се налага да се избира. Както е сега в Италия. Това е цялата работа. Но в никакъв случай няма да го изкарат 70% от българите, не и при тези мерки, които се взимат в момента. Да, не е ефективно както при пълната карантина, но и тя е неминуема според мен за всяка една страна тръгнала по пътя на Китай и Италия. Така че се подгответе и за карантина след извънредното положение. За наше добро е. После ще запретнем ръкави и ще работим с двойни усилия за да оправим икономиката. Хората ще се чувстват така все едно са спасени от отвъдното (такава е народопсихологията просто, колкото и да се повтаря, че няма място за паника) и ще работят с песен на ръка както се казва. Ще видите... Simple Smile

# 1 417
Някои срещал ли е фейсбук профил на лице с положителен резултат за covid19 в социалната мрежа? От 40+ души все някои трябва да е споделил нещо, не ми се вярва, да мълчат всичките...

Ето този господин е заразен и предупреждава другите за почти незабележимите симптоми: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/na7rom/arild-33-er-coronas … ubtile-symptomene
Накратко за него е като лека настинка, но се оказало коронавирус и той и семейството му са в изолация. Имаше още двама, които бяха излезли в медиите - един дядо даде интервю през прозореца на къщата си, и още един 40-50-годишен мъж, който вече е здрав, разказа колко кошмарно е преминало заболяването при него.

Скрит текст:
Иначе ИСИЛ призовават терористите да не стоят в Европа, за да не се заразят завалиите.  https://www.thetimes.co.uk/article/isis-issues-coronavirus-trave … -europe-5m89dvjjw

Вирусът набира сила в Африка и в редица държави вече има регистрирани заразени, които са внесли заразата от другаде.

Това е много важна и ценна информация, защото е много детайлна!
Моля те, преведи я цялата по дни, както е написана, за да се сложи на 1-ва страница. Възрастта също е важна, за да знаят младите и да се поставят веднага в изолация.

ПС Нужен е добър превод, че гугъл превежда
Цитат
Аз съм малка съседка, близка до носа ми в понеделник и следващите няколко дни, но заключете, че това е мъничка настинка, всъщност едва ли някога.
Simple Smile

# 1 418
  • Далечният изток
Точно това си помислих вчера, армията ли ни трябва, с насочени пушки към всеки нарушител, та най-после някои хора да се стреснат и да изпълняват мерките...

# 1 419
Скрит текст:
Някои срещал ли е фейсбук профил на лице с положителен резултат за covid19 в социалната мрежа? От 40+ души все някои трябва да е споделил нещо, не ми се вярва, да мълчат всичките...

Ето този господин е заразен и предупреждава другите за почти незабележимите симптоми: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/na7rom/arild-33-er-coronas … ubtile-symptomene
Накратко за него е като лека настинка, но се оказало коронавирус и той и семейството му са в изолация. Имаше още двама, които бяха излезли в медиите - един дядо даде интервю през прозореца на къщата си, и още един 40-50-годишен мъж, който вече е здрав, разказа колко кошмарно е преминало заболяването при него.

Скрит текст:
Иначе ИСИЛ призовават терористите да не стоят в Европа, за да не се заразят завалиите.  https://www.thetimes.co.uk/article/isis-issues-coronavirus-trave … -europe-5m89dvjjw

Вирусът набира сила в Африка и в редица държави вече има регистрирани заразени, които са внесли заразата от другаде.

Това е много важна и ценна информация, защото е много детайлна!
Моля те, преведи я цялата по дни, както е написана, за да се сложи на 1-ва страница. Възрастта също е важна, за да знаят младите и да се поставят веднага в изолация.

[
ПС Нужен е добър превод, че гугъл превежда
Цитат
Аз съм малка съседка, близка до носа ми в понеделник и следващите няколко дни, но заключете, че това е мъничка настинка, всъщност едва ли някога.
Simple Smile

Хахахаха 😅 Имам чувството, че някои от нашите капацитети точно по този начин си превеждат информацията за Ковид-19

# 1 420
  • на пъпа на Златията
Условията тук  не са  добри но лекарите ни са добри .
А пари ще се намерят ако ще и на заем .
Имаме добри лекари ,дори пенсионери , трябва ни само добра организация . Легла има , има цели болници и поликлиники закрити .

Мислех че ще имаме проблеми повече в големите градове     ,  но и явно и селата ни са застрашени .

Колкото до младите ,  започнаха да слушат . Бяха го обърнали на чалгаджийница . А пък като се появи и първияпочинал  хептем ще се озаптят .

# 1 421
  • Варна
Армията е обучена за всякакви кризисни ситуации. Ще бъде ефективна и в доставки или евакуация,  при по строга карантина.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 02:21 от Viviana91

# 1 422
Още една руска блогърка, този път в Италия. Дала е източници под клипа, според които все повече по-млади хора постъпват за интензивно лечение/реанимация (възраст от 30 до 60 години). Но като цяло остава преобладаващ делът на по-възрастните. Вчера сред починалите има двама мъже на 47 и 42 години, за които не се съобщава за допълнителни заболявания. По-младият е бизнесмен, другият оператор в бърза помощ. Лекарите са по 24 часа в болниците и по 14 дни работят без почивки. Не им достигат маски, по разчет им трябват поне 90 млн, както и легла за интензивно лечение и респиратори. Италианците продължават да тестват препаратите, за които са ги посъветвали китайските лекари от делегацията. Освен плазмата от оздравели пациенти, прилагат и различни препарати. Например при един от тях (чувам да го произнася като tocilizumab), около половината от тежките случаи, които са на изкуствено дишане, се подобряват и излизат от интензивна терапия. Само при тежките го използват засега. По-натам в клипа следва интервю с медицинска сестра от района на Бергамо. Парамедик, не работи в болница, само возят пациентите.
https://www.youtube.com/watch?v=R7SOSZxwS5g

# 1 423
Ето в тази статия има хубави визуализации на възможните стратегии. И без английски ще схванете за какво иде реч и какво се опитва да постигне човечеството:)
https://www.washingtonpost.com/gdpr-consent/?next_url=https%3a%2 … rona-simulator%2f

# 1 424
Колко са тези "все по-млади" хора? Като процент и бройка ме интересуват.

Общи условия

Активация на акаунт