COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 910
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 755
  • На остров
Зловеща и тежка ще е глобалната  икономическа криза, която  ни заля.
Правителството тук предприема мерки за икономически облекчения и подкрепа, но едва ли ще е достатъчано.
След, Scandic, SAS днес и Икея и Stena Line правят огромни временни съкращения.

Да границите не са затворени в Швеция, но никой не пътува след последните препоръки. Изпращат се празни самолети да прибират туристи на големите чартърни компании TUI, VING

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 13:54 от Две в едно ;)

# 1 756
  • София
Две в едно -.Да видим как ще оживеем, после ще е второ оцеляване. Последствията ще са катастрофални в глобален план. Подозирам пълен  кошмар.

# 1 757
  • София
И защо като чакам на опашка пред Била, Лидъл, Фантастико...без значение къде точно трябва да дишам цигарите на чакащите около мен пушачи?!?!? Запалил всеки и зорлем съм двойно  потърпевша. Поне чист въздух да остане, значи!
Пушачите, рядко заболявали от корона вирус, поне и те нещо са на плюс.

# 1 758
  • Варна

Наистина ли вярвате в тая тъпотия? Трябва да съдят медиите дето я тиражираха.

# 1 759
  • На остров
Мигла ще се по един или друг начин, но после идва страшното.

Ужасно е това с пушенето навсякъде в България.

# 1 760
Скрит текст:
И защо като чакам на опашка пред Била, Лидъл, Фантастико...без значение къде точно трябва да дишам цигарите на чакащите около мен пушачи?!?!? Запалил всеки и зорлем съм двойно  потърпевша. Поне чист въздух да остане, значи!
Това е май само според вицовете, иначе едва ли. Важното е да се оцелее, после ще оправяме другото.

# 1 761
Това за пушачите е странно.
Къде го пише?
Кога пък се направиха такива изводи?
Това за нурофена е фалшиво, нали разбрахте...
Вече прокуратурата се е активирана и има арестуван за разпространение на грешна информация във връзка с вируса

# 1 762
Да, хем стойте вкъщи, хем не се самолекувайте!
Аз това не мога да го разбера как ще стане?
Болнични не питам вече как ще се издаде на честна дума.

В крайна сметка какви са по-строгите мерки, които щяха да въвеждат? Аз нищо не разбрах. Нали уж щяха да гласуват такива, а границите не затвориха.
как ще затворят границите бе жена?  Ще се счупи икономиката. Сега е времето на ски туризма,  все пак не останаха много ски дестинации в Европа, в които чумата не се разпространила масово. Всеки си заслужава съдбата, ние също.
Кел файда от тия термометри и термокамери,  като това да си приносител и разпространител няма нищо общо с висока температура
Стойте си в къщи и се дезинфекцирайте, докато ви окапят кожите на ръцете.

# 1 763
Някой да има идея като са спрени ЖК дали гинеколога може да издаде само болничен

# 1 764
Имам питане- работя в сферата на ритейла , в мол и не работим до 29.03. Днес работодателят ни е задължил на групова среща (на която аз отказах да присъствам заради струпването на много хора )колегите ми да си подпишат молбите за отпуска до 29.03.  Аз не планувам сега да си ползвам отпуската. Какви са ми правата?
Кога планувате да си ползвате отпуската ?

# 1 765
А защо чакате на опашки пред хипермаркети? 😲
Малките магазини са празни. Няма хора, най-много един двама пред вратата. А вътре в магазина има всичко необходимо.
Е, разбира се, ако не се редите за черен хайвер и синьо Джони.

# 1 766
  • София/Севлиево
Това за Нурофена би било вярно за хора като мен и детето ми,които сме алергични към Ибупрофен.Иначе може и да не е вярно...
За пушачите също се съмнявам,че по-малко боледуват.Още повече ,че няма логика в това-даже на кутиите с цигари пише,че увреждат белите дробове,а нали вирусът точно тях поразява...
Аз пазарувам от малко Фантастико,сигурно най-малкото в София,и имаше опашки и двата пъти като ходех,т.к.вътре пускат максимум 5 души.За съжаление нямаше месо,едва открих две тарелки с пиле...

# 1 767
А защо чакате на опашки пред хипермаркети? 😲
Малките магазини са празни. Няма хора, най-много един двама пред вратата. А вътре в магазина има всичко необходимо.
Е, разбира се, ако не се редите за черен хайвер и синьо Джони.
Защото няма "промоции"Stuck Out Tongue Winking Eye Я ако се мине някой с 0,40 стотинки, как ще спи после!? А това, че може да умре, или да умори баба си, няма значение.

# 1 768
  • В тъмната гора.
Това за пушачите е странно.
Къде го пише?
Кога пък се направиха такива изводи?
Това за нурофена е фалшиво, нали разбрахте...
Вече прокуратурата се е активирана и има арестуван за разпространение на грешна информация във връзка с вируса

Напротив, вярно е това за Ибопрофена. Кореспондент на Нова ТВ в Париж го потвърди тази сутрин, че въпросната информация е публикувана и си седи в сайта на министерството. Не е опровергана.

# 1 769
  • на пъпа на Златията
Науката винаги е била след  събитията.

Дали пък шведите не са прави?
Пускат децата си на училише , заразяват се и естествено се имунизират. После няма да дават пари за ваксини .
Да ,  децата ще заразят  и майките и бащите си и те ще получат имунитет. 
Карантиринират възрастните  които  се разболяват и ще хващат  в по ранен стадии и ще пробват лекарства да лекуват последствието - вирусната пневмония .
И какво ще  лекуват?
Ще спасяват възрастните от смърт , ще помагат на майките и бащите да не сигнат към летален изход.

На мен ми се вижда  много рационално , а на вас?
Лекарите няма да са натоварени .

Изписаха се  сигурно 500 страници че  не трябва  да  се пускат децата на училище??

За това не трябва да се дават крайни  изказвания за едно или друго , а да мислим! Да не се обиждаме. Да не налагаме наше мнение а да дискутираме спокойно . .

Общи условия

Активация на акаунт