COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 492
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 085
В чужбина има много хора, които са се показали, документират протичането на болестта. Вчера даже бях качила клип. Никой не ги обвинява, не мисля, че има защо, всеки се е заразил от някого. Сега, ако тръгнеш зорлем да заразяваш...

Тук даже не знаем как протича реално, всеки си говори нещо, чул от някой друг.

# 2 086
  • София
Защо другата седмица се прибират студентите от УК? Мислех, че отдавна всички нашенски студенти са се прибрали като се видя накъде отидат нещата.

# 2 087
  • На остров
Финландия затваря всички училища от сряда и се забраняват сбирки над 10 човека.

Другата седмица в ЮК излизат в великденска ваканция.

# 2 088
Тази работа с карантинирането на целия ЕС не е ли малко закъсняла? Сега ли се сетиха?
И в такъв случай какво се прави с Швеция, Дания и Холандия?
В крайна сметка не може едните да не можем да се разходим пред блока, а другите да си карат както си искат...
Това просто обезмисля усилията на някои страни досега.
А к'во ще ви стане,ако не се разхождате пред блока 2 седмици.Не,че само в БГ са такива,де.Ето и от тук
Скрит текст:
Dear All, I have worked at NIH and have direct contact with some researchers there.

The thing is very simple. I still see many posts about traveling, taking kids or dogs out.

Either we stay home for about 3 weeks and decrease the propagation speed (it is called cinetics of the virus) or we will be in this situation for up to a year or more. This means you only go out if really needed (no more food and delivery is not available). Very few will resist a year in isolation without serious psychological issues. These are scientific results based on past pandemics and current data.

I do hope everybody realizes at this point that warm weather will not stop this. Otherwise there would be no cases in Thailand for example or Tanzania.

I can understand the kid or dog gets very anxious in the beginning but this is absolutely necessary.

For those believing this is a hoax: talk to your friends in Italy.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 18:38 от Не се сърди, човече

# 2 089
Относно ваксината - и аз одеве писах , че лятото има шанс да се открие, но що се отнася до астрологията. Всъщност не знам къде ми отиде поста, но казват, че лятото ще се открие ваксина, есента вируса ще атакува пак, и след това ще изчезне. Но ще е по-лек втория път. До 30 март ще се разраства за съжаление в големи мащаби. От април ще има леко стихване. Това - за който вярва в тези неща. Аз да. И ще видим в крайна сметка кое, как, кога.
До 30-ти март, защото дотогава е извънредното положение ли? Stuck Out Tongue Closed Eyes
Съжалявам, просто не го виждам подобно развитие на нещата, но времето ще покаже..
Чудя се обаче, дори и да открият ваксина, колко хора биха се подложили на ваксинация, особено, ако има някакъв процент странични ефекти от ваксината.
п.с. Гърция само за вчерашния ден имаха +103..Дано се забави ръста при тях.

# 2 090
  • На топло
За Франция - в 20ч Макрон ще обяви нови по-строги мерки.
Вчера много хора са се събирали на групички, по плажове, по паркове заради хубавото време.
За съжаление, се увеличават тежките случаи нуждаещи се от прием в болница 😔.

# 2 091
  • София
То вирусът за тях е страшен, не за нас. Онзи ден следобяда в трамвая - само пенсионери...
То и за тях, и за нас. Вирусната пневмония не е майтап работа, дори да не беше от този вирус. При децата "лекото изкарване" също е 9-14 дни, и също с интерстициални изменения, демек, вирусна пневмония. Който е виждал знае колко е леко. Мерси. Мисля, че сега ЕС ще вземат онези мерки, които тук не смеят, та ще решат дилемата на управлението.

Във Франция Макрон ще се обръща към нацията довечера, но то и на него му е лесно вече, нали накара вчера народа да гласува, сега вероятно спокойно ще сложи карантина.

# 2 092
Скрит текст:
Мутафчийски НЕ ВЗЕМА РЕШЕНИЯ. Борисов ги взема...толкова ли не схващате?

Борисов да не е доктор? Той разчита на експертите, все пак...Вие съвсем го изкарахте Борисов вездесъщ...
Гледах го онази вечер, че го е яд, че ще трябва да затваря държавата, та умира....само пресмята загубите, завалията.

Обаче Годжи като се юрнА урболежката, дай, та дай да затваряме....и така. Напълно погрешно поведение е това, без грам мисъл, без грам разбор, изводи, проучване, креативност, визия.

Да, той сал в БГ един Мутавчийски е доктор, консултант , сал той коли и беси ...Нали знаете, кои са първосигналните т.е. този който виждаме в тИлИвизора той виновен

Доклкото знам, той е шефа на Щаба и от него зависи всичко. Ерго, ако малко беше помислил, преди да ни държи сълзлива реч как трябва да си пазим родителите, да беше ги предпазил той, а? Щото това е работата на държавата - да пази слабите и уязвимите, ние, останалите, ще се оправим и сами.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 18:33 от Не се сърди, човече

# 2 093
  • Другата България
Каквито и мерки и ограничения да се вземат, дори и всичко да се затвори с изключение на хранителни магазини и аптеки, докато продължават да се прибират хора от рискови държави и да не стоят под карантина, самонаблюдавайки се, положението само ще се влошава. Това е истината. Писа се многократно, български граждани денонощно се прибират от къде ли не, с какво ли не. И далеч не всички спазват карантината. МВР няма как да ги издирва всички, по обясними причини. Половината от тях да са носители на вируса, 1/3 да са, какво значение има, че магазинът за цветя работи? Или ключарът на пазара?

# 2 094
Казаха ли нещо за затваряне на границите за чужденци, или ще изчакаме цяла Европа да го направи, че накрая и ние да се решим?

# 2 095
  • София
Докато всякакви хора влизат, МВР ако трябва ще ги издирва. Положението ще стане още по-зле иначе.

# 2 096
  • София
В чужбина има много хора, които са се показали, документират протичането на болестта. Вчера даже бях качила клип. Никой не ги обвинява, не мисля, че има защо, всеки се е заразил от някого. Сега, ако тръгнеш зорлем да заразяваш...

Тук даже не знаем как протича реално, всеки си говори нещо, чул от някой друг.

Да, но това е техен доброволен избор. Съвсем друго е да те изтипосат без твое разрешение. А и повечето хора не са виновни, но има и такива, като англичанина, който контактувал с болната си сестра и после дошъл тука на ски, или онзи, който минал половин България, след като се върнал от червена зона. Такива хора доста хейт ще отнесат, особено пък почнат ли да се завъртат и смъртните случаи.

# 2 097
  • София
Относно ваксината - според мен ще стане бавно. Трябва да са абсолютно сигурни, че е безопасна, преди да почнат да я бият масово. Иначе ще ги разчекнат...
По-скоро се надявам за лекарство. Абсолютно убедена съм, че в Китай, а и не само, вече тестват всичко, което им хрумне, дори и без разрешение. От там се надявам "да изскочи зайчето".

# 2 098
  • Другата България
Докато всякакви хора влизат, МВР ако трябва ще ги издирва. Положението ще стане още по-зле иначе.
Поредната глупост, ще ме извиняваш.
Не знам като го казваш дали изобщо имаш някаква представа или поне предложение как това би могло да се случи. Защото няма как, но ще ми е интересно да го чуя.

# 2 099
  • UK
Казаха ли дали ще важат и за България тези рестрикции за пътуването? Тук (Англия) засега казват, че е само за Шенген.

Общи условия

Активация на акаунт