COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 461
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 025
Нови болни пак от село Василевци, от Лом - кларинетистът, който е свирил на юбилея. Все по-голям процент стават заразените от празненството.
Има и от Софийски болници.

# 2 026
Подарък от Виваком, за да си седите вкъщи

# 2 027
  • Варна
Болните от с.Василевци роми ли са?

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 18:10 от Viviana91

# 2 028
  • София
Аз го разбирам, все повече се ядосва на глупостите на журналистите и на хората. (обаче помня как дружно всички разправяха преди две седмици, че било просто грип, няма нужда от маски)

# 2 029
  • Другата България
От брифинга научих, че в Лом има областна болница.Stuck Out Tongue Winking Eye
Която всъщност е Общинска, а областната е в Монтана. За уточнение само.
Та за Ломската болница - лекари от инфекциозно пуснали един от заразените да пътува до Александровска болница. Не е ясно още с какво е пътувал. И те така.
Болните от с.Василевци роми ли са ?
Чисторкръвни. Но пък за сметка на това с домашна помощница, която е с отрицателна проба.

# 2 030
Някой знае ли в момента как става това поставяне под карантина? Нали все още е домашна? Ако човек пристига на летище София и трябва да се придвижи до дома си в Бургас, как го организират? Възможно ли е да се придвижи сам, с автомобила си, който е на паркинг до летището?

# 2 031
Това видяхте ли го:

" ЦИТИРАМ: "... В света няма нито един умрял от коронавирус. Има починали с коронавирус! Правите ли разликата?" (край на цитата)

Hasan Efraimov
I går kl. 10.01
Още веднъж ще ви кажа, защо статистиката за короната е стъкмистика, или казано по народному – хава газъ работа.
И пак ви заявявам – България няма капацитета да се противопостави на епидемия. Като лекар знам това добре. Няма капацитета да се противопостави на нищо. Разберете го вече. А Щабът прави вятър с пръдня.

Този лично бих го обесила надолу с главата. Идиотите няма да свършат с един обесен, но тези, дето им дават трибуна, трябва да понесат по 100 пръчки на гол задник, та другия път и те да мислят.
Редактирай този смахнат пост, че направо ще пиша на модератор!

# 2 032
Ако бяха българи, щяха да кажат, никога не са имали проблем да говорят за етнос, освен в един конкретен случай.

# 2 033
Нищо не разбрах-Мутафчиев каза преди няколко дни ,че ще работят тези и тези бизнеси.Сега Горанов излезе преди час и обясни ,че явно не сме разбрали добре и точно.Бизнесът да си работил иначе държавата загивала.
Вие как го разбрахте ?

# 2 034
Подарък от Виваком, за да си седите вкъщи

И Теленор същото предлагат...

# 2 035
Търся и не мога да намеря информация кога и къде са били изследвани англичаните от Банско? Какви симптоми са имали, че се е наложило да ги изследват? Потърсили ли са помощ в местната болница? Също не намирам информация от колко време са в града, кога са пристигнали. Не съм изгледала всички брифинги и не знам там дали са дали такава информация, но в интернет няма подробности. Моля ако някой е запознат да пише, вълнува ме доста. Благодаря!

# 2 036
  • забравих си мисълта...
Още през юни или юли се очаква фирма CureVac да предложи ваксина срещу коронавирус. Trump иска да я закупи срещу 1 милиард долара и то само за Америка. Германците преговарят, за да може ваксината, да е за всички, намират изказването на Trump за егоистично и нечовешко. Или накратко, войната за притежание на ваксината започна.

https://www.youtube.com/watch?v=yyIF34uwOlo

# 2 037
Скрит текст:
Нека само да напомня, че има анти-ваксъри, които си водят децата на "морбили партита". Защото е по-хубаво да го изкарат, отколкото да се ваксинират. И с този вирус звучи същото "Дайте да се разболеем, че иначе икономиката."
Казах го неведнъж, икономиката страда от ден едно. От деня, в който излезе от Китай и почна да се предава на местна почва в другите държави, борсите започнаха да се сриват.
Сега има два избора
Икономическа криза със съсипана здравна система и много жертви
И
Икономическа криза със що годе запазена здравна система и по-малко жертви.
Добра идея да затворим хората с хронични заболявания и възрастните. Само искам да попитам съфорумките, които го подкрепят това:
Вие знаете ли колко хронично болни има в България?
А знаете ли колко хора над 50(защото те са застрашени най-много) работят?
И знаете ли каква част от медицинският персонал е на тази възраст?
Спирам тази тема дотук. Аз съм си направила мой изводи и мога да кажа, че за първи път съм доволна от нашето правителство.

Скрит текст:
По въпроса с отпуските
Не е никак сигурно дали после ще можем да си позволим такива неща. И не от икономическа гледна точка, а защото ще трябва да се работи много, за да се върне живота в някакви нормални граници. И това ще зависи от всеки един от нас, независимо от възраст, квалификация и работно място. Ще се наложим всички да работим здраво, за да се справим и сега в тази криза и във следващите месеци/години.
Вземете си отпуските сега, за да може да имате работни места после. Те ще са ни нужни. Работодателите не са длъжни да ни плащат, без да работим. Не злоупотребявайте и с болнични. Здравната каса има нужда от тези пари.
Имаше вчера пък едно момиче на 29, което не искаше да ходи пък, ама имала колеги на по 50-60. Не е ли по-редно да пуснат тези твой колеги, момиче? Не е ли по-добре ти да поемеш вместо тях?
Нужно е да сме обединени, нужно ни е на нас и на хората, които обичаме. Не е редно да се цепим точно сега и да се караме. Господи, дори и депутатите ни, който само се карат за най-малкото нещо, се обединиха. Толкова ли не можем и ние?
А относно наредбата, която видиш ли била "незаконна"- хора, ние сме в извънредно положение, те в момента имат повече правомощия. Не е като да не са си проверили нещата.
Жалко е, че дори сега не можем да слушаме и изпълняваме задълженията си на граждани. Защото то не са само права, има и задължения. И колкото и да е гадно за някой хора, изпълнението на наредбите и законите в държавата е основно задължение за всеки един човек. И затова има административни наказания, глоби, затвор. Защото нямаме права, без да имаме задължения.

НОИ със сигурност знае всичките си пенсионери (в т.ч. тези по болест). Както ги знаят децата и внуците им, както и социалния патронаж. Работещите пенсионери да си стоят вкъщи, а не да ходят да работят - много от тях са медицински лица, между другото, срамота е това - да ги караме да работят точно те!
А и ролята на масовите медии поне ще стане градивна - да тръбят по цял ден възрастните хора над 65 години да си стоят вкъщи. Колкото до институциите за възрастни хора, болници и пр. - за там е ясно, за карантината ще се погрижи персоналът. Аз, обаче, трябва да ви кажа, че съм много разочарована от персоналът в домовете за възрастни хора - не им е осигурено и не носят защитни облекла и маски, с които да предпазят НЕ СЕБЕ СИ, а възрастните хора....

П.С. Всички останали да си живеят, работят и учат както винаги.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 17:35 от DeltaAzimut

# 2 038
Скрит текст:
Хм, аз бях една от фенките на Мутафчийски - в смисъл вдъхващ доверие, със самообладание и прочее. Докато не попаднах на това

Не знам какво да мисля .... Според вас възможно ли е да е монтаж, поредния фейк и т.н. Видеото имам предвид. Макар, че гласът си е на генерала?

Не е фейк. До съвсем скоро имаше операция по "успокояване на народа". Всеки ден излизаха де що има професор, доктор и доцент да лъжат по телевизията за вируса, че не бил опасен, че бил грип, че тези които се тревожат са идиоти и т.н.
Честно казано не знам какво постигнаха с това, освен че подтикнаха бая народ към неразумно и рисково поведение? Какво мислеха, че ще стане, ако кажат истината, ще се срине държавата? Тези, които опразниха магазините, го направиха заради карантината, не заради вируса. Те ако се страхуваха от вируса, нямаше да се бутат в тълпи. Да не говорим, че подкопаха доверието във важен момент, сега хората се чудят кога казват истината и кога лъжат.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 17:52 от Не се сърди, човече

# 2 039
  • София
macapisa, остават мерките, приети на 13 и 14-ти март. Генералът предложи по-строги, не бяха приети. Речта му беше донякъде с вразумителна цел.
Тоест работят редица бизнеси извън хранителни магазини, аптеки, банки и застраховки... всъщност, цяла сутрин рових и не виждам някъде някой да е забранил на фризьори и маникюристки да работят...

Общи условия

Активация на акаунт