COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 253
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 920
Хора, споходи ме страшно обнадеждаващо провидение. ...то е от дни де. За сега има официално регистрирани само 3 смъртни случая на българи? !?!?  Почвам да мисля, че може пък нещо да има в гените ни. Външно получават информация за заразените и починали наши сънародници. Аз не съм чула за починал, 1 заразен. Може и да има и други заразени, но вие за починали знаете ли. Всичките ми познати в Италия са ок Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 16:50 от Фръц!

# 1 921
  • на пистата
Час пик във Вашингтон.А в Карлово живота си кипи,левчета,цветарски магазини..всичко си работи.

# 1 922
  • на пъпа на Златията
Накратко.
Правителството иска сега всички да си стоят в къщи за седмица две  за да има време да локализира и изорира  гнездата.
Нека изтърпим и ги послушаме .
После

Пълна забрана на пенциите като мен в къщи .за да не се разболяват.
Децата на д,градина и училище - заразяват се получават  естествен имунитет ./ Заразяват родителите си . Майките и бащите   на работа заразяват  се от работата или децата , и   при първите симптоми  веднага на изследване  и в болница за да им се помогне. Като преболедуват пак получават имунитет .

През цялото време пенциите у дома , докато се намери лекарство .  
Това е най рационалното решение .

Нарушим ли го , няма да има място за никой в болницата .  И ще се самодиагностицираме и самолекуваме и ще стигнем  италианците .

Така че една , две седмици  изтрайте  всички у дома !

# 1 923
  • София
Хора, споходи ме страшно обнадеждаващо провидение. ...то е от дни де. За сега има официално регистрирани само 3 смъртни случая на българи? !?!?  Почвам да мисла, че може пък нещо да има в гените ни. Външно получават информация за заразените и починали наши сънародници. Аз не съм чула за починал, 1 заразен. Може и да има и други заразени, но вие за починали знаете ли. Всичките ми познати в Италия са ок Simple Smile
3 жертви в България?
Коя е третата жертва?

# 1 924
  • София
Какво по-лошо от положението в Италия мислите, че ни трябва?! И това лошото вас ще ви подмине ли?! Нормални ли сте да си мислите такива неща...
Иначе относно какво мислим за преливането на плазма от преболедували - това е т.нар. пасивна имунизация, която не е измислена днес и във връзка с коронавируса. При активната се стимулира организмът сам да изработи антитела. 0
Друго исках да кажа с написаното. Българинът, който се бие в гърдите и вика: Абе аз ток и вода крада, с коронавирус ще ме плашат" си търси лошите последствия. Sad

# 1 925
Хареса ми тази нова мярка на китайците - от днес всички пристигащи от други страни се изолират за 14 дни в специално определени от властите хотели. Разходите се поемат от изолираните лица. Изолация в домовете на хората не е разрешена, освен в определени ситуации след обстоен преглед. Всички международни полети кацат на определено летище, пътниците се откарват в център за обработка и на всеки му се осигурява място за карантина. Това е за да се избегне втора вълна от зараза.
Инфо от тук:
https://elpais.com/sociedad/2020-03-16/china-considera-los-casos … -la-pandemia.html

Израел го въведоха първи. От днес и Кипър.

# 1 926
Не е доказано, че се получава имунитет при боледуване.

# 1 927
Една жена в Пловдив. Днес сутринта го обявиха. Но за нея не е сигурно, че е от вируса ( или поне сутринта не беше). Все пак лекарите бяха много паникьосани, че ще ги изпозаразят, ако се окаже носителка на COVID-13.
https://nova.bg/news/view/2020/03/16/281460/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D … 7%D0%B0-covid-19/

# 1 928
Austrian Airlines прекъсна от 18.03. до 28.03. всички полети от Австрия. А последният техен кацащ идва от Чикаго на 19.03. Ще превозват само австрийци, които са останали в чужбина и работят заедно с външно министерство по въпроса. Който има полет в този период, получава безплатно сторно.

Е стига, как успяхте да изтълкувате, че приканвам някого да се заразява.
Май не за твоя постинг иде реч, а за радващите се на Англия.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 16:13 от Анонимен

# 1 929
  • София
Ми не е същото на терасата. Нямаш близък контакт с друг човек.Чак пък във въздуха свободно да лети, то по тая логика да не отваряме прозорците.
Относно постоянните брифинги, малко прекаляват, нагнетяват обстановката, но айде няма да недоволствам, защото до този момент ми харесва направеното от държавната "върхушка".
`E нали това е идеята!

# 1 930
Петицията за затваряне на границите защо така мудно върви? Гоним последния влак за някакъв по-добър изход.

# 1 931
Като напише някой, че хората навън са без маски и побеснявам вече. Маски няма! От къде да си купим и не пускайте линкове от строителни хипермаркети. И там няма. Аз не мога и да си ушия.

На едно място видях къде продават маски, шити наскоро. Фирмата е Ефреа. Обаче цената....15 лева!!
Спекулата си върви и това е. Мога да ви насоча как да ти намерите, ако все пак решите, защото линкове тук не може да се пускат.

В шумен, в няколко шивашки ателиета, шият маски по 2 лева...

# 1 932
някой пита за еднократните дали може да се дезинфекцират ипак да се ползват. Личното ми мнение е, без да се връзвате излишно, че добро напояване със силен спирт и последващо изсъхване ще ги дезинфекцира

# 1 933
Една жена в Пловдив. Днес сутринта го обявиха. Но за нея не е сигурно, че е от вируса. Все пак лекарите бяха много паникьосани, че ще ги изпозаразят, ако се окаже носителка на COVID-13.
да де, общо 3ма. 2ма възрастни от ломско  (май роми, не съм сигурна ) и жената от Пловдив. Която не се знае дали е заразена още.

# 1 934
Информация за болните, ъпдейтната преди час.

Общи условия

Активация на акаунт