COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 417
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 280
Чета назад в темата и не вярвам на ушите си, дето се вика!

Надявам се съвсем скоро в България извънредното положение да се затегне и да се изясни на всички неразбрали, скучаещи и обезумели от стоене вкъщи хора какво е забрана за излизане от домовете!
Какви разходки на открито, какви обиколки на блока, какви гори и поляни?! Толкова ли не можете да си удържите децата по къщите, наистина ли?! Имам дъщери на 10 и 15 години, трети ден не са си подавали носовете отвън. Няма и да си ги подадат. Извеждам кучето в градината за по 2 минути сутрин и вечер, колкото да си свърши работата.
НЕ МОЖЕ на разходка, НЕ МОЖЕ на въздух, НЕ МОЖЕ на безлюдно място, НЕ МОЖЕ без причина! Набийте си го в главите, докато е време, МОЛЯ ВИ!!! Нищо, че положението още не е толкова затегнато. Направете го вие!

Ето това може ли да ми обясниш защо не може? Аз, ММ и двете ми деца стоим вкъщи от 29.02. Двата пъти, когато излязохме от вкъщи се качихме директно в колата и с нея отидохме далеч на едни поляни, където нямаше никой. Хапнахме по един домашен сандвич, разходихме се и се прибрахме отново с колата и от колата директно вкъщи. Не сме срещнали нито един човек, не сме разговаряли с никого - пълна изолация. Защо да не може?

# 2 281
  • София
Китайката карантина не може да се сравнява с италианската, освен това италианците закъсняха много. За съжаление съседните им държави хем виждат какво става, хем не обявяват карантина. Странно ми е. Така няма да се оправим скоро.
Трагедия е това което се случва в Италия, но аз си стоя зад думите, че ще е първата европейска държава, която ще се изчисти от вируса ако преди това не бъде открит ефикасен лек.
Няколко пъти писах вече, но не се чете и масово се иска още от вчера, днес, утре случаите като с магическа пръчка да изчезнат, е няма как да стане.
от 23.03 нататък кривата трябва да се стабилизира леко надолу. От Април ще почне да пада, Май месец ще се изчистят. Без да казвам конкретни дати. Обаче в Италия трябва да удължат карантината с още 3 седмици и да затегна като за последно контрола и после ще си отдъхнат.
Жалко за тази прекрасна страна и тези сърдечни, весели, народни хора.

# 2 282
Нали ви казах, че пенсионерите не ги слуша главата. Баба ми разправя, че те са си го изживяли (тя включително, на 84 е) и каквото имало да се случва, щяло да се случи. Иначе тя си стои вкъщи и баща ми ходи да и пазарува днес, но някои от нейните приятелки я били поканили на кафе...

# 2 283
Взели сме и да изнасяме - от Банско към Израел
https://www.health.gov.il/English/News_and_Events/Spokespersons_ … /14032020_24.aspx
Мернах и още един случай

# 2 284
  • Mediterraneo
Ето това може ли да ми обясниш защо не може?

Лейди, не може, защото е забранено. Извънредното положение го забранява. Разбира се, българското явно не е такова, а са просто думи и хвърлен прах. Тук полиция обикаля и глобява наред за неспазване на забраните. Не може да излизаш и точка. Не сме искали обяснения защо може или не може, просто изпълняваш. Но като е разрешено в Бг, екстра!

# 2 285
  • София
Ако правилно смятам, това за Исландия - заразените от заразени в чужбина заразяват два пъти повече хора от донеслите вируса.
100 донесли вируса
30 контактни
 и 50 контактни на контактни.
 Аз ли не съм добре?

# 2 286
Тук не е така, да

# 2 287
Като се прибирах от работа само пенсионери и тинейджъри виждах по улиците от колата.
Моите като видях, че не става с добро, съм им казала, че ако ги хвана, че  са си подали носа навън да ми забравят телефона, не е ок като отношение, но ги поуплаши малко.

# 2 288
Вече не знам на кой да вярвам.
Друг поглед за варненския случай :
https://big5.bg/razsledvane/item/16861-v-imeto-na-obektivnata-is … C--c3JVZvn8pGxw8o

# 2 289
  • София
Чета назад в темата и не вярвам на ушите си, дето се вика!

Надявам се съвсем скоро в България извънредното положение да се затегне и да се изясни на всички неразбрали, скучаещи и обезумели от стоене вкъщи хора какво е забрана за излизане от домовете!
Какви разходки на открито, какви обиколки на блока, какви гори и поляни?! Толкова ли не можете да си удържите децата по къщите, наистина ли?! Имам дъщери на 10 и 15 години, трети ден не са си подавали носовете отвън. Няма и да си ги подадат. Извеждам кучето в градината за по 2 минути сутрин и вечер, колкото да си свърши работата.
НЕ МОЖЕ на разходка, НЕ МОЖЕ на въздух, НЕ МОЖЕ на безлюдно място, НЕ МОЖЕ без причина! Набийте си го в главите, докато е време, МОЛЯ ВИ!!! Нищо, че положението още не е толкова затегнато. Направете го вие!

А защо да не може??? Ние не сме под карантина!!!
Пенсионерите, както и всички останали, имат нужда от ежедневна разходка и раздвижване. Това ги държи живи.
Днес на опашката пред Лидъл Simple Smile слушах една кукувица да крещи на сина си по тел. как не можело да излиза да кара колело, независимо, че бил с маска...Не слушал ли какво говорят по тел., немало да го пусне да се прибере вкъщи. Мислех си да ѝ кажа да остави детето на мира, да не го стресира и че ще се разболее ако седи по цял ден затворено вкъщи, но се отказах. Всеки да си гледа децата както прецени, както и ти си гледаш твойте дъщери. А откъде-накъде ще ни казваш какво НЕ МОЖЕ?

# 2 290
  • В заешката дупка
Исландия е страната с най-много проведени тестове на глава от населението до момента. Исландия е тествала 2868 души, което означава 7879 на милион, в сравнение с 5077 в Южна Корея, 7521 в Бахрейн и 2065 в Италия. През следващите дни още повеч тестове ще се проведат, заради включването на частната фирма deCode ( тестват вече от 13 март), чиято цел е 1000 души на ден.

Исландия е с население от 364 260 души, така че може да тества цялото си население ако има желание.

Исландия има малко население, но капацитетът на здравната система и финансите са пропорционални на това население все пак. Ако не беше deCode и безвъзмездната им помощ, general testing щяхме да видим през крив макарон.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 23:09 от ЧеКа

# 2 291
Ако ще се предприемат драстични мерки, да се! Какво е това лигавене, "тука има, тука нема" ? Ако няма да правим нищо, да се оставяме на инерцията и толкова. Писна ми от половинчати мерки, аз вече не зная какво да правя?!

# 2 292
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Алекина, не се знае дали пазят. Днес лл на децата ми каза, че маска от  хасе не върши работа. Препоръча ми да пера еднократната, която имам.

Маска от хасе на три ката пази повече от еднократните. Това го каза някой от щаба преди няколко дена вече и аз се обърках кой точно. Тогава решихме да си ушием. Пере се и се глади. ЛЛ нещо не е чул.

Допълвам се, Мутафчийски го каза - https://offnews.bg/obshtestvo/gen-mutafchijski-ushijte-si-maski- … -ot-t-723849.html
""Една ушита вкъщи трипластова маска е 10 пъти по-ефективна от хирургичните маски, които се продават в аптеките."
Има ли значение плата?
да.
през памучен плат ако минат 100-на вируса, през ленен/конопен плат ще мина цяла войска. Smiley

# 2 293
Българската карантина за пристигащите от рискови държави:
"Карантината се осъществява по следния начин - при пристигане, независимо дали по въздух, през сухопътна граница или на порт, екипите, които работят 24 часа там, дават декларация, която се попълва. Тя налага съгласяването със задължителна карантина и носенето на наказателна отговорност, ако тя бъде нарушена." (да се разбира "ако бъдеш хванат")
За сравнение, в другите държави, които вече го прилагат те изпращат в определени за целта хотели, определени само за тази цел, като престоят се заплаща от теб. Израел затова иска да декларираш доходи на влизане. Ако нямаш доходи да си покриеш карантината - аут. Ние пак на доброволни начала. Щял съм бил да се изолирам. Хем половинчати мерки се прилагат, хем искаме да са ефективни. Еми не става.

# 2 294
Днес не забравих и плясках.
Но не на тези от втора градска. Когато са произнасяли клетвата  си техните родители и те самите са изпитвали гордост. Дано и сега се "гордеят" и те и родителите им и децата им.

Общи условия

Активация на акаунт